Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1587 / 11 / 0
Ja nie wierzę w to, ze DXM jest najpopularniejszym dragiem dla kinderćpunów... Oni szukają dobrej zabawy, a DXM tego nie daje. To substancja dla introwertyków, samotników itp. Według moich obserwacji kinderdragi to mj, alkohol i tytoń. Poza tym Romantyczna i Piękna mądrze pisze.
rchiro the best
  • 748 / 2 / 0
Tytń ciężko nazwać dragiem dla mnie kinderdragiem jest mj, a drugiej kolejkności alkohol etylowy. DXM nbudzi się gimbusą po 1 czy tam kilku użyciach
opętany przez ogień, zimę i lasy
... i nie tylko
  • 3309 / 22 / 0
Oni szukają dobrej zabawy
Oni chcą się naćpać byle czym, nie mają ambicji. Ostatnio odrzucałem posta, gdzie dziewczyna się pytała ile wziąć Thiocodinu, bo sprzedali jej zamiast Acodinu.
sqrt(666)
  • 1587 / 11 / 0
Dlaczego tytoń nie?
rchiro the best
  • 3309 / 22 / 0
A jaśniej? Czasem mam wrażenie, że dzieciaki nie ćpają dla przeżyć, ale żeby się pochwalić przed znajomymi.
sqrt(666)
  • 278 / 11 / 0
Chemiczny Chlopiec pisze:
jeszcze uslyszymy o 14letnim piotrusiu ktory zjadl 3 paczki i mamusia musiala go zawiezc na pogotowie.
Raczej nie usłyszymy. Przedawkowanie leków nie jest medialnym tematem.
  • 433 / 2 / 0
Romantyczka pisze:
Oni szukają dobrej zabawy, a dxm tego nie daje.
Szukają dobrej bomby, ostrej fazy tudzież grubej pizdy, a to dxm może dać na swój sposób nic tak nie pierdoli w bani a i kolegom można się potem pochwalić jak to różowy słoń wyszedł nagle na dwóch nogach z za latarni. Jak to ktoś wcześniej nadmienił - szpan to jeden z ważniejszych aspektów ćpania w takim wieku :)
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2012 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 1345 / 6 / 0
a co do porownania do innych dragow to ciezko okreslic co gorsze co lepsze. tylko mj sie nie da przedawkowac, najwyzej zasniesz zmulony,
Tylko że przedawkowanie nie jest jedynym niebezpieczeństwem. Chodziło mi raczej o to, że przy częstym paleniu trawa powoduje zespół amotywacyjny, depresję, apatię. W wieku lat 15 taki stan może naprawdę silnie odbić się na rozwoju delikwenta i jego późniejszej psychice.
ale deks tak niewinna zabawka nie jest, przedawkujesz = procz problemow z organizmem mozesz doznac ostrego porycia psychicznego i trafiasz do pokoju bez klamek.
Zgadza się, lecz przy częstym paleniu również to grozi (nie wiem, czy nie bardziej).
Romantyczka pisze:
Ja nie wierzę w to, ze dxm jest najpopularniejszym dragiem dla kinderćpunów... Oni szukają dobrej zabawy, a dxm tego nie daje.
Wiem, żałosny to przykład, ale dla nich to świetna zabawa.
http://www.youtube.com/watch?v=Y37EFQWyeb4
Romantyczka pisze:
To substancja dla introwertyków, samotników itp.
Dziewczyno, błagam... To że Ty zakochałaś się w deksie i jesteś jedną z wyżej wymienionych nie oznacza, że "jest to substancja dla samotników".
Gratulacje za wyciąganie wniosków na podstawie własnych tylko przeżyć. Mnie np. deks bardzo zachęcił do kontaktów z innymi i najczęściej brałem go w towarzystwie, bo szybko znudził mi się motyw brania go samemu przy kompie. Branie zaś i wskakiwanie do łóżka jest dla mnie w ogóle nieciekawe. Kolorki i halucynacje może i są wciągające przez pierwsze trzy razy, ale uważam, że chęć ich zobaczenia jest w większości wypadków usprawiedliwieniem dla chowania się w łóżku, bo mama mnie złapie.
Poza tym znacznie ciekawsze jest zwiedzanie prawdziwego miasta - no, ale samotnicy i introwertycy są pewnie zbytnimi pipami, by po deksie wychylić nos z domu.
Dodam, że nic do Ciebie nie mam w sumie, ale czasem naprawdę się we mnie gotuje, jak Cię czytam.
angor animi pisze:
Czasem mam wrażenie, że dzieciaki nie ćpają dla przeżyć, ale żeby się pochwalić przed znajomymi.
Chwalenie się też jest dla nich jakimś przeżyciem. Fakt, że pośrednim, ale jednak.

///EDIT

Jeszcze a propos samotników i introwertyków,
to chciałem dodać, że w wieku lat nastu prawie każdy dzieciak się za takiego uważa,* więc drag dla dzieciaka jak znalazł. Niepokojące jest jednak to, że Ty, Chaotko, masz lat dwadzieścia parę, a nadal posługujesz się tym określeniem z wypiekami na twarzy i konspiracyjną dumą. W Twoim wieku powinnaś już z tego, IMO, wyrosnąć.

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 748 / 2 / 0
Romantyczka pisze:
Dlaczego tytoń nie?
Bo po tytuniu nie ma "pizdy", nie widzisz żadnych rzeczy, kolorków itd itp no chyba że sobie wywar zrobisz, ale to podchodzi pod dawki śmiertelne %-D(albo skreślam bo jeszcze jakiś gimbus przeczyta)

@miumin
Raczej nikomu tu nie wmówisz, że trawa jest zdrowsza od deksa, który może spowodować izolację społeczną i porycie, szczególnie u tak młodych ludzi u których umysł jeszcze się rozwija. Z tych wszystkich "kinderdragów" to uważam, że alkohol etylowy jest najzdrowszy dla gimbusów.
opętany przez ogień, zimę i lasy
... i nie tylko
  • 1345 / 6 / 0
forest666 pisze:
Raczej nikomu tu nie wmówisz, że trawa jest zdrowsza od deksa, który może spowodować izolację społeczną i porycie, szczególnie u tak młodych ludzi u których umysł jeszcze się rozwija. Z tych wszystkich "kinderdragów" to uważam, że alkohol etylowy jest najzdrowszy dla gimbusów.
Ale ja właśnie nie mówię, że trawa jest zdrowsza od deksa, wręcz odwrotnie. To raczej Chemiczny Chlapec %-D to postuluje. Przeczytaj, proszę, uważnie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.