Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
W ogóle to opisz jakoś tak sensownie jak działał ten buf nie buf który brałeś, to Ci powiemy czy to mógł być bufedron, czy coś innego. Może NEB, ale wpierw musimy wiedzieć jak działało to cudo. Coś mi się pisze nieskładnie z zolpidemem w nosie
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
To taka jakby kompletnie inna grupa substancji, a widać że eliot cały czas uderza w typowe stimy. Tylko jeszcze nie powiedział czego oczekuje :P
Najzajebistrzym stimem jest 3fa, zmiencie pente na nie
Pent to gowno fchuj, fajnie tylko.miksuje sie z 3mmc
Tyler Durden pisze:Tylko to, o czym mówicie (6-APB, 3-MMC, MDMA) to już stymulanty serotoninowe, nawet lekko psychodeliczne (MDMA), tutaj euforia nie wynika z samej stymulacji (która też występuje), co głównie z releasu serotoninu / agonizmu receptorów serotoninowych.
To taka jakby kompletnie inna grupa substancji, a widać że eliot cały czas uderza w typowe stimy. Tylko jeszcze nie powiedział czego oczekuje :P
A co do bufa i penta - dla mnie buf zdecydowanie wygrywa nad pentem. male daweczki bardzo ladnie klepia (10-15 mg) dociagane co godzinke -super fazka jest. Generalnie po bufie mam eksterlamno-subtelne podniesienie nastroju, moglbym to nazwac nawet lekka euforią. Bardz fajny stan i bardzo fajny keton. Tylko jak przyjmiemy zbyt duzo dorzutek to wlacza sie lekko paranoiczna faza.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.