ODPOWIEDZ
  • 29 / 10 / 0
Ja próbowałem odstawić fajki przy pomocy syntetycznych sinusów i się wyjebałem z deszczu pod rynnę. Teraz i jaram.i żuje xD

przeniesiono - nv13
  • 30 / 1 / 0
Z tym tak często bywa, że człowiek chce rzucić fajki, a kończy na podwójnym nawyku zamiast jednego. Saszetki potrafią pomóc, ale tylko wtedy, gdy faktycznie stopniowo ogranicza się nikotynę, a nie traktuje je jako dodatek do palenia.
  • 801 / 136 / 0
Mam pytanie - czy też macie problem z czkawką po snusach? Ja zazwyczaj kupuję sobie jakieś owocowe(może to jest kwestia tego?), bo te miętowe mi średnio podchodzą, więc sama z siebie ich nigdy nie kupuję, ale zauważyłam pewną rzecz. Mianowicie, czasem mi się zdarza, że od snusów dostaję bardzo uciążliwej czkawki. Z moich obserwacji wynika, że ma to związek z sytuacją kiedy połykam ślinę która czasem produkuje się w nadmiarze podczas trzymania snusa pod wargą. Jak połknę tą ślinę to często dostaję instant czkawki, natomiast jak nie występuje to zjawisko nadprodukcji śliny to nie mam tego problemu. Ktoś też tak ma, albo ma jakiś pomysł skąd to się może brać? Czyżby połknięta wraz ze śliną nikotyna aż tak negatywnie pobudzała żołądek/przeponę? Czy to jest kwestia przyjęcia zbyt dużej dawki nikotyny, ale w takim razie dlaczego nie występuje za każdym razem? Czy to po prostu reakcja ze strony gardła w jakiś sposób na ślinę wraz z nikotyną spływającą po gardle?
Dodam, że zdarza mi się nadal palić od czasu do czasu zwykłe papierosy, więc mój organizm jest przyzwyczajony do nikotyny, od dobrych 10 lat.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 345 / 115 / 3
@mmigotka
Zastanawiałem się czy samemu nie zadać takiego pytania. Tak, ja mam czkawkę po tych białych woreczkach z nikotyną. Jednak nie jest to problem jakoś specjalnie godny uwagi. Czkawka trwa krótko i jest niezbyt duża. I tylko na początku użycia woreczka. Jeśli go po chwili odłożę, to później już czkawka nie występuje po ponownym użyciu.
  • 1 / / 0
Dla mnie spoko gdy już dziąsła przestają szczypać od nikotyny to odechciewa się brania
ODPOWIEDZ
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.