Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 335 / 1 / 0
Juz nie miałeś się o co przyczepić.Najlepiej jakbyś pisał na temat.
Ale ok więc jak wiadomo że szkodliwość dezomorfiny wynika z syntezy z pseudoefedryny z użyciem żrących substancji.Są metody syntezy metaamfetaminy także z pseudoefedryny z użyciem żrących substancji.Takie same substancje, a więc teoretycznie po spożyciu mogą być problemy z odpadaniem mięśni.

Nie cytuj w całości postów z tej samej strony! | idk
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: !
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 1951 / 14 / 0
dezo syntezuje sie z kody, nie z p-efki :old:
  • 3188 / 373 / 0
http://www.vice.com/pl/read/krokodil-norway/
Krokodylek zawędrował do Norwegii.
  • 908 / 9 / 0
Do polski też przyjdzie:D
  • 137 / 1 / 0
W Polsce już jest. U mnie w mieście (Wrocław) były jak dotąd dwie odnotowane ofiary "krokodyla" (piszę krokodyl, bo to w jaki sposób jest on robiony, hańbi nazwę chemiczną substancji czynnej). Dezomorfina jest ok 20 razy silniejsza od morfiny, i ok 8-10 od heroiny. Działa jednak dłużej niż morfina i jej biodostępnośc jest większa przy podaniu doustnym. Dezomorfinę otrzymuję się z kodeiny (metylomorfina). Straszliwe skutki uboczne jakie niesie ze sobą stosowanie krokodyla, są wywoływane poprzez nie samą substancję czynną- Dezomorfinę, tylko przez sposób jej "produkcji". Jak wiemy, domowa produkcja Dezomorfiny jest wręcz banalna, a "odczynniki" do zdobycia bez najmniejszego problemu. Wynik takiej produkcji to= dezomorfina+ masa nieprzereagowanych sunstancji toksycznych zawartych w m. in. czerwonym fosforze, benzynie i rozpuszczalniku... Śmiem przypuszczac, że w działce "krokodyla" jest więcej śmieci niż samej dezomorfiny. To właśnie produkty używane przy produkcji narkotyku niosą tak straszliwe konsekwencje, i zbierają śmiertelne żniwo.
Tak o samej dezomorfinie... myślałem z moim przyjacielem (jest chemikiem) o zsyntezowaniu dezomorfiny (w warunkach laboratoryjnych oczywiście, z udziałem prawidnego sprzętu i czystych odczynników chemicznych, bo mój kolega akurat ma dostęp do takiego miejsca). Jest podekscytowany, wiem, że zsyntezujemy razem CZYSTĄ dezomorfinę i ją przetestujemy. Swoją drogą dostrzegliśmy ogromny potencjał tej substancji, jako narkotyku. Jest 10 RAZY SILNIEJSZA od heroiny! Działa dłużej... jest to moim skromnym zdaniem, bardzo niedoceniana wcześniej substancja, o ogromnym potencjale, który można wykorzystac.
  • 55 / / 0
to, ze jest 10 razy silniejsza nie znaczy ze jest 10 lepsza bomba, tylko ze 10 razy mniejsza dawka robi tak samo, wiec sie tylko na substratach ewentualnie zaoszczedzi
  • 137 / 1 / 0
to też. Ale np. Metadon, jest wielokrotnie silniejszy od morfiny (przeciwbólowo), ja zażywam 130mg metadonu dziennie i czuję się normalnie. Domyślam się, że jakbym huknął teraz 130mg MORFINY to bym spłynął. Dawkowanie swoją drogą, masz rację, ale substancja jest silniejsza 10-krotnie od heroiny, więc załóżmy zamiast połówki (500mg) walisz 50mg, a i tak działanie jest SILNIEJSZE.
  • 723 / 16 / 0
Bo oprócz siły działania jest jeszcze kwestia siły powinowactwa do receptorów, czyż nie?
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 1951 / 14 / 0
Siła działania nie oznacza przyjemności. Niejednokrotnie mniej aktywne związki są przyjemniejsze. Pacz na fenta - MOCNIEJSZY od hery, a niekoniecznie przyjemniejszy ;)
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 908 / 9 / 0
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.