4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 504 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: antraxkelso »
AAAA! Metkat z 2 paczek i.v bez tolerki dosłownie mnie rozjebał! TO LEPSZE NIŻ NAJCZYSTSZE MDMA ! :yay: :gun: %-D

Kocham WAS!

edit: dla Ciebie Najwspanialszy Caesie1
Kruszysz 12 tabletek Sudafedu/Acataru, dodajesz do tego 20ml gorącej wody, mieszasz aż zrobi się zawiesina, filtrujesz mase tabletkowa tak jak produkt końcowy a następnie dodajesz 2.5ml octu. Wkładasz do zamrażalnika. Niech się oziębi dobrze, 10minut.
Następnie bierzesz 2.5 tabletki nadmanganianiu potasu i ropuszczasz je w 5ml gorącej wody i wkładasz go do zamrażalnika. Gdy już obydwa roztwory będą dobrze schłodzone to mieszamy je dokładnie razem i odrazu wkładamy spowrotem do lodówki na 2h i w tym czasie zamieszać z 2 razy. Czekamy aż wytrącą się ostatnie kłaczki MnO2. Oczyszczamy roztwór z MnO2 poprzez filtrowanie, dodajemy do niego troszke kwasu cytrynowego i walimy dożylnie.
by p4g4y0zzz(X)
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 507 / 10 / 0
Po prostu trza wyizolowac w miare czysty chlorowodorek pseudo. i dopiero go utleniac.. a jak.. to juz jest napisane na forum. i teraz do 200mg kmno4 dodaję r-r wodny 30ml zaw.240mg pseudoefki wszystko o temp. pokojowej. i do tego 2ml octu. Mili panowie to prawda ze kmno4 w kwasnym srodowisku oddaje 5 tlenów... tylko czy sr. octu jest wystarczająco kwasne??/ podejrzewam ze nie, tak na 99% ;) gdyby było wystarczająco kwasne to mangan przechodził by na +2 stopien utlenienia powstawał by octan manganu (II) sól całkowicie rozpuszczalna w wodzie.. a otrzymujemy dwutlenek manganu w którym mangan jest na +4 stopniu.. czyli jak dla reakcji utleniania w srodowsku obojętnym.. przykro mi... wykorzystujemy tylko jedno "O" z całęgo nadmanganianu w tym procesie ;D i zapewne dobrze... bo gdyby oddawał 5 z naszej efki nicby nie zostało.. bardzo agresywne utlenianie. Tak więc panowie z racji iz masy molowe utleniacza jak i reduktora są mniej wiecej takie same.. oba skłdniki nalezy mieszac mniej wiecej 1:1 masowo. Teraz pomyslcie ile z waszej efki sudafedowej gdzie na 720mg efki przypada kilka gram cukru który znacznie szybciej łapie tlen z kmno4 ulega utlenieniu do kota?? zwłaszcza jesli te wasze 200mg które dajecie to i tak srednio o 1/4 za mało na utlenienie 1:1 ;D Nic z tego pewnie nie kumacie ale podejrzewam że w procdesach "rozjeb w jebany pyl i zamiesaj" wydajnosci utleniania sa na poziomie 5-10%, dlatego tez mozecie jebac po 2 paki iv ;P. A z 2 strony uswiadomcie sobie moc kota.. zakładając wydajnosc 10% w standardowym procesie.. czyli bez izolacji czystej efki.. z 1 paki otrzymuje się cos w granicach 70mg kota... podnosząc wydajnosc do 50% 60mg kota mam z 2 tbletek sudafedu... prawda ze staje się realne ujebanie 6 krotne z jednej paki?? hehe
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009 przez Micklen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1211 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
[quote="Micklen"]
Po prostu trza wyizolowac w miare czysty chlorowodorek pseudo. i dopiero go utleniac.. a jak.. to juz jest napisane na forum. i teraz do 200mg kmno4 dodaję r-r wodny 30ml zaw.240mg pseudoefki wszystko o temp. pokojowej. i do tego 2ml octu. Mili panowie to prawda ze kmno4 w kwasnym srodowisku oddaje 5 tlenów... tylko czy sr. octu jest wystarczająco kwasne??/ podejrzewam ze nie, tak na 99% ;) gdyby było wystarczająco kwasne to mangan przechodził by na +2 stopien utlenienia powstawał by octan manganu (II) sól całkowicie rozpuszczalna w wodzie.. a otrzymujemy dwutlenek manganu w którym mangan jest na +4 stopniu.. czyli jak dla reakcji utleniania w srodowsku obojętnym.. przykro mi... wykorzystujemy tylko jedno "O" z całęgo nadmanganianu w tym procesie ;D i zapewne dobrze... bo gdyby oddawał 5 z naszej efki nicby nie zostało.. bardzo agresywne utlenianie. Tak więc panowie z racji iz masy molowe utleniacza jak i reduktora są mniej wiecej takie same.. oba skłdniki nalezy mieszac mniej wiecej 1]

oj, aż tak drastycznie to nie będzie, na przykład skrobię, która może zostać utleniona oddzielamy przy filtrowaniu masy tabletkowej.
w środowisku obojętnym oddaje 3 elektrony - na 3 mole pseudoefedryny potrzebujesz 1 mol KMnO4. zauważ że jeszcze mamy HCl, bo pseudoefedryna jest w postaci chlorowodorku.
nie chce mi sie strukturalnie rysować:
a) 3 (pseudoefedryna) + KMnO4 + HCl ---> 3 (metkatynon) + MnO2 + KCl + 2 H20
b) 3 (pseudoefedryna) + KMnO4 + CH3COOH ---> 3 (metkatynon) + MnO2 + CH3COOK + 2 H20
tak to chyba wygląda - mangan z VII na IV, węgiel z I na II. po chuj wiec ocet? moim zdaniem wyglada to tak - w tej reakcji na każde 3 mole pseudo*HCl powstają 2 mole metkatynonu*hcl i 1 mol metkatynonu freebase. ocet sluzy wiec do przeprowadzenia tego 1 mola freebase do postaci soli. nie mamy 100% czystego roztworu pseudo, więc gdy "zużyjemy" (sorry za mało chemiczne słowo ale jestem naćpany i nie pamiętam jak to było) nasz HCl do utleniania cukrów i innej chujowizny o której wspomina Mickeln (dla sudafedu będzie to laktoza [utleni się], powidon [on się nie utleni do niczego innego], hypromeloza [cukier, http://www.medicinescomplete.com/mc/exc ... teC001.gif też się chyba nie utleni], glikol polietylenowy [nie utleni się]) przeskakujemy do reakcji b.
coz wiec mamy kurwa zrobic? więcej tu niewiadomych niż wiadomych. jak dla mnie to wystarczyłoby poznać ilość laktozy w sudafedzie, gdyż tylko ona się utlenia (z sub. pomocniczych) i odpowiednio skorygować (zwiększyć) ilość KMnO4 oraz octu o ile będzie to koniecznie. na razie wagi nie posiadam, ale jak już posiądę to postaram się dokonać odpowiednich pomiarów.
rozwiązaliśmy tajemnicę dlaczego kot z acataru słabiej klepie i przy podaniu dożylnym serce napierdala jak pojebane - po prostu są tam jeszcze jakieś inne chujowizny w postaci substancji pomocniczych zmniejszające nam wydajność reakcji - w efekcie otrzymujemy mniej kota, a więcej nieprzereagowanej pseudoefedryny.
jak dla mnie to należy jednak dawać więcej KMnO4, a dla bezpieczeństwa przed podaniem dodać trochę wit. c do roztworu.
masz wagę mickeln? to rozpuść dokładnie powiedzmy 2 tabletki sudafedu, przefiltruj z masy tabletkowej i odparuj wodę z przesączu, następnie go zważ. będziemy mniej więcej wiedzieć ile tej pierdolonej laktozy tam jest, wygląda na to że z acatarem to zupełnie inna bajka będzie hehehhehehe
pozdro

chojrak: dla czystej pseudo ocet możesz dać dopiero po przefiltrowaniu.
pozdro
Temat: REAKCJE
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
3efka + 2KMnO4 + H2O --> 3kot + 2KOH + 2MnO2

Dodam ze gdybym uzył kmno4 w nadmiarze mialbym po prostu fioletowy r-r po reakcji. A skoro na "czystą" efkę schodzi mi stosunek 1:1 i r-r nie pozostaje fioletowy hmm.. zresztą badania organoleptyczne potwierdzają że da się byc całkiem sympatycznie porobionym po 2 tabsach su ;D

Kota zacyna yc czuc wtedy gdy nie starcza kwasu octowego aby freebase zamieniac w sól... podczas utleniania powstaje koh który nam wytrąca freebase. Kumpel stara się robic tak aby nie dopuscic do zapachu kota.. tylko utrsymywac standard octowo-nadmanganiowy czyli na 120mg efki schodzi jakies 3cm3 octu pomijam juz mieszankę z cukrem. Ogólnie keton powinien znajdowac się podczas reakcji w formie soli gdyz karbonyle wsrodowisku alkalicznym robią się reaktywniejsze.. na siakies kondensacje czy inne pasci. tak wiec nalezy unikac przebywania freebasu w reakcji. dlatego zapach octu si.. zapach kota nu. Zuzywając 3cm3 octu na 120mg, przesącz do wypicia i tak nie jest jakos strasliwie paskudno kwasny.

Jesli chodzi o "rozjeb w jebany pył" to odchodziły numery 2sztuki 1:1 tabletkowo i było si. +30cm3 h2o do tego ocet na start 2cm3 a puźniej jak czuc base to dodajemy po 1cm3. Woda taka zimniejsza kranówka 30 minutek jak jeszcze nie gotowe to do wrzatku aż do strącenia się całkowitego mno2 filtracja i gitara.
  • 1211 / 25 / 0
Mickeln: zapomniałeś o HCl-u z pseudoefki...
KOH + HCl -> KCl + H2O

Ostatnio zmieniony 06 maja 2009 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 25 / 0
Ulepszona metoda syntezy metkatynonu z tabletek SUDAFED, zoptymalizowana do podania dożylnego.

1. Co potrzebujemy?
-SUDAFED (tutaj acatar chyba nie zadziała, zresztą nie wiem jakie sub. pom. zawiera)
-ocet
-manganian (VII) potasu
-wodę do iniekcji
-spirytus rektyfikowany ze spożywczego (95%), może być także izopropanol
-watę/chusteczki
-strzykawki 5 ml + igły wg. upodobań (0.4 najlepsze)
-strzykawka 10 ml

2. Właściwy przepis:
a. umyj ręce do kurwy nędzy!

b. zmycie otoczek z tabletek. Sudafed jest powlekany, powłoczka składa się najprawdopodobniej z tlenku żelaza (III) i poliwidonu. Zmywamy ją za pomocą watki nasączonej z alkoholem, bądź obracając pod małym strumieniem zimnej wody (traci się więcej pseudoefedryny, sposób mniej sterylny).
c. sproszkowanie Sudafedu. Bierzemy czystą kartkę A4, zginamy w pół, wrzucamy tabletki, jak najbliżej zgięcia, zamykamy, przykrywamy jakimś starym zeszytem, kawałkiem blachy itd i nakurwiamy w to młotkiem. Chemicy używają moździerza.

d. do małej, czystej, szklanej buteleczki po lekach, wsypujemy sproszkowany Sudafed i zalewamy 5 ml (dla połowy paczki) bądź 7 ml (dla całej paczki) spirytusu bądź izopropanolu. Zatykamy paluchem (czystym) i wstrząsamy z 2 minuty.

e. do strzykawki 10 ml wrzucamy watę bądź podarte chusteczki higieniczne, tak by po ściśnięciu tłoczkiem były na wysokości około 1 ml. Nalewamy od góry odrobinę naszego alkoholu by zwilżyć filtr, dociskamy tłoczkiem. Następnie wyciągamy tłoczek i wlewamy tam roztwór z punktu d. Naciskamy tłoczek i filtrujemy. Filtrat zbieramy do czystej, szerokiej filiżanki. Nalewamy jeszcze odrobinę alkoholu i znowu filtrujemy, by rozpuścić resztki pseudoefedryny, która mogła zostać na filtrze. Buteleczkę dokładnie płuczemy. Możemy spróbować białej masy, która została w strzykawce - powinna mieć smak słodki, przez nierozpuszczalną w alkoholu laktozę.

f. do garnka nalewamy wody, doprowadzamy ją do wrzenia, i wkładamy do środka filiżankę. Dokładnie odparowujemy alkohol. Jest to szczególnie ważne przy izopropanolu, gdyż może zostać utleniony przez KMnO4 do acetonu. Jak już odparuje, lejemy 1 cm3 octu na każde pół paczki Sudafedu i wodę do iniekcji, tak by łączna objętość płynu wyniosła 4 cm3. Filtrujemy przez strzykawkę i watkę/chusteczki do małej buteleczki/kieliszka i wstawiamy do zamrażarki.

g. w małej ilości wrzącej wody rozpuszczamy nadmanganian w ilości 1 1/4 tabletki na każde pół paczki Sudafedu.

h. mieszamy oba roztwory i wstawiamy do lodówki

i. po godzinie wyciągamy, filtrujemy przez strzykawkę z watą/chusteczką (grubszą warstwę dajemy i moczymy wodą do iniekcji). Dodajemy pół tabletki witaminy C (zmyć otoczkę jak jest powlekana!) i podajemy dożylnie.

przepis sprawdzony dwukrotnie w praktyce dzisiaj ahahhahahaha

Ostatnio zmieniony 07 maja 2009 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 136 / 3 / 0
Oooo to zajebiście, że wystarczy spiryt.
A jak z tymi proporcjami KMNO4 do syntezy w której tylko filtrujemy sudafed a jest jeszcze ta jebana laktoza?- interesuje mnie to bo teraz musze zrobić kota a dopiero jutro se ten spiryt kupie, no i może dodatkowo jeszcze ten izopropanol z allegro przyjdzie heh.
  • 1211 / 25 / 0
nie mam pojęcia ile laktozy jest w sudafedzie, więc nie podam dokładnej ilości. kol micklen dawał 1:1 i było ok. jak dla mnie to za dużo.
przepis jest ok, nie mam przyspieszonego bicia serca, czyli tej pseudo mało było.
  • 2013 / 84 / 0
jon masz moje blogoslawienstwo %-D Zajebisty wyszedl metkacik, spreparowalem cala paczke na raz, pozmienialem troszke proporcje wody i dalem normalnej przegotowanej kranowki. Po filtracji wyszlo mi 10 centaurow, zajebalem 3 i wiecej nie dalem rady, mocno przygrzalo w leb. Az sie boje bo jak wpadne w ciag to pizdziec. Dzieki jeszcze raz jon i zdrowka zycze. A i jeszcze pare istotnych spraw - serce zapierdala prawie normalnie, cisnienie nieznacznie podwyzszone, zero lacza w mordzie i ogolnie wyjebanie ;-) Lece w pizdu. Elo 3majta sie co poniektorzy. Peace

Btw. chyba poprobuje pozniej z acatarem tak samo zrobic, subst. pomoc. w nim to - celuloza mikrokrystaliczna, skrobia żelowana, laktoza bezwodna, kwas stearynowy, krzemionka koloidalna, stearynian magnezu.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2009 przez p4g4y0zzz(X), łącznie zmieniany 1 raz.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 87 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: ototom »
http://www.erowid.org/archive/rhodium/c ... aq.22.html

"100 of the 30mg generic pseudephedrine tablets were placed into a collander containing [...]"

"This time I will be using just under 3g of pseudephedrine (if extract was perfect would be exactly 3g pseudephedrine)."

i w wielu przepisach widziałem podobnie i właśnie mnie dziwiły te proporcje z HR ...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).