...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 563 / 0
Co to sa zimne poty dokladnie?
Ze ci zimno a sie pocisz czy co?

Mnie najbardziej doskwierają na skrecie nogi. Wszystkie te rowerki, bole kosci i jak sie nie ma sily, a jednoczesnie nosi i musze chodzic.
Pocenie i uderzenia goraca tez. Wole jak jest mi zimno na skrecie niz gdy jest za goraco.
  • 3406 / 534 / 0
@lol no pot ale taki zimny że jakby wrażenie jak takie małe igiełki są wbijane w ciało... masakryczny pierwszy objaw odstawienia opio.

Na brak sił też narzekam ale ja nigdy tych rowerków nie miałem, a wiele razy podchodziłem pod rzucanie opio.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 149 / 5 / 0
Bunondol może pomoć przy odstawce z DHC ? Obecnie zmniejszam DHC, i dostałem Bunondol jednak 2 op. i myślałem czy brać to z tydzień po odstawce DHC. Ale nie do końca rozumiem kiedy może wystąpić ten objaw : https://www.healthline.com/health/opioi ... withdrawal
  • 3901 / 563 / 0
Tydzien na trzezwo i potem bupre?
chyba to nie ma sensu.
  • 149 / 5 / 0
@lol nie no chciałem wyzerować DHC w ciągu tygodnia , potem 24h przerwy i bupra przez jakiś tydzień.
  • 1100 / 273 / 0
gościu, Ty się już od miesiąca zerujesz, weź, odstaw to DHC, czy też "wyzeruj" sie przez ten tydzień, a zobaczysz, że tej bupry potrzebował nie bedziesz, bo bedziesz "wyzerowany". Tylko, że jak już sobie ją zaplanowałeś, to i tak jej się czepisz.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
Nie zaplanowałem, przez przypadek lekarz mi zapisał bo nie chciał dać DHC na którym chciałem wolniej wyzerować. Tak to racja że od miesiąca próbuje się zerować, ale tym razem jestem bardzo zdecydowany, zresztą pokończyły mi się dojścia do DHC , a z niczym mocnieszym nie chcę próbować. koda na szczęście nie działa bo biorę parogen. Czyli co buprę tylko ewntualnie jakby serio źle było po odstawieniu ?
Jest sens załatwiać Iporel i Lignocainum ? Z tym że zastrzyku sobie nie zrobię, więc nie wiem czy działa ta lignokaina jakbym wypił zawartość ampułki.
  • 72 / 29 / 0
12 listopada 2021michalkarol998 pisze:
Bunondol może pomoć przy odstawce z DHC ? Obecnie zmniejszam DHC, i dostałem Bunondol jednak 2 op. i myślałem czy brać to z tydzień po odstawce DHC. Ale nie do końca rozumiem kiedy może wystąpić ten objaw : https://www.healthline.com/health/opioi ... withdrawal
Precipitated withdrawal to objaw, ktory moze wystąpić, jezeli wezmiesz bupre zbyt szybko po pelnym agoniście (w Twoim przypadku DHC). Nieprzyjemne doświadczenie, nie polecam. Najlatwiej go unikniesz, jezeli poczekasz z buprą do momentu, kiedy pojawią się pierwsze (wyrazne, nie wyobrażone) objawy skręta.
Mozesz faktycznie sprobować się tą buprą - w niskich dawkach - wyzerować, w kilka dni, tydzień powinien być ok.
Ale z Twoim podejsciem, to mam wrazenie, że rozsądniejszym pomyslem byloby po prostu pójść na detoks szpitalny. Będzie szybciej i skuteczniej.
  • 149 / 5 / 0
@nieprzysiadalna Póki co jestem od dziś na dawce 120mg DHC rano i 120 wieczorem i czuję się całkiem normalnie. Może troszeczkę brak tego stanu na opio ale fizycznie i psychicznie jest ok. Czyli bupra ewentualnie jakieś najwcześniej 24h po DHC ostatni raz. Detox szpitalny odpada.
Jest sens załatwiać ten Iporel?
  • 3901 / 563 / 0
@michalkarol998

No wiesz zbic dawki do 240mg na dobe to nie problem. To mozna zrobic i w 2 3 dni bezbolesnie nawet z dosc wysokiej tolerki typu 2g DHC dziennie. Placz zaczyna się na koncu :) Jak tych mg masz np. wydzielone 60mg.

Wg teorii zeby nie miec skręta powinienes zbijać o 10% dziennie /początkowe dawki mozna duzo szybciej, np. w jeden dzien uciąć o 50% startową/

IPOREL jest to dobry lek, pomaga na część objawów. Nie pocisz się tak mocno, nie machasz nogami itd.
Ale ciągle czujesz się chujowo i część objawów skręta się przebija. Nie jest to zloty srodek. Pomaga, ale no bez szału.

Prędzej niż na iporelu/buprze zejdziesz na predze. Bo ona nie tylko zabija fizyczne objawy /i to lepiej niz iporel/ to psychicznie pomaga bardzo na gloda, nie chce sie zbytnio brać. Jak bierzesz 240mg DHC to jest dobry moment. 3 4 dni bierzesz pregę, w tym czasie nie czujesz skręta i po odstawieniu pregi tez jest w miare dobrze. Dalej chce ci sie psychicznie brac, ale skreta zadnego nie masz. Ty krotko brales, wiec ten psychiczny ciąg na branie pewnie u ciebie nie bedzie taki straszny jak po wieloletnich ciągach.
Wiec ta prega to duze ulatwienie i must have. Teraz jeszcze to calkiem latwo dostac, lekarze uwazaja za bezpieczny lek, ale dostają coraz wiecej sygnalow o naduzywaniu, mnostwo ludzi zazywa, spora czesc sie od tego uzalezni i mozliwe, ze niedlugo o te prege bedzie duzo trudniej. Nawet czytalem jakies apele lekarzy i jakichs portali zagranicznych, zeby to ograniczyć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.