Ale ok więc jak wiadomo że szkodliwość dezomorfiny wynika z syntezy z pseudoefedryny z użyciem żrących substancji.Są metody syntezy metaamfetaminy także z pseudoefedryny z użyciem żrących substancji.Takie same substancje, a więc teoretycznie po spożyciu mogą być problemy z odpadaniem mięśni.
Nie cytuj w całości postów z tej samej strony! | idk
Powód: !
Tak o samej dezomorfinie... myślałem z moim przyjacielem (jest chemikiem) o zsyntezowaniu dezomorfiny (w warunkach laboratoryjnych oczywiście, z udziałem prawidnego sprzętu i czystych odczynników chemicznych, bo mój kolega akurat ma dostęp do takiego miejsca). Jest podekscytowany, wiem, że zsyntezujemy razem CZYSTĄ dezomorfinę i ją przetestujemy. Swoją drogą dostrzegliśmy ogromny potencjał tej substancji, jako narkotyku. Jest 10 RAZY SILNIEJSZA od heroiny! Działa dłużej... jest to moim skromnym zdaniem, bardzo niedoceniana wcześniej substancja, o ogromnym potencjale, który można wykorzystac.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.