Gelato polecam - bardzo popularna aktualnie. Miałem w tym roku na outdoorze w wersji auto.
Działanie jest dokładnie takie, jak opisałeś. Siedzenie na kanapie, gapienie się w TV / ekran i przysypianie.
Odkąd jej spróbowałem, używam wyłącznie na noc, bo w pewnym momencie nie da się nie iść spać.
23 stycznia 2023motocyklista pisze: No ta, co za dużo to niezdrowo. Ja mam zawsze schizy po długiej przerwie, pierwsze zapalenie to zawsze przytłoczenie, analiza błędów życiowych, co oni o mnie myślą, moralniaki itd. dokładnie jak @Askat, ale popalam dalej i z lekka przyzwyczajam się do działania THC (minimalna tolerka), wtedy faza robi się normalna.
CBD fajnie działa na krzywe fazy. Ja robię tak, że najpierw się zjaram normalnym ziołem, a dopiero później dodaje CBD jeśli potrzeba.
W odwrotnej kolejności wydaje mi się, że faza jest słabsza.
23 stycznia 2023motocyklista pisze: mój sposób to przyzwyczaić się do działania THC, z pomocą CBD albo paląc mniej właśnie + dobre set&settings.
Moja teoria jest taka że w grassie są kannabinoidy które u niektórych osób zmieniają profil działania THC na schizowy a nie ma ich po przerobieniu na hasz. Nie wiem tylko czy za te schizy przy zielu odpowiadają geny/osobowość czy jakieś ukryte choroby psychiczne ale to już raczej materiał na pracę doktorską. W każdym razie dla przykładu istnieje gen odpowiedzialny za to że niektórym osobom liście kolendry smakują mydlinami, i ja się do nich zaliczam, w przypadku zioła może być podobna zależność.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).