Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Chyba nie u każdego występuje. Mi po pencie raz krew z dłoni i stóp odpłynęła chyba bo miałem zimne jak cholera.
  • 95 / / 0
vaerisu pisze:
W ogóle, możliwa po pencie wazokonstrykcja?
Bardzo możliwa. Poprzez podanie dłoni często jestem w stanie wyczuć czy mój znajomy jest pod wpływem jakiegoś środka.
  • 1472 / 197 / 0
lemonhokej1 pisze:
vaerisu pisze:
W ogóle, możliwa po pencie wazokonstrykcja?
Bardzo możliwa. Poprzez podanie dłoni często jestem w stanie wyczuć czy mój znajomy jest pod wpływem jakiegoś środka.
To akurat kiepski sposób, lepiej już patrzeć na tętno i temperaturę (przy podaniu dłoni), a przy okazji zachowanie. Sporo osób ma silnie zimne dłonie z natury (sam miałem tak przez szmat czasu i się dziwiłem czemu - a siedziałem w pokoju z silnie niebieskimi ścianami o niższej niż komfortowa temperaturze :P ).

Jak ja mam wazo to ją zbijam i wtedy też byś nie wyczuł, ale po temperaturze, tętnie i zachowaniu już na pewno (jeśli siedzisz w temacie, bo jeśli nie to nikt się nie zorientuje po mnie).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 246 / 11 / 0
Czy zmniejszenie ilości spożywanej soli to przypadkiem niepierwsza rzecz zalecana ludziom z nadciśnieniem i innymi problemami układu krążenia? Już sam nie wiem, chyba wolałbym zrezygnować z nawodnienia na rzecz serducha, bo ono przeżywa zabawę z pentą bardziej niż reszta organizmu.
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 95 / / 0
Tyler Durden pisze:
To akurat kiepski sposób
.
Dlatego napisałem mój znajomy. Często także ludzie pod wpływem mają lekko spocone dłonie.
  • 199 / 2 / 0
Też macie wrażenie że pentedron ostatnim czasem się znacznie popsuł ? .. Kiedyś działał dosyć przyjemnie , stymulacja dodająca motywacji , przyjemna energia . Po przerobieniu 1g pudru miesiąc temu i wczoraj ok 0,2 g k stanu po pente nie mogę nazwać przyjemnym . To bardziej strucie niż faza . Może 1h przypływu euofori a potem długa nieprzyjemna bezproduktywna stymulacja i strucie . Dodatkowo okropny zjazd po sorcie sprzed pol roku to nawet zjazdu nie bylo tylko zawieszka i wylaczenie myslenia w miare szybki sen . No nie wiem albo ja po prostu nie mogę już zarzucać tych rc oprócz świetnie na mnie działającego 3mmc albo rzeczywiscie sie sort popsul . Odradzam no chyba ze ktos lubi takie ciezkie ,inwazyjne , wykrzywione fazy . Jak mi to jeszcze kiedyś przypadkiem wpadnie w łapy to albo dokarmie tym gołębie albo spróbuje zwaporyzować bo oral i sniff zbyt inwazyjne dla mnie .
  • 246 / 11 / 0
Tyler Durden pisze:
Jak ja mam wazo to ją zbijam
Jak?

A co do jakości penty, to sam nie wiem, czy to rzeczywiście sort, czy może działa to podobnie jak dragi z innych rodzin, gdzie po pierwszych paru przyjęciach profil działania trochę się zmienia, z reguły na odrobinę mniej satysfakcjonujący.
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 95 / / 0
Zduty pisze:
Jak?
kaptopryl
  • 130 / 1 / 0
Zduty pisze:
Czy zmniejszenie ilości spożywanej soli to przypadkiem niepierwsza rzecz zalecana ludziom z nadciśnieniem i innymi problemami układu krążenia? Już sam nie wiem, chyba wolałbym zrezygnować z nawodnienia na rzecz serducha, bo ono przeżywa zabawę z pentą bardziej niż reszta organizmu.
Zapotrzebowanie na elektrolity na stimsach jest zwielokrotnione, dochodzi do hiponatremii, hipokaliemii, odwodnienia i czujesz się jak gówno. Zapodajesz KCl, NaCl (mieszankę tych soli znajdzieś chociażby w osiedlowycgh minimarketach) rozpuszczoone w butelce wody i nie ma praktycznie zwały. Do tego starasz się utrzymywać cukier na stałym pozioomie co jakiś czas zakąszając, popijając czymś z węglowodanami
  • 1472 / 197 / 0
Jest temat "Obniżanie ciśnienia na stymulantach", podałem tam sposoby obniżania ciśnienia i zbijania wazo.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.