No właśnie, ja powiem Ci, że biorę 150 mg - podobono to ma działanie przeciwdepresyjne, ale nie wiem ile w tym prawdy, bo z tego co wiem, te mniejsze dawki jak wspomniałeś 50-75mg - to tak faktycznie przez wiele lat brałem przed snem, a tu nowy magik, tak wymyślił, ale szczerze czy to jest dobry mix, by brać te 150mg z rana? nie jestem przekonany. A to trazodon działa jak BZD?
W zasadzie nie mam jak załatwić tego, a już jednak 4 dni jestem bez tego trazodone xr 150mg, poce się, gorsze samopoczucie wyraźne i takie rozdrażnienie, wiadomo czy to przejdzie w jakim czasie? Bo mój magik od 2 dni nie odpisuje, aby przepisał opakowanie. To nie wiem czy czekać dalej aż przejdzie i od nowa zacząć jak się dostać do magika te stosowanie tranzodone, bo to juz 4 dzień bez.
znaczy ja od 2 miesięcy biorę 150mg codziennie. A może lekarz przepisze, bo ciężko będzie wytrzymać do wizyty?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.