Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 871 / 119 / 22
Byłem se w aptece i kupiłem Thio i melatoninę, a pani magister powiedziała - cytuję: Tylko proszę broń boże nie mieszać jednego z drugim. O co kaman?
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1043 / 151 / 0
Pewnie można zasnąć i przestać oddychać.
  • 1916 / 335 / 2
No, takie dmuchanie na zimne. A nóż będziesz ekstrametabolizerem, zmiksujesz dwa depresanty i w teorii może być nie fajnie, tak więc dobrze powiedziała, to jej zawód więc musi "dmuchać na zimne". Oczywiście żaden ćpun z hajpa nie musi się do tego stosować, ale ona nie wie czy ćpasz czy nie (no chyba ze kupujesz codziennie thio/antka no to wtedy wie), więc woli uprzedzić. Lepiej jak mówi takie rzeczy, niż "a jaki ma Pan kaszel, thiocodin nie jest przecież na mokry, dam coś innego" etc.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 871 / 119 / 22
Thiocodin, jak powiedziała pewna lekarka, jest chyba specjalnie stworzony do ćpania, bo nie do leczenia kaszlu, bowiem zawiera jednocześnie środek przeciw kaszlowy (koda) i wyksztuśny (sulfosyf). Dziwne połączenie, nie?
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
Może i tak jest, w końcu z antidolem nie kombinowali nigdy z dwudziestkami*, szesnastkami, cudami na kiju byle się sprzedawał bez problemów :P

*chodzi o ilość tabletek w opakowaniu, albowiem kiedyś były antidole 20ki - 20 mg kody w tabletce. Kurła, kiedyś to byuo
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 871 / 119 / 22
Jest jeszcze Talvosilen forte - 30 mg kody w tabletce + 500 mg parasyfu. Ale niestety na reckę...
  • 786 / 46 / 0
Więc tak 9 dni leciałem na dawkach 150-300mg kody i dziś nie biorąc odczuwałem głód psychiczny i kupiłem 1 mała paczkę na wieczór. To mój pierwszy taki ciąg bo zawsze robiłem dzień a częściej nawet 2 lub 3 przerwy. Nie chce się wjebać w uzależnienie fizyczne od opio bo już od klonazepamu mi wystarczy :finger:. Także róbcie przerwy a najlepiej w ogóle się w to nie pakować ;-)
  • 92 / 11 / 0
11 września 2018global108 pisze:
Thiocodin, jak powiedziała pewna lekarka, jest chyba specjalnie stworzony do ćpania, bo nie do leczenia kaszlu, bowiem zawiera jednocześnie środek przeciw kaszlowy (koda) i wyksztuśny (sulfosyf). Dziwne połączenie, nie?
Sulfo ma w tych dawkach i w tej kombinacji jedynie rolę nawilżającą drogi oddechowe. Thiocodin wcale nie jest stworzony głównie do ćpania. ;)
  • 1683 / 126 / 0
11 września 2018global108 pisze:
mi jedna aptekarka starsza mowila ze thiocodin to bardzo dobry lek na kaszel jest i chuj wie teraz, ale w sumie to od paru lat nie kaslalem wiec moze to prawda
  • 92 / 11 / 0
Mogę Wam powiedzieć o jeszcze fajnym IMO miksie: kodeina plus oksybutynina (np. Ditropan). 540 mg kodeiny +15 mg oksybutyniny skończyło się fajnymi noddami i leciutkim odrealnieniem - ale nie na tyle, żeby złamało to kodę. Polecam. :)
Zablokowany
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.