Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Z tego co wiem to feta jest metabolizowana do paranojogennego związku, więc to raczej niemożliwe, żeby u jednych on powstawał, a u innych nie. Nie wiem też czy to kwestia psychiki, bo czasem i u "luzaków" pojawiają się paranoje.
Tak samo jak nie miewam paranoi, tak i nie miewałam gorszego nastroju po fecie - niektórzy pisali, że na zwale chcieli umrzeć - ja tak nigdy nie miałam. Jedyne co mi doskwierało to zmęczenie psychiczne i ból żołądka (raz całkiem mocno go uszkodziłam).
Zazwyczaj fukę brałam od facetów, ale ta laska to była moja przyjaciółka, w dodatku mieszkałyśmy razem (wtedy akurat u mojej rodziny).
Z tymi moimi schizami to dziwna sprawa, bo niby już w to nie wierzę, a do dziś zachowuję się tak, jakbym była wciąż "na wizji" :cheesy: Kiedy oglądalność spada, twórcy gynoid show przygotowują mi przykre akcje - więc żeby temu zapobiec cały czas muszę robić coś dziwnego lub śmiesznego...
Dzieciństwo szkodzi bardziej niż fuka :-(
Za to moje schizy w porownaniu z innymi byly delikatne i z latwoscia je ogarnialam (pomijajac pierwszy miesiac w ciagach :D). Fizyczny zwal za to jest nie do opisania :(
Inna sytuacja (byłem sam w domu) - Dzieliłem puder w dużym pokoju, i co pięć minut podchodziłem do drzwi wejściowych. Miałem nieludzkie wrażenie, że ktoś co chwilę chodzi po klatce i czają mi się pod drzwiami. Tego również nie potrafiłem sobie przetłumaczyć.
Miałem również obawy, że starzy wejdą mi do pokoju przykładowo o 3 w nocy, i zobaczą, że nie śpię (+ widok 'pięciozłotówek' zamiast zaspanych oczu). W celu uniknięcia powyższej sytuacji, planowałem staranie każde wyjście do łazienki, tudzież kuchni. Każdy ruch starałem wykonywać się bezszelestnie. Nawet oddając mocz starałem się robić to ciszej niż zwykle. Po raz kolejny nie potrafiłem sobie przetłumaczyć, że to po prostu popierdolona schiza. Starzy chodzą zawsze spać ok. godziny 23, więc o 2-3 w nocy śpią jak niemowlę.
Gdy fukałem dosyć często, stałem się bardzo nieufny w stosunku do ludzi. Wszędzie węszyłem spisek. Nawet najlepszych kumpli podejrzewałem, że obgadują mnie za plecami, i opowiadają jakim to jestem ćpunem.
Na tą chwilę nic sobie więcej nie przypominam.
A tak poza tym, to zawsze jak skądś wysiadam/wychodzę to mam wrażenie, że czegoś nie wzięłam, sprawdzam co chwila kieszenie/torebkę/plecak, namiętnie skubię i obgryzam skórki wokół paznokci, albo wyszukuję na twarzy jakiś krostek, które w moim wypaczonym obrazie są syfami, które muszę wycisnąć i takie, które wy w większości wymieniliście.
Jeżeli chodzi o zjazd-nie mam w ogóle nieprzyjemnych efektów fizycznych. Ja wręcz uwielbiam ten stan umysłu na zwale, nie mam nerwówki jak kiedyś, nie jestem nawet zmęczona. Jestem taka spokojna, wyciszona, lubię wtedy analizować, tworzyć jakieś teksty. Jest całkiem przyjemnie :-)
faktycznie ciekawe jakie byłyby to schizy gdyby amph była legalna. może coś a'la tv własnie, jeszcze bardziej? ciekawe czy byłyby skomercjalizowane czy jednak bardziej indywidualne ;3
Jeżeli chodzi o zjazd-nie mam ....
nie polecam się nikomu doprowadzić do takiego stanu,nie warto
gdyby amph była legalna.
nigdy w życiu,nigdy w życiu ani tak nie myśl
Procentee pisze: W szparze która była między drzwiami a futryną, ujrzałem palec starego, którym do mnie machał. Byłem święcie przekonany, że tak jest naprawdę. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że nikogo tam nie ma.
Nie wiem dlaczego, ale ja te swoje haluny nawet lubiłam - pod powiekami ciekawy film z morphingiem, w przyspieszonym tempie.
A, jeszcze zauważyłam coś takiego (w sumie częściej zdarzało się po piksach, niż po futrze), że jak już zasypiałam to zaczynało śnić mi się coś strasznego - z przerażenia od razu otwierałam oczy, zapominałam co mi się śniło i po przewróceniu się na drugi bok już było ok. Zdarzyło mi się to kilka razy.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.