Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ananasek1000 pisze:Gałka to gówno zjadłem z 5-6g i nic mi po tym nie było,tylko wzdęty brzuch,kiedy już zasypiałem i niemożliwość wypróżnienia się.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Niektóre substancje na początku są kapryśne. Przykład ? marihuana. Nie zawsze działa od razu (na mnie zadziałała po chyba czwartym, piątym paleniu), to samo chyba z opiatami, szałwią wieszczą itp.
Z gałką bywa podobnie, zwłaszcza z tą mieloną. To jest loteria. Też nie każdy "sort" na mnie działał. Wiem, że gałka w postaci orzechów z Kamisa działała zawsze (oczywiście, przed konsumpcją trzeba ją zmielić). Próbujcie aż do skutku.
Faza po gałce jest podobna do tej po marihuanie albo haszyszu tak więc nie ma mowy o subtelnym działaniu, albo tym bardziej, placebo.
A mianowicie mam pytanie: Czy rozsądnie będzie jeśli na "1" tripa z gałką wezmę 2 opakowania jeśli:
a)Wczoraj brałem około 11.30 a jebnęło mnie prawdopodobnie alkoholowo i marihuanowo o 22.30 (nawiasem mówiąc na koncercie OSTR-a ;) ) nie miałem żadnych OEV-ów ani CEV-ów nic kompletnie a zjadłem torebkę zmielonych kamisa z datą na 2015r
b)Dzisiaj stwierdziłem że wezmę całe i jak stwierdziłem tak zrobiłem pora ta sama 11.30 do tego o 22 3 browarki i nadal siedzę i kminię czy jutro zajebać dwa opakowania czy co zrobić :)?
Proszę o poważne wypowiedzi :)
Zrób lepiej przerwę jak chcesz lepszych efektów. Zamiast zwiększać dawkę wybierz lepszy s&s, a poczujesz esencję. Przynajmniej u mnie to zadziałało ;)
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
idontknow pisze:Przede wszystkim po drugim dniu gałczenia robi się przerwę kilkudniową i dopiero możesz znów gałczyć poprawnie, jeśli jesteś hardcorowcem, a tak generalnie to o co pytasz, o przyzwolenie, o szkodliwość? Tak, szczególnie te browarki, oszczędzaj wątrobę i żołądek, bo gałka jest ciężka dla obu. A jeśli chodzi Tobie o to czy poklepie, to tak jak napisałem - tolerancja występuje, o czym pisał bodaj Abli i...ktoś jeszcze? Nie chcę skłamać, a posta nie mogę znaleźć.
Zrób lepiej przerwę jak chcesz lepszych efektów. Zamiast zwiększać dawkę wybierz lepszy s&s, a poczujesz esencję. Przynajmniej u mnie to zadziałało ;)
Postąpię wg Twojej rady (tylko nie wiem czy bd sposobność bo zaczynam pracę i kontynuuje egzaminy :/) i zrobię sobie przerwę a na następny raz 6 gałek pizgam
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.