Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 5 / 0
18 kwietnia 2017DorianGray pisze:
Nie do końca, niestety. Mówiąc w skrócie, obrazowo i bardzo upraszczając, jedno napędza drugie. Tam, gdzie MPH wyrabia tolerancję, amph "zwiększa ładowność". Czyli tolerancja rośnie - ale wolniej - i dzięki temu dłużej nie będziesz odczuwał jej skutków.

Zaznaczam jeszcze raz, że opis nie jest dokładny, a pozorną synergię tak właśnie zrozumiałem, czytając posty innych.
A w takim modelu (zakaldajac ze dorwe sie i do amfetaminy i do metylofenidatu, co jest smialym zalozeniem) to jak powinienm jesc CDP choline? Jak rozumiem CDP ma wlasnosci, ktore zarowno pomagaja odbudowac tolerancje jak i zabezpieczyc sie przed popadnieciem w uzaleznienie.

Generalnie bardziej zalezy mi zeby sie nie uzaleznic i bani sobie nie popsuc. Fakt, ze musze chwytac za takie srodki jak amfetamina z dark neta jest porazka zyciowa i genralnie swinstwem pierwszej klasy zgtowanym mi przez polskie prawo farmaceutyczne. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;).

Jakby ktos byl tak mily i napisal jak zredukowac negatywne skutki takiej diety byłbym wdzięczny. Wydaje mi się, że ala+alcar zabezpieczą mnie przed stresem oksydacyjnym. Rhiodola jest inhibiotrem COMT wiec bedzie mi dopamine podbijac, a poza tym jest adaptogenem jak i ashwagandha wiec samych dobrych rzeczy sie spodziewac.
  • 4 / / 0
Mam pytanie odnośnie 5htp. Czy to prawda ,że po dłuższym stosowaniu obniża poziom dopaminy ? Jeśli tak to po jakim czasie tak działa? Ile go moge brac ?
  • 38 / 2 / 0
Możesz dorzucić kurkuminę
CDP 300-500mg dziennie
  • 0 / / 0
Doping mózgu a przedtreningowki na siłownie.

Praktykował ktoś bądź wie jakie są przeciwskazania przy zażywaniu modalerta z przedtreningowka np shock therapy? Może być sytuacja ze mnie przekręci, coś innego?
  • 640 / 118 / 0
19 kwietnia 2017Dzajos pisze:
Generalnie bardziej zalezy mi zeby sie nie uzaleznic i bani sobie nie popsuc. Fakt, ze musze chwytac za takie srodki jak amfetamina z dark neta jest porazka zyciowa i genralnie swinstwem pierwszej klasy zgtowanym mi przez polskie prawo farmaceutyczne. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;).
Jeśli jeszcze nie próbowałeś środków grubszego kalibru, to przemyśl sprawę poważnie, bo później odwrotu nie będzie. Dowiedz się też, czy w rodzinie nie miałeś alkoholików albo chorych psychicznie. Ochrona mózgu przed stresem oksydacyjnym nie jest równoznaczna z ochroną przed uzależnieniem.

Jeśli ci się spodoba funkcjonowanie na wysokich obrotach, to wcześniej czy później otrzymasz dożywotnią kartę członka klubu narkomanów. Pomyśl, czy będziesz w stanie podejść do substancji zwiększających twoją motywację, stopień odczuwania przyjemności, czy satysfakcji tak racjonalnie, jak teraz, zanim tego doświadczyłeś.

Koniec moralizowania, bo i tak decyzję już podjąłeś. Ze swojej strony mogę polecić obowiązkowy zestaw na co dzień: magnez (dawka zależna od rodzaju), wapń 1000 mg, witamina C 2-3 x 1000 mg, sód dostarczany w posiłkach (jeśli dotychczas nie soliłeś ziemniaków). Na wieczorne uspokojenie, np. melatonina + 6-10 tabletek uroseptu. Przy stymulantach szybko przejdzie ci ochota na kombinowanie z nooproszkami, więc dbaj o podstawy.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 122 / 0
Najlepszy doping mózgu, to uwolnienie go od wszelkich nadmiarowych bodźców i stymulacji. Odstawcie w 100% wszelkie używki i narkotyki, do tego ograniczcie do minimum jakiekolwiek intensywne rozrywki w stylu gierek komputerowych czy scrollowania głupich portalików z memami, przestańcie fapać i oglądać panienki, zwracajcie uwagę na to, co jecie (polecam intermittent fasting + low carb), uprawiajcie intensywne treningi siłowe - i gwarantuję wam, że jeśli przyczyną waszego spierdolenia jest tylko i wyłącznie wasz styl życia, to odczujecie znaczącą poprawę. Zauważyłem na sobie, że jak przykładowo nic mi się nie chce i nie mam mocy umysłowej do robienia czegokolwiek, to:

- gdy nie robię nic i gapię się tępo w ścianę, to po kilku godzinach z tej całej nudy nagle zaczyna się coś we mnie budzić i zachciewa się robić (choćby jakieś bzdury typu posprzątać chałupę, pojechać na miasto i załatwić coś w urzędzie)
- gdy wybieram komputer i kompulsywne scrollowanie stronek internetowych - to, tak jak się nie chciało, tak nie chce się jeszcze bardziej i tylko pogrążam się w swoim piwnicznym spierdoleniu.

Uważam, że leki i nootropy to jest ostateczność, jeśli zmiana stylu życia nic nie pomaga i jeśli przyczyna problemów leży rzeczywiście w jakichś fizjologicznych zaburzeniach w funkcjonowaniu mózgu, niedoborze neuroprzekaźników etc.
  • 0 / / 0
Obrazoburca, czasem naprawdę tyle sytuacji na raz się nawarstwia, ze jest aż niemizliwe poukładanie tego. Najgorszy w wszystkim jest niestety zabójczy terrorysta który się nazywa czas. Ok, możesz twierdzić ze miałeś czas żeby się przygotować... ale nie zawsze tak jest. Są rzeczy które przychodzą niespodziewanie, a szukanie tu pomocy jest forma walki. Przynajmniej tak jest dla mnie
  • 708 / 24 / 0
19 kwietnia 2017newrec pisze:
Doping mózgu a przedtreningowki na siłownie.

Praktykował ktoś bądź wie jakie są przeciwskazania przy zażywaniu modalerta z przedtreningowka np shock therapy? Może być sytuacja ze mnie przekręci, coś innego?
One nic nie psują większość zawiera nawet źródła choliny itp,sam używam przedśredniówkowi z DMAA i splacze EPH spójrz na skład tam nic nie ma co doping mózgu może zepsuć,jedynie może być poprawa
  • 2372 / 56 / 0
Teraz zapytam dosc przewrotnie: jakimi substancjami razem polaczonymi kolczykami Potaro mozna sobie namieszac w mozgu najbardziej? Nie mam na mysli:
a) dragow, chodzi mi o same "czyste kanonicznie" substancje z tego tematu w polaczeniu wspolnym;
b) spowodowanie smierci - od tego jest samobojstwo pierwszego stopnia;
c) spowodowanie tego jednorazowo. Ma to byc permanentny stan palenia stykow w mozgu.
Jest w ogole takie cos mozliwe?

P.S.: uprzedzajac pytania w semantyce klimatu "a po co to panu?" - jestem ciekaw.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 181 / 22 / 0
19 kwietnia 2017dami133 pisze:
Mam pytanie odnośnie 5htp. Czy to prawda ,że po dłuższym stosowaniu obniża poziom dopaminy ? Jeśli tak to po jakim czasie tak działa? Ile go moge brac ?
5htp doraznie. masz probem ze snem wrzucasz. Pewnie, ze 5htp zaburza synteze dopaminy a najlepsze, ze nie uzupelnia serotoniny (tzn nie tak jakbysmy tego chcieli %-)
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.