Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 26 / / 0
Calkiem niedawno sprobowalam galki z 4 paczek. Fazy nie bylo w ogole, mialam tylko zejscie przez 2 dni. Moze galka w calosci podzialalaby lepiej, niz mielona, ale raczej nie mam ochoty juz probowac, zwlaszcza, ze smak ma nieciekawy (ale i tak lepszy niz bendyzamina i kodeina z antka). W sumie, ta mielona miala termin waznosci do 2014 czy tam 2015, a czytalam, ze taka sie nadaje.
  • 7 / 1 / 0
gałka to gówno zjadłem z 5-6g i nic mi po tym nie było,tylko wzdęty brzuch,kiedy już zasypiałem i niemożliwość wypróżnienia się.
  • 1387 / 5 / 0
ananasek1000 pisze:
Gałka to gówno zjadłem z 5-6g i nic mi po tym nie było,tylko wzdęty brzuch,kiedy już zasypiałem i niemożliwość wypróżnienia się.
Zjedz 15g świeżo zmielonej gałki dobrej firmy. Miłego lotu.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 30 / 0
Co rusz to samo. Czy aż takim problemem jest przeczytać kilka poprzednich stron wątku ?
Niektóre substancje na początku są kapryśne. Przykład ? marihuana. Nie zawsze działa od razu (na mnie zadziałała po chyba czwartym, piątym paleniu), to samo chyba z opiatami, szałwią wieszczą itp.
Z gałką bywa podobnie, zwłaszcza z tą mieloną. To jest loteria. Też nie każdy "sort" na mnie działał. Wiem, że gałka w postaci orzechów z Kamisa działała zawsze (oczywiście, przed konsumpcją trzeba ją zmielić). Próbujcie aż do skutku.
Faza po gałce jest podobna do tej po marihuanie albo haszyszu tak więc nie ma mowy o subtelnym działaniu, albo tym bardziej, placebo.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1 / / 0
Jestem zawiedziona gałką. Wzięłam specjalnie wolne z pracy, zapodałam sobie 3 całe orzechy i nic, kompletnie. No dobra, przez dwa dni byłam śpiąca, ale to wszystko. Drugie podejście może w weekend. Tym razem je zmielę, może w tym tkwi kwestia ;) Albo może zapalić? Nie wiem już kompletnie. ;/
  • 2129 / 30 / 0
Widać, że nie zadałaś sobie trudu by przeczytać chociaż kilka stron tego tematu. Bez komentarza.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 3854 / 316 / 0
Ludzie są przyzwyczajeni, że wszystko ich rozłoży na łopatki za pierwszym razem, jeszcze przy ich wielkiej ignorancji.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 4 / 0
Mam nadzieję że mnie nie spizgacie za to co napiszę :P

A mianowicie mam pytanie: Czy rozsądnie będzie jeśli na "1" tripa z gałką wezmę 2 opakowania jeśli:
a)Wczoraj brałem około 11.30 a jebnęło mnie prawdopodobnie alkoholowo i marihuanowo o 22.30 (nawiasem mówiąc na koncercie OSTR-a ;) ) nie miałem żadnych OEV-ów ani CEV-ów nic kompletnie a zjadłem torebkę zmielonych kamisa z datą na 2015r
b)Dzisiaj stwierdziłem że wezmę całe i jak stwierdziłem tak zrobiłem pora ta sama 11.30 do tego o 22 3 browarki i nadal siedzę i kminię czy jutro zajebać dwa opakowania czy co zrobić :)?

Proszę o poważne wypowiedzi :)
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 2878 / 21 / 0
Przede wszystkim po drugim dniu gałczenia robi się przerwę kilkudniową i dopiero możesz znów gałczyć poprawnie, jeśli jesteś hardcorowcem, a tak generalnie to o co pytasz, o przyzwolenie, o szkodliwość? Tak, szczególnie te browarki, oszczędzaj wątrobę i żołądek, bo gałka jest ciężka dla obu. A jeśli chodzi Tobie o to czy poklepie, to tak jak napisałem - tolerancja występuje, o czym pisał bodaj Abli i...ktoś jeszcze? Nie chcę skłamać, a posta nie mogę znaleźć.
Zrób lepiej przerwę jak chcesz lepszych efektów. Zamiast zwiększać dawkę wybierz lepszy s&s, a poczujesz esencję. Przynajmniej u mnie to zadziałało ;)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 600 / 4 / 0
idontknow pisze:
Przede wszystkim po drugim dniu gałczenia robi się przerwę kilkudniową i dopiero możesz znów gałczyć poprawnie, jeśli jesteś hardcorowcem, a tak generalnie to o co pytasz, o przyzwolenie, o szkodliwość? Tak, szczególnie te browarki, oszczędzaj wątrobę i żołądek, bo gałka jest ciężka dla obu. A jeśli chodzi Tobie o to czy poklepie, to tak jak napisałem - tolerancja występuje, o czym pisał bodaj Abli i...ktoś jeszcze? Nie chcę skłamać, a posta nie mogę znaleźć.
Zrób lepiej przerwę jak chcesz lepszych efektów. Zamiast zwiększać dawkę wybierz lepszy s&s, a poczujesz esencję. Przynajmniej u mnie to zadziałało ;)
Pytałem właśnie przede wszystkim o szkodliwość, przeczytałem właśnie cały temat, widziałem o problemach z żołądkiem, ale wydaje mi się to dziwne bo po 2 dniach "gałczenia" nie czuję kompletnie żadnych skutków ubocznych - jestem ogarnięty, nie boli mnie i nie bolał żołądek, nie miałem odruchów wymiotnych, nawet to co zawsze u mnie jest wyznacznikiem że coś wziąłem - mocz ma barwę i zapach (nie nie wącham, ale zawsze jak coś pizgam i pójdę się odlać to czuję) taki jak zawsze... czy jest w ogóle taka możliwość że na mnie nie działa ;>?

Postąpię wg Twojej rady (tylko nie wiem czy bd sposobność bo zaczynam pracę i kontynuuje egzaminy :/) i zrobię sobie przerwę a na następny raz 6 gałek pizgam
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.