Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Generalnie wszystkie potęgują działanie opio, podobnie jak pregaba (rzekomo).
Znam osobę, u której najlepiej spisują się "słabe" typu estazolam, diazepam. U mnie za to "siekiery".
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Takie tabele dotyczą jedynie medycznych preparatów, przebadanych, sprawdzonych a nie jakichś cudów z Chińskiego proszku.
A Klonazolam to faktycznie cud! <3
Już to głupie eti jest zajebiste.
W takim stopniu że nie wierze że apteczne są równie fajne xD
koda, tramadol, oxycodon, morf - koda działa mega fajnie tylko szkoda, że tak krótko. Oxy to w moim odczuciu taka wzmocniona i dłuższa koda i za to kocham :D tramadol wgl. ma inny rodzaj tej fazy... przez te pobudzenie, euforie i chęć do działania, pewnie wygra ze wszystkim co teoretycznie ma działać też w podobny sposób xD
mst brałem tylko P.O. bo spanikowałem przy igle... i średnio mnie zachwyciło. Czułem się jak gówno w ciągu wieczoru kiedy to brałem, ale tak samo następnego dnia.
Chyba starczy już mojego wywodu heh. Zastanawiam się jeszcze nad tym jak działa bupra, może kiedyś się przekonam ;)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.