może to również dlatego, że sama jestem dość poważna a alkohol mi nie pasuje, mimo, że to depresant. tylko spać i jeść się po tym chce, bez sensu
Nadal też odnoszę wrażenie, że gdyby alkohol nie był tak zakorzeniony w kulturze, to znacznie mniej osób by się nim upajało. Jak byłem młodszy, to narkotyki były postrzegane przez moje otoczenie jako coś ultra złego, zaś alkohol spoko, przecież każdy pije, więc to nie może być niszcząca trucizna!
Jakiś czas temu ziomek mi mówi, że jego znajomy zaproponował mu kwasa, ale on to już woli pozostać zwykłym alkoholikiem (nigdy, poza mj, nie próbował innych specyfików, za to znieczula się codziennie piwskiem do snu). Boi się, że od kartonu mu odjebie, ale piwsko w ilościach hurtowych jest ok, a wszystko to wynika z niewiedzy, z której też nie mam zamiaru go na siłę wyciągać, bo i po co?
30 czerwca 2022VERBALHOLOGRAM pisze: Nie słyszałem np o malarzu malującym po alkoholu,
01 lipca 2022VERBALHOLOGRAM pisze: No ale to są pojedyncze wybrane jednostki które piją i malują pod wpływem alkoholu, co nie zmienia faktu że nie znam takich. nie chodziło mi o malarzach alkoholikah, bo np sam byłem w psychiatryku gdzie na oddziale miał gostek tymczasową ksyvę malarz bo nie odchodził od kartki papieru z pędzelkami no i był alkoholikiem, ale jeszcze raz nadmienię że biegało mi o tworzenie czegokolwiek POD WPŁYWEM w chwili działania. także to poprawka na uzupełnienie mojego wpisu. @Klamm
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.