Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 190 / / 0
A co sadzicie o yerba mate w tej kwestii?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 721 / 3 / 0
Mate jest źródłem polifenoli, chroni wątrobę, wpływa na układ krążenia i jest moczopędna. Podobno także przyspiesza angiogenezę - ma wpływ na gojenie się ran, regenerację endometrium (u kobiet) i regulację metabolizmu jonów. No i jest skuteczna jako suplement diety przy redukcji - spowalnia opróżnianie żołądka i przez zawartą w sobie kofeinę (przyczyniającą się do aktywności lipolitycznej) wpływa na metabolizm cholesterolu i opóźnienie wchłaniania się tłuszczów.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 413 / 10 / 0
zapytałbym co jest najlepsze by pozbyć się THC z organizmu, ale zaraz mi tu podadzą korę kruszyny i inne gówna :x
Chyba, że ktoś pomoże na poważnie???
Czytałem, że lecytana może pomóc, myślałem też o 5HTP żeby nastrój trochę poprawić.
  • 992 / 25 / 0
Zdecydowanie korę kruszyny, jak masz zaparcia rzecz jasna.

Liść brzozy, pokrzywę oraz najważniejszy skrzyp polny.

Wszystkie są źródłem bardzo przydatnych w oczyszczaniu organizmu, polifenoli oraz flawonoidów. Obie grupy związków przenikają również przez tkanki tłuszczowe, gdzie jak pewnie wiesz, THC się odkłada.

Do tego tydzień, dwa ostrego treningu i nie będzie nawet śladu THC w organiźmie.
  • 290 / 4 / 0
Spirulina i 5 HTP to zdecydowałem się podać bliskiej mi osobie która po roku stażu zaczęła wpadać w ciągi bieda ketonowe
  • 3899 / 240 / 13
Ślad to będzie w tkance tłuszczowej na pewno... A przeciętny facet nie uprawiający sportu wyczynowo ma koło 20% tk. tłuszczowej, czasem trochę mniej, a czasem dużo więcej :).

Detoksykacja, czyli usuwanie toksyn z organizmu, to proces dwuetapowy, wątrobowy, polegający na przekształcaniu związków hydrofobowych w związki coraz bardziej hydrofilowe poprzez reakcje I i II fazy; reakcje I fazy to utlenianie, redukcja, hydroliza, reakcje II fazy: acylacja, alkilacja, sprzęganie z resztami kwasów (siarkowy, glutaminowy), sprzęganie z glukozą, sprzęganie z glutationem (kompleksowanie?). Substancje mało reaktywne (metale ciężkie, pierwiastki radioaktywne) lub bardzo złożone organiczne, wymagające szeregu takich reakcji - jedna po drugiej są po pierwsze toksyczne przez to, że zalegając niszczą tkanki, a po drugie mają tendencję do kumulowania.

Na niektóre z nich nie ma rady - trzeba czekać (np. stront, cez, ołów), niektóre są łatwe w usuwaniu, zatem mało toksyczne (GHB, etanol) inne ze względu na wysoką lipofilowość odkładają się w tkankach tłuszczowych (THC, estry długich kwasów tłuszczowych) - w zależności od ilości skumulowanych toksyn organizmowi zajmuje jakiś czas wydalenie całości metabolitów lub formy niezmetabolizowanej - byłbym trochę bardziej pesymistyczny w tych ocenach wpływu 'detoksykantów' na skrócenie okresu karencji toksyn.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3523 / 53 / 0
a jak wygląda wydalanie manganu, pytam bo piję dużo metkata
  • 75 / 18 / 0
Proponowałbym podawać źródła przed wypisywaniem ciurkiem jak leci wszystkiego. Na przykład głodówka od dawna uznawana jest przez medycynę za zabobon, co więcej - bywa po prostu szkodliwa. Polecam lekture hasła http://en.wikipedia.org/wiki/Body_cleansing na wikipedii odnośnie faktów i mitów związanych z tzw. oczyszczaniem organizmu. W zasadzie trudno znaleźc fakty :)
  • 36 / 1 / 0
Joł od siebie chciałbym dołożyć taki złożyny preparat co się nazywa Olimp Thermo Speed, sprzedawany jako lek na odchudzanie.
Skład jest dostępny na necie - przede wszystkim tyrozyna ,kofeina i wyciąg z zielonej herbaty (przeciwutleniacz) .
Prawie we wszystkich sklepach sportowych można to kupić na blistry(30 kapsułek - cena ok. 15 zł), według mnie - bomba, efekt naprawdę odczuwalny , przynajmniej take jest moje zdanie:
- poprawia koncentrację
- w stresujących sytuacjach czuję się po tym bardziej opanowany
- ogólnie daje kopa
i jeszcze jeden plusik.
Zawsze po dłuższym speed'owym overclockingu mózu , kiedy dojdę już tak plus-minus do normalnego stanu ,przez parę kolejnych dni mam taki zryty głód. Ciągle wydaje mi się ,że coś bym jeszcze zjadł (na okrągło robiłem sobie posiłki zarzucałem na tony słodycze, chipsy , miętówki inne pierdółki) i ni cholery głód nie znikał do końca. I przez przypadek okazało się ,że któryś ze składników tego preparatu jest na ten "głód" lekarstwem.
  • 36 / 1 / 0
Joł od siebie chciałbym dołożyć taki złożyny preparat co się nazywa Olimp Thermo Speed, sprzedawany jako lek na odchudzanie.
Skład jest dostępny na necie - przede wszystkim tyrozyna ,kofeina i wyciąg z zielonej herbaty (przeciwutleniacz) .
Prawie we wszystkich sklepach sportowych można to kupić na blistry(30 kapsułek - cena ok. 15 zł), według mnie - bomba, efekt naprawdę odczuwalny , przynajmniej take jest moje zdanie:
- poprawia koncentrację
- w stresujących sytuacjach czuję się po tym bardziej opanowany
- ogólnie daje kopa
i jeszcze jeden plusik.
Zawsze po dłuższym speed'owym overclockingu mózu , kiedy dojdę już tak plus-minus do normalnego stanu ,przez parę kolejnych dni mam taki zryty głód. Ciągle wydaje mi się ,że coś bym jeszcze zjadł (na okrągło robiłem sobie posiłki zarzucałem na tony słodycze, chipsy , miętówki inne pierdółki) i ni cholery głód nie znikał do końca. I przez przypadek okazało się ,że któryś ze składników tego preparatu jest na ten "głód" lekarstwem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.