Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
63
48%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
15
12%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
13
10%

Liczba głosów: 130

ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Właśnie coś jakby wchodziło :) No, ale podobno z mlekiem też coś sie tam dobrze łączy. Ktoś pisał, że najlepiej dorzucić jak mleko ma z 60stopni. Mogę to sprawdzić, bo mam termometr od yerby. Smak da się przeżyć, już gorzej czułem się pijąc gałkę muszkatałową... <_<
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 30 / 0
Nie z mlekiem a z lecytyną. Lecytyna rozpuszczona w wodzie i do tego kava - ponoć najlepszy sposób.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1530 / 9 / 0
Zobacz, ktoś to wcześniej napisał:
5.żeby wzmocnić działanie i ułatwić wchłanianie substancji aktywnych,
wiele ludzi w tym ja, dodaje do napoju mleka - najlepiej tłustego 3.2
procent. Najlepiej dodać płynnej lub granulowanej lecytyny dostępnej w aptekach ponieważ
jeszcze bardziej niż mleko wzmacnia działanie.
Ja wrzuciem do mleka bezpośrednio, zaraz wypije.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 30 / 0
Nie widziałem tego, ale wierz mi, lecytyna jest lepsza, czytałem to w jakimś opracowaniu amerykańskiego instytutu farmakologii. Jak działanie ? Myślę, że możesz teraz śmiało dopijać. Załącz sobie jakąś chilloutową muzyczkę and enjoy ;]
  • 1530 / 9 / 0
Fakt, z ciepłym mlekiem to nie było tak samo lajtowe. Jakoś wypiłem z bólem. Działanie jakieś takie lajtowe odrelnienie. Póki co bez euforii i innych rewelacji. Na następny raz spróbuję chyba z 6 albo więcej łyżeczek i z tą rajstopą. Póki co jeszcze czekam na pełne efekty.
  • 2129 / 30 / 0
@John Stuart, no i jak, próbowałeś z większą ilością kavy ? Odrealnienie przy kavie to normalka, zwłaszcza przy wejściu. Euforia jest lekka, objawia się we wzmożonej chęci mówienia, kontaktów z innymi ludźmi i ogólnie dobrym humorze. Dzięki tym efektom może śmiało zastępować alkohol, gdyby jeszcze miała lepszy smak to byłoby super.
  • 1530 / 9 / 0
Póki co jeszcze nie. Poczekam chyba do weekendu, w tygodniu to sobie tylko na piwko mogę pozwolić, bo je znam na wylot ;) Dam znać jak będzie lepiej niż ostatnio. Myślę o 12 łyżeczkach w tej metodzie rajstopowej, bo tamte 3 + 3 słabo porobiły. Może kava jest już z lekka zwietrzała.
  • 729 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Sposób z filtrowaniem, updated:

Nalewamy szklankę wody, wsypujemy 3 łyżeczki kava-kava. Mieszamy elektronicznym mikserem albo energicznie łyżeczką przez około 10-15 minut.
Bierzemy jakiś lejek (bądź butelkę 0.5l wody żywiec z uciętym dnem), wkładamy jedną gazę (taką z apteki), i przelewamy przez nią nasz roztwór. Może być ciężko, ale po czasie zleci (dlatego lepiej wziąć butelkę wody i uciąć dno, albo duży lejek, żeby wlać wszystko i czekać). Wtedy dorzucamy jakiejś substancji słodzącej, czy to będzie miód, czy cukier.
Smakuje lepiej. O wiele. Ale goryczka nadal tam jest... czyha na nasz język i wrodzone odruchy wymiotne.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 2129 / 30 / 0
@Toker, dzięki za update. Na pewno wypróbuję Twój sposób gdy będę pił kavę ciętą z Vanuatu.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BIgIB »
Nic godnego uwagi lekko pobudza jak kawa nic pozatym ;p
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.