Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 387 / 0
Co do tematu - oczywiście - tracą kupę niesamowitych doznać o których im się nawet nie śniło, ale to wszystko nie jest tego warte. Jeśli ktoś umie żyć na trzeźwo i czerpać radość z trzeźwych przyjemności to niech się cieszy bo wygrał życie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 1 / 0
kfs pisze:
jarekjurek pisze:
oj tam. nie życz drugiemu co tobie niemiłe
Ale ja pisałem całkiem serio. Bad tripy są bardzo potrzebnymi doświadczeniami. A co ktoś z tym potem zrobi to już jego sprawa.

nigdy nie doświadczyłem rasowego, przerażającego badtripa. masz jakieś wskazówki jak w zaciszu domowym osiągnąć ten horror?
delikatny jestem na zwale.
  • 418 / 1 / 0
zamknij się w jakimś małym pomieszczeniu, zgaś światło, włącz jakiś dark ambient albo zjedz coś kiedy masz bardzo chujowy humor
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 370 / 13 / 0
Blue_Berry pisze:
Jeśli ktoś umie żyć na trzeźwo i czerpać radość z trzeźwych przyjemności to niech się cieszy bo wygrał życie.
Niby racja, aczkolwiek osobiście nie zamieniłbym się z kimś miejscami, kto umie "czerpać radość z trzeźwych przyjemności". Inaczej mówiąc, kto nie musi szukać. Kto nie musi szukać, jest zadowolny z tego, co ma. Albo nie musi szukać aż tak bardzo. Komu trzeźwy światek, taki bąbel informacyjny, wystarcza. Oczywiście rzeczywistość ma charakter fraktalny, i nawet trzeźwe doświadczenia mogą być i są nieskończenie bogate i nieskończenie głębokie. Ale nie są nieskończenie szerokie ;) If you know what i mean.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Jest naprawdę dużo osób, którzy cieszą się życiem. To Ci wszyscy, o których mówimy, że są puści w środku. To prawda - są głupcami, ale tylko głupiec nieświadomy problemów jest szczęśliwy, jednakże do czasu. Póki jednak ma ten czas niech z niego korzysta, tak jak korzysta dziecko póki nie dorośnie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
Jeśli ktoś ma zajebiste życie i wiele możliwości przed sobą - nie warto zaczynać.

Co z tego, że masz wspaniałe przeżycia, skoro im one są lepsze, tym bardziej chujowa staje się trzeźwa rzeczywistość? Nie warto.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
O tym właśnie mówię. Jak się pozna większe szczęście, niż to doświadczane na trzeźwo to rzeczy, z których się kiedyś cieszyłeś nie będą już dla ciebie szczęściem, bo będziesz miał inny punkt odniesienia w samej interpretacji pojęcia "szczęście"
  • 376 / 156 / 0
Niekoniecznie, np. mnie psychodeliki uwrażliwiły na rzeczywistość, w szczególności na naturę. Wcześniej nie zwracałam tak uwagi na wygięte kształty drzew, złożoność kory i fraktalność liści. Ostatnio usłyszałam komentarz na swój temat że "Ty to nawet drzewem potrafisz się zachwycić" :cheesy: ,od osoby, która ofc nic nigdy nie brała.
  • 31 / / 0
aired pisze:
mnie psychodeliki uwrażliwiły na rzeczywistość, w szczególności na naturę.
Odczuwam dokładnie to samo. Do tego dochodzi jeszcze zupełnie abstrakcyjne podejście do spraw, które bez głębszego zastanowienia wydają się zupełnie prostolinijne. Uważam, że każda osoba, która posiada w sobie ukryte pokłady inspiracji i psychodelicznego pojmowania wszystkiego co ją otacza, jeśli choć raz w życiu nie spróbuje psychodelików to może wiele... stracić.
  • 370 / 13 / 0
Dokładnie, aired. Żeby rzucić trochę innym konkretem, czy ciągle trzeźwym osobom często przydarza się rzeczywistość dookoła w postaci rysowanego obrazku z plasteliny? To oczywiście jedno z tysiąca doświadczeń, jakich nie zobaczysz na trzeźwo. Te w duchowej sferze są jedne z ciekawszych.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.