Ale jeden na trzy koty niby nie reaguje. Albo coś popieprzyłem...
@niebieski_arbuz
Ano fakt, co mak to opio, nie ma co się oszukiwać frazesami o naturze. :-(
I nie pisać mi że to placebo, bo już trochę smakołyków próbowałem i wiem kiedy coś działa, a kiedy nie.
60 mg paroxetyny, ani nawet codzienna dawka 90 mg clorazepamu nie dawały rady.
Na to ja wiedziona atawistycznym instynktem przyrządziłam sobie czarny "syropek". Raczej powinnam nazwać to asfaltem. Był to mocno stężony ekstrakt z kocimiętki, chmielu, tataraku, melisy i kozłka, podczas przyrządzania pół bloku waliło zgniłymi skarpetami. Syrop miał też dosłownie taki smak, nie wspominając niepojętej goryczy. Ale działał, i to nie było placebo. Cloranxen oddałam kumpeli w potrzebie, bo na mnie i tak nie działał jak trzeba, a ja wyciszałam się moim czarnym syropem.
Jeśli masz gdzieś przepis lub go pamiętasz, to wrzuć go tutaj proszę. To może być całkiem przydatne. :)
- A dziękuję, doskonale :-)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.