Chlorprotiksen jest przede wszystkim lekiem przeciwpsychotycznym, natomiast można go stosować w skojarzeniu z antydepresantami, jeśli depresja przebiega z silnymi stanami lękowymi.
Wykorzystuje się wtedy to, że blokuje receptory H1, co odpowiada za działanie uspokajające.
junkersik - Człowiek nie wielbłąd, napić się musi
I tak kilka pytan przy okazji. To ze chodze, pisze, wykonuje nieskomplikowane czynnosci (zjedzenie jogurtu, wypicie piwa) jest oznaka, ze jestem wysoce niepodatna na neuroleptyki? Nawet mi ta suchosc ust znika. Sny rzeczywiscie bardzo wyraziste, co sobie cenie, bo od trzech dni mam same erotyczne. :cheesy: Nawet dochodze po tych dawkach, szkoda, ze sama.
Pytanie czysto teoretyczne, co by sie stalo, jakbym, teoretycznie, zajebala po tygodniu dobra makiware bedac na obecnie stosowanych dawkach? I jak dlugo bylaby ta makiwara wykrywalna w moczu/krwi? Podobne pytanie co do dysocjantow. Scisle MXE.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
W gruncie rzeczy, to jest sprzedarz lekow na recepte i chyba Cie zakapuje slonce, bo jestem ex-modem.
Czekam na odpowiedzi na moje pytania, czwartek zbliza sie wielkimi krokami, ja chcialabym miec cos od zycia jeszcze poza piwem i neuroleptykami. Specjalisci, tej. Jak nie trzeba, to wszedzie Was pelno.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.