12 października 2018angello420 pisze: Siema chciałem wyrazić swoją opinię na temat kody
(...)
mega słabe opio, spodziewałem się czegoś więcej, teraz tylko syrop wypiję jak mam brak benzosów hah. pozdro
12 października 2018Metropolis pisze: Czy raz lub dwa razy na miesiąc 300 mg może doprowadzić do uzależnienia fizycznego?
12 października 2018GG Allin pisze: Nic z tych rzeczy, zarówno na forum jak i w realu skręt odnosi się do objawów abstynencyjnych jakichkolwiek opioidów, niezależnie czy mocniejszych czy też nie.
Po za tym, na logikę. Uwierz mi, że typek co lata 2 lata na kodeinie będzie miał bardziej bolesnego skręta aniżeli co gostek w ciagu na heroinie przez 3 miesiące.
mam nadzieje ze jeszcze pare dni pomeczy i oslabnie.. pozdro
Dodam, że ostatnio codziennie łykałem po jednej tabletce wieczorem na lepszy sen, tolerancja na to rośnie? Przynajmniej diphehydramina już nie usypia mnie tak jak na początku
Fun fact: z Nurofenu Plus da się zrobić ekstrakcję tak samo jak z antka, i jest to mniej szkodliwy produkt. Nikt tego nie robi, bo się totalnie nie opłaca (ok. 154 mg kody za co najmniej 10zł), ale w dalszym ciągu to jest „używalny rekreacyjnie” lek z kodeiną. Gdyby komuś przypadkiem się trafiło, albo siedział w jakimś dzikim kraju gdzie antidolu nie ma, to da się to ćpać.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.