Techniki : pogodzenie z losem (moze i zjebalem ale coz to zyje sie dalej , slonce dalej wschodzi swiat bynajmniej sie nie skonczyl przez to)
odwrocenie uwagi (glupie przyspiewki typu marihuana zdrowa jest od rana , ziolko ziolko pale w kolko powtarzac do skutku)
dysocjacja (mentalnie spojrz na siebie z perspektywy 3os , zobacz jaki siedzisz poschizowany mierzac tetno i sie z tego smiej bo zazwyczaj widok jest rzeczywiscie komiczny)
"Rutyna to rzecz zgubna "
Już nie aktualne tak czy inaczej.
Sorry za offtop
"Rutyna to rzecz zgubna "
23 stycznia 2023Hahamefek pisze: Drodzy zielarze. Jaka odmiana zioła da mi NAPRAWDE da mi wieczór wolny od jakiegokolwiek myslenia, planowania i Beztroskie mijanie czasu, żebym nie musiał logicznie myślec i mógł się zatracić w Tu i Teraz. Czaicie? Mam nadzieje ze tak; zapewne ktos przezyl cos takiego po prostu przypadkiem..
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.