Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
11 września 2023deadmau5 pisze:
Zacznij od zbijania poziomu kortyzolu, który w dużej mierze przyczynia się do takich problemów właśnie jak: niepokój, strach czy problemy ze snem. To podstawa. Potem dopiero myśl o jakichkolwiek tabletkach. I idź do normalnego lekarza. Ja zbytnio nie chcę Ci polecać ani kwety ani hydroksyzyny, ani niczego innego tylko wpierw podejdź do normalnego lekarza. Bo jeżeli ktoś lekkim duchem wypisuje Ci raz za razem inny lek, to akurat ma to w dupie. I raczej nawet nie pochylił się nad twoim problemem.

Prywatnie czy NFZ?

Zbijanie poziomu kortyzolu to coś co już nie raz próbowałem, przyczyny z bezsennością to tak jak pisałem w szczególności moja psychika. Oczywiście do psychiatry poszedłem prywatnie bo na NFZ wiadomo jak jest.

11 września 2023Mefistofeles1945 pisze:
Najlepszy sen jest jak się czymś zmęczymy sport rower kijki alternatywa dla biegania.

Jeżeli pracujesz zdalnie przy komputerze to się później nie dziw że spać nie możesz.

Mi najbardziej siadł lek te czerwone drażetki błyszczące promazyna czy prometazyna nie pamiętam już nazwy niech mnie ktoś poprawi.

zolpidem i kwetiapina.

rowerem jeżdżę co dzień bo to mój główny transport DOM - szkoła, więc aktywność jest regularna, a nadal są problemy.
  • 3245 / 618 / 0
Mi kiedyś zasnąć pomagały tabletki kofeinowe jedna lub dwie 200mg, po wcześniejszych neuroleptykach, i nawet podejrzewam że wiem dlaczego, bo pozwalały zsynchronizować i ustabilizować jednostajność myśli i skupienia się na trybie zasypiania. Napisałem kiedyś bo długo nie stosowałem takiej metody. Może teraz w uwarunkowanych przypadkach, było by to równie skuteczne.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 365 / 0
Niestety u mnie ze snem jest problem innego ze tak powiem " Kalibru " głównie choroba główna powoduje że za hu*ja nie mogę zasnąć.. chorobą zmieniła moją skórę w kamień dosłownie jest twarda jak kamień i mam ogromne zwapnienia na połowie ciała i jakbym sie nie położył to nie moge sie ułożyć w taki sposób by ciało było " Swobodne itp " ciągle czuje ścisk od właśniej skóry itp .. niestety żadne leki nie potrafią tego stłumić czy cokolwiek dlatego czasami potrafie nie przespac po 14 nocy..
  • 4357 / 701 / 2117
@klean91 no to najwidoczniej walą w chuja i próbują na tobie zarobić. nie każdy lekarz to ideolog, który chcę wyleczyć, żyjemy w czasach, że czasem kasują za uśmiech.

Jak nie pomoże, to odezwij się do psychiatry, może on rozwiąże problem.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 22 / / 0
@deadmau5 właśnie do tego próbuję dążyć że właśnie razem z psychiatrą próbujemy rozwiązać ten problem, a sam chciałbym może mu coś zaproponować bo jednak wysypianie się jest dość istotną rzeczą. A każdy wypisany lek był właśnie przez tego psychiatrę.
  • 4357 / 701 / 2117
No sen głębsza sprawa i warto o to zadbać. Tylko sprawdź i zrób reserach czy dany Psychiatra nie leci w chuja. Nie żebym coś mówił, ale żeby nie strzelał lekami na lewo i prawo tylko po to, żebyś do niego wracał. Niedziałający lek - kolejny powrót prywatnie, to dla niego kasa. Niestety, taki mamy w PL klimat. Nie każdy, ale jeżeli będzie to działo się nagminnie - zmień go.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 768 / 105 / 0
Ja dzisiaj miałem straszna noc. Dlatego że na noc nie wziol już Clona. Mimo dawki ketrelu 25 potem w środku nocy znowu 25 słabo spałem. Na raty. A sny takie realne jak bajka w przedszkolu. Nawet śniło mi się że zjadłem 2 Clona. Potem go wypluwalem przez sen. Jak się nie unormuje i dotrwam miesiąc czasu będę prosił jakaś mocniejsza siekierę. Albo sam szukał czegoś. Sen to bardzo ważna sprawa
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4357 / 701 / 2117
Zawsze możesz spróbować aktywności fizycznej chwilę przed spaniem (1,5h) np. Ale uwaga! Ważnym jest to, aby nie była ona mocna i nie wyprodukowała dużej ilości kortyzolu oraz wyrzutu adrenaliny, bo będzie jeszcze ciężej zasnąć! Trucht, szybszy spacer czy cokolwiek co delikatnie podbije bicie serca na 10/15 minut może też być in plus. Oczywiście mówię tutaj bezpośrednio aktualnie bez jakichkolwiek substancji, ale jeżeli tabsy Ci nie pomagają, to może być ciężko. ;)

Ale dodałbym to do swojego repertuaru, bo ja miałem kiedyś problem z zasypianiem i dotlenienie + dłuższy spacer pomagały mi momentalnie zasnąć.
  • 1339 / 339 / 13
Mam problemy z zaśnięciem od jakiś kilku dni tzn nie mogę sie przestawić na chodzenie spać wczesną wieczorową porą. W konsekwencji zasypiam nad ranem i budzę sie wczesnym popołudniem, przez co spora część dnia idzie sie jebać. Jest to zapewne efekt uboczny nadużywania w przeszłości środków stymulujących.

Zioło ani mocne alko nie pomagają. Nie będę kołował benzo ani robił brzuszków czy pompek jak debil - myślę nad spożyciem twardych stymulantów jak meta i zarwaniem kilku nocek w celu pójścia spać o rozsądnej porze, po prostu jebnąć na ryj ze zmęczenia. Zazwyczaj patent sie sprawdzał jak schodziłem z nocek i szkoda było mi marnować dnia - po takiej aktywności nie miałem problemu z zasypianiem.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2532 / 600 / 0
Tak samo mam.Nw jak to się stało.Ale narazie jestem bezrobotym siurem więc jebać.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.