Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1332 / 492 / 0
Neuroleptyki na spanie to w ogóle poroniony pomysł, chuj z tym że działa i tak dalej, po kilku latach brania "leków" powinno się zauważyć, że to niczego nie leczy i poszukać przyczyny problemu, zamiast maskować objawy. Ale chuj tam no, bo ja się na tym forum powtarzam. Neuroleptyki do antydepresantów i jeszcze trazodon do neuroleptyku, matko bosko. Prosta droga do tego, żeby na nowe skutki uboczne długoterminowe brać kolejne leki a za kilka lat brać 20 tabletek dziennie, każda na co innego, bo nic już nie będziesz w stanie zrobić bez chemii.
  • 348 / 131 / 0
@DobryWujas, ma, ale sens mają tylko małe dawki rzędu 2,5-5mg jeśli mówimy o samej bezsenności, a nie innych rzeczach, którym może towarzyszyć czy z których może wynikać bezsenność. No i ogólnie to nie jest lek pt. wezmę teraz i za max godzinę chcę spać bo ona maksymalne stężenie osiąga po +/- 5h. Sama tak brałam, ale właśnie lekarz kazał brać 5h przed planowanym pójściem spać.
  • 28 / 1 / 0
Witam , czy mogę przejść z dnia na dzień z 150 mg trittico xr na wersję cr ? Cr na mnie lepiej działało.
  • 20 / 3 / 0
Zacznij może od 100mg, trittico cr ma większe stężenie w peaku, który opada, a trittico xr jest bardziej równomierne pod względem stężenia.
  • 28 / 1 / 0
XR tak nie usypia jak CR ,cr jest dla mnie przyjemniejsze w działaniu ;)) cr mnie rano bardziej muli więc mniejsze dawka to moze rzeczywiście dobry pomysł
  • 23 / / 0
Biore trittico cr w dawce 300 mg doba od 41 dni i dzisiaj miałem taką sytuację, że zapomniałem dawki południowej co mi się bardzo rzadko zdarza i przypomniałem sobie o niej dopiero 15 min po 18 i juz nie brałem doczekałem wieczora i wziąłem 20:25 i czy lepiej było by wziąść o 18:15 i drugi raz o 20:25 ?
Czy to, że zapomniałem dawki południowej to jakoś wpłynie na jutrzejszy dzień ?
  • 91 / 14 / 0
Czy ktoś z Was, kto brał trazodon przez dłuższy czas w różnych dawkach zauważył coś takiego, że przy malutkich dawkach 25-50mg lek powoduje, że snów nie ma albo są przyjemniejsze, a przy wyższych dawkach od 75mg wzwyż sny stają się mniej przyjemne, bardziej chaotyczne i intensywne? 
  • 1344 / 220 / 0
Zacznę dziś brać 300 mg, do tej pory 150 mg razem z innymi lekami dawało radę utrzymać mnie w dobrej formie fizycznej, ale od niedawnej przygody z alfą jakoś nie mogę wrócić do siebie. Mam nadzieję że libido znów pójdzie do góry, przydałaby się też ta pozytywna złość którą często daje mi trazodon.
  • 141 / 21 / 0
Czy trazodon może działać aktywizująco np wysokie dawki?
  • 162 / 58 / 2
@kropka855 jest to kwestia najcześciej indywidualna, ale trazodon przy wyższych dawkach "zmienia" swoje działanie i jest możliwe, że bedzie działał aktywizująco.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana wpływa na słuchanie muzyki?

Bardziej wyraziste brzmienie, wyostrzona jakość słuchania, głębia i do tego metafizyczne doznania. Konopie indyjskie i muzyka zdają się tworzyć świetne połączenie. Dlaczego tak jest?

Akcja CBŚP i czeskiej policji: rozbicie międzynarodowej grupy przestępczej

Policjanci Zarządu w Krakowie CBŚP we współpracy z czeskimi organami ścigania rozbili międzynarodową grupę przestępczą zajmującą się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Zatrzymano 16 osób oraz zabezpieczono ponad 12 kg różnego rodzaju narkotyków. Działania te są częścią szerszego śledztwa dotyczącego przemytu substancji psychotropowych w Europie, które nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gliwicach.

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?