Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 20 / 3 / 0
Potwierdzam powyższe, niedawno znajomy z pracy opowiadał, że w trakcie pierwszych tygodni był bliski przyjebania z otwartej swojej kobiecie z powodu błahostek, co go serio przerażało. Uprzedzając głupie żarty z przemocy w związku, nigdy wcześniej nie czuł takiej złości w kierunku partnerki :D
  • 19 / 1 / 0
@Scarlet jak byś miała pomysł, żeby odstawić trazodon celem zażycia emki, to stanowczo odradzam, ale jeśli uznasz, że warto to wiedz, że: musisz ograniczyć przyjmowanie kilka dni przed, a to oznacza codzienne problemy ze snem, na które inne leki nie pomagają, bo mają odmienny profil działania, jedynym co może przynieść ulgę to serotoninowce. Ja piątego dnia się poddałam, miałam już dosyć braku snu i małych dawek lub, potem, zupełnego braku trazodonu i zażyłam okruch około 15 mg, żeby przespać chociaż jedną całą noc. Nie wiem czy ten paproch, czy może krótki okres bez SARI, ale emka zadziałała na mnie słabiej niż powinna. Ale broń boże nie fizycznie, co oceniam jako niebezpiecznie, bo łatwo jest przegiąć dorzucając. Czułam się jak po 90 mg, a zjadłam niemal naraz 250, dorobiłam się przez to takiego szczękościsku, że właśnie umówiłam się do dentysty na rekonstrukcję ukruszonego zęba. Dzień po miałam taki, jakbym dwa dni balowała - a noc była zupełnie niewarta takiego zjazdu. Wracam do trazodonu i odstawię go jak należy, a dopóki tego nie zrobię to nigdy nie powtórzę takich głupawych testów, bo pod żadnym względem nie warto. Jeśli musisz cokolwiek, to tak jak wspominałam - tryptaminy działają, choć trochę słabiej. Ale przynajmniej bezpiecznie.
Nie wszyscy wiedzą, że jest wiele wszechświatów. Są wszechświaty Grube i Chude, Kolorowe i Nadmuchiwane, Mrugające i Odrzutowe. Są też wszechświaty bardzo nieduże, a ten, który zamieszkują Gżdacze, jest najlepszym i najmniejszym ze znanych wszechświatów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.