Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 1951 / 197 / 0
Powiedzmy, że wziąłem paroksetynę 40mg o 9:00, czy jest szansa, że zadziała o 22?
Take DXM and Be Happy
  • 12717 / 2460 / 0
Powinna zadziałać dużo wcześniej ; )
  • 1916 / 335 / 2
12 października 2018angello420 pisze:
Siema chciałem wyrazić swoją opinię na temat kody
(...)
mega słabe opio, spodziewałem się czegoś więcej, teraz tylko syrop wypiję jak mam brak benzosów hah. pozdro
Jeszcze zrób ze 3 próby, kilka razy może nie klepać, czasem nawet za 8-9 próbą dopiero klepnie. Jeśli czujesz niedosyt, na 100 % koda jeszcze nie zadziałała jak trzeba.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 515 / 71 / 0
Potwierdzam, w moim przypadku zadziałała jakkolwiek bodajże za 6 czy 7 razem dopiero. I mam wrażenie że pokazała w pełnii co ma do zaoferowania przy 9
  • 2019 / 502 / 0
12 października 2018Metropolis pisze:
Czy raz lub dwa razy na miesiąc 300 mg może doprowadzić do uzależnienia fizycznego?
Nie ma opcji. To tak jakby miało Ciebie do uzależnienia fizycznego doprowadzić picie 3 piw co dwa tygodnie. Tutaj potrzebna jest spora regularność plus dłuższy okres czasu. Z tym, że to żadne pocieszenie bo w przypadku opiodów nawet używanych tak rzadko często występuje psychiczne uzależnienie. To jest prawdziwy problem. Skręta da się wyleczyć w kilka dni z psychiką jest dużo gorzej. Niektórzy zmagają się ze swoimi demonami przez całe życie. Dobrym przykładem jest kokaina ona praktycznie nie uzależnia fizycznie a ludzie tracą przez nią rodziny, zdrowie i domy.
  • 301 / 44 / 0
12 października 2018GG Allin pisze:
Nic z tych rzeczy, zarówno na forum jak i w realu skręt odnosi się do objawów abstynencyjnych jakichkolwiek opioidów, niezależnie czy mocniejszych czy też nie.

Po za tym, na logikę. Uwierz mi, że typek co lata 2 lata na kodeinie będzie miał bardziej bolesnego skręta aniżeli co gostek w ciagu na heroinie przez 3 miesiące.
przeciez o tym wiem, napisalem to po to aby nie zostac jakkolwiek zbesztanym ze mam skreta po kodzie, dzisiaj drugi dzien dalej dreszcze zimno oslabienie i bol. 2miesiace wystarczyly zeby rozwinax te objawy
mam nadzieje ze jeszcze pare dni pomeczy i oslabnie.. pozdro
  • 2429 / 584 / 155
Święta racja. A uzależnienie psychiczne rozwija się niezwykle szybko, nie ma pod tym względem wyjątków wśród opio. O fizyczne też wbrew pozorom nietrudno. No i nawet jeśli ktoś bierze stosunkowo rzadko (na tyle, by nie mieć skręta), to mimo iż po zaprzestaniu nie doświadcza zespołu abstynencyjnego, tolerancja jednak rośnie. A żeby ją zbić, potrzebna jest długa przerwa, często miesiąc na to nie wystarcza.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / 5 / 0
Że względu na brak kasy, w końcu spróbuję kodeiny bez DXM, co od pół roku conajmniej nie zdarzyło się. I tu mam pytanie. Posiadam apap noc, ile tego wziąć i ile czasu przed kodą?
Dodam, że ostatnio codziennie łykałem po jednej tabletce wieczorem na lepszy sen, tolerancja na to rośnie? Przynajmniej diphehydramina już nie usypia mnie tak jak na początku
  • 515 / 71 / 0
Ja przy ostatnich razach z kodą brałem po jedną/dwie tabletki apapu noc. Jeśli masz tolerancje, to myślę że 3 powinieneć wziąć. Ja biorę nie całą godzinę przed zarzuceniem kody i działa, tzn. zero swędzenia, pogłębienie sedacji.
  • 530 / 141 / 0
Pamiętajcie, że koda z ekstrakcji też zawiera resztki paracetanolu. A gram paracetamolu (czyli dwie tabletki) to teoretycznie maksymalna dopuszczalna dawka jednorazowa. Prawidłowo przeprowadzona ekstrakcja raczej nie pozostawia dużo paracetamolu, bo inaczej wszyscy kodziarze co wybierają Antka by już nie żyli, dosłownie, parasyf jest cholernie szkodliwy w nadmiarze... ale jednak. Apap noc ma dokładnie taki sam paracetamol, który pracowicie używaliście z antka. Więc albo ekstrakcja musi być przeprowadzona perfekcyjnie (nie ma jak tego zmierzyć...), albo wybierz inny lek niż antidol.
Fun fact: z Nurofenu Plus da się zrobić ekstrakcję tak samo jak z antka, i jest to mniej szkodliwy produkt. Nikt tego nie robi, bo się totalnie nie opłaca (ok. 154 mg kody za co najmniej 10zł), ale w dalszym ciągu to jest „używalny rekreacyjnie” lek z kodeiną. Gdyby komuś przypadkiem się trafiło, albo siedział w jakimś dzikim kraju gdzie antidolu nie ma, to da się to ćpać.
Zablokowany
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.