Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 22 / 15
Obiecałem, że napiszę coś jeszcze o zestawie nr 2 nowym.

Otóż zestaw nr 2, oprócz tego, że zjebała się jego konsystencja (ja z tego nie skręcę równo palącego się skręta), wiele się nie zmienił. Dalej jest lekko w tyle w porównaniu z 1, wedle mojej opinii oczywiście. Podtrzymuję to, co napisałem o nowych kompozycjach wcześniej. Po dłuższym obcowaniu z nowalijkami, być może ze względu na to, że oczekiwałem więcej, a może faktycznie jest tak... W każdym razie odczuwam lekkie rozczarowanie. Moim zdaniem kompozycje straciły na mocy, szczególnie w sferze psychicznej. Teraz odczuwalne jest bardziej upalenie fizyczne. Z takiej pseudo-sativy zrobili pseudo-indyka. Można się było tego spodziewać, biorąc pod uwagę charakter działania tych dwóch nowych odkryć (MB i BB).

Kompozycje jak dla mnie trochę straciły. :-( Teraz już nie mogę ich traktować jak "gwóźdź programu", coraz częściej myślę o miksach... Oczywiście dalej świetnie sprawdzają się w połączeniu z alkoholem, dobrze nimi doprawić trochę trawki (zestaw nr 1 to wymarzony afrodyzjak :heart:), ale czy o to właśnie chodzi? Myślę, że nie do końca.

I chciałem jeszcze dodać, że cena, jaką teraz mają za 3 gr (50 zł) jest moim zdaniem powiedzmy jeszcze dopuszczalna.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
Endrju a gdybys mogl tak po krotce opisac w pod jakim wzgledem zestaw 1 uwazasz za lepszy?
bo ja jeszcze jedyneczki nie palilem ale w tym tyg. dotrze do mnie 1,5g jedynki i 3g dwojki. :diabolic:
tak wiec sam ocenie ale pytam z ciekawosci na czym polega przewaga 1 nad 2 wg. Ciebie? :-)

co do ceny to po chwilowej promocji znow podniesli, dla mnie w porzadku byla taka cena jaka byla w ubieglym tygodniu tzn. 44zl za 3g i 22zl za 1,5g... jakby taka wprowadzili na stale to bylbym zadowolony. :)

a i jeszcze mam pytania czy ktos juz probowal te kompozycje z nowymi skladami laczyc ze soba? myslicie ze ma to sens, mysle zeby skrecic lolka w rownych proporcjach zestawu 1 i 2 plus damiana jako wypelniacz.
  • 1174 / 22 / 15
Co do skręcania zestawu nr 1 i 2 to zrobiłem tak chyba raz i nie przyniosło skutków oczekiwanych.

Po drugie wyższość zestawu 1 nad 2 określam ze względu na to, że 1 przynosi więcej doznań z cyklu "ale ten świat piękny" (chociaż niestety tylko przez pierwsze 15 minut). No i kwestia afrodyzjakalna jeszcze dochodzi. Po 1 rozpala Cię niejedna kobieta (albo w przypadku kobiet mężczyzna ;) ) na ulicy. Choć to w sumie zawiera się w pierwszym zdaniu tego akapitu.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 527 / 6 / 0
Po 1 rozpala Cię niejedna kobieta
Zestaw 1 jest bardziej afrodyzjakalny ojj to prawda!!! Sex czy masaż kobiety to niebywała radocha, do tego smak zapach świetna konsystencja radość wewnętrzna śmiechy po nosem itd. Po tym zestawie chce sie coś robić, tworzyć rozmawiać, wspominać, smiać się, biegać tanczyć itd...dla mnie osobiscie ideał!!! Zadna mieszanka dopków nie dorasta mu do piet. Szkoda tylko że nie da rady zapalić po kryjomu aby kobieta nie wiedziała bo charakterystyczny smaczek zostaje na ustach.
Zestaw 2 jest- dla mnie przynajmniej bardziej fizyczny daje większego lenia i większy chill. 2 bardziej zamyka wewnątrz choć i nie raz się zdziwiłem..moim zdaniem 2 jest mniej stabilna co do przezyć. Także nie zgodze się ze jest ona gorsza...raz lepsza raz gorsza -o tak by powiedział :-)
Ze względu na dobry kontakt przez gg zapytalem się jak to z kompozycjami będzie i z tego co wiem prace nad 2 dalej trwają, skład i proporcje 1 są już zamknięte ale nad 2 dalej pracują więc może coś nowego, ciekawszego wyjdzie :-D A cena mozliwe ze spadnie wraz z pojawieniem sie zestawu 3.

z tego co czytałem eso byles zadowolony z 2 więc z 1 tym bardziej będziesz
  • 1174 / 22 / 15
To będzie zestaw nr 3? O, to ciekawe.

Zauważyłem, że nad 2 jeszcze pracują, bo jak zamawiałem na początku po zmianach, był mniej zmielony, bardziej suchy. Teraz ma już nieco lepszą konsystencję (dziś rano mnie listonosz obudził :D) i jest bardziej mokry, a także pachnie nieco inaczej (bardziej upodobnił się zapachem do 1 - tak jak przed zmianą). Zgadzam się co do tego, że 2 jest mniej przewidywalna. I, faktycznie, po 1 człowiek ma istny słowotok.
  • 3959 / 149 / 0
no to wnioskujac z waszych postow jedynka bedzie idealna do palenia z panna a dwojka na samotne spacery z sluchawkami na uszach. :)

a z tym trzecim to faktycznie pozytywna wiadomosc, juz mnie ciekawosc zzera coz to za zestaw bedzie. :-D
  • 116 / / 0
Właśnie odpaliłem 4 dobre buchy pierwszej mieszanki - po 3 minutach załadował się świetny, euforyczno-relaksujący nastrój :) Siedzę tak od 20 minut i cieszę się egzystencją. Zobaczymy ile potrzyma..
  • 12 / / 0
Szczerze mówiąc to wątpiłem w te kompozycje ziołowe z SS. Wcześniejsze porażki z ziółkami (np damiana :kotz: ) sprawiły, że podszedłem do tego z lekkim dystansem. A tu proszę, miłe zaskoczenie! Efekty bardzo podobne do tych marichuanowych, euforia znakomita, a spaliłem tylko 2 lufki (tak, dla mnie to jedna z lepszych metod palenia . Musieli użyć bardzo mocnych ekstraktów. Naprawdę, wielka moc w nich drzemie, chociaż późniejsza "zmułka" jest trochę przytłaczająca. I teraz przestroga. Nie dopalajcie potem trawy. W moim przypadku mix pół na pół kompozycji z mj skutkował mega przymuloną "fazą". Brak euforii, uczucie przygnębienia. Dla mnie nie sprawdzi się ona jako wypełniacz. Mam również do was pytanie, ile palicie mieszanki podczas jednej "sesji"? Nie wiem, czy w pełni wykorzystałem jej potencjał.
  • 116 / / 0
Co do mieszania z THC - wczoraj spaliłem z kumplami naprawdę sporo haszu zmieszanego z zestawem 1 i było świetnie, zresztą nie tylko mi. Efekty się fajnie pomieszały i działanie samej mieszanki było dzięki temu dłuższe (bo sama trzyma chyba nie więcej niż pół godziny). Ale masz trochę racji co do zamulenia - było może trochę statyczniej, ale nieznacznie.
  • 12 / / 0
Faktycznie, całkiem dobrze się miesza. Podczas pierwszej próby musiałem mieć zły dzień... poza tym paliłem od samego rana. Mimo wszystko i tak wolę palić je osobno. Ogólnie trawy nie lubię mieszać z niczym, czysty marichuanowy high, to jest to. Z kompozycjami podobnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.