Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 314 / 0
przekum pisze:
Kiedyś zajebałem 2 takie pojemniki ;)
I było coś godnego uwagi ? :-D
Nosiłem się kiedyś z zamiarem opierdolenia takiego kosza, ale pomyślałem, że taki wyskok raczej nie będzie warty w obliczu ewentualnych konsekwencji.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Z ciekawości, jakie mogą być konsekwencje okradzenia apteki z kosza na leki?

Bo to tak jakby zostać ukaranym za grzebanie w śmieciach na osiedlowym śmietniku. Że lipa to fakt, ale żeby konsekwencje?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 223 / 23 / 0
No jak zgłoszą kradzież pojemnika. I ktoś ma zawiasy.
Też kiedyś chciałem po alfie zajebać ale jakby mi mieli przez to odwiesić to się rozmyśliłem.
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Może lepiej byłoby wyrazić się "co grozi za wyjmowanie leków z kosza na te przeterminowane w aptece".

Mniejsza o pojemnik.
  • 223 / 23 / 0
Jak u mnie te pojemniki Lajt to są w większości takie, że no...
Nie pogrzebiesz, musisz wynieść ;d
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
To już nieco chamskie robić pojemnik żeby nikt nic nie wziął skoro i tak wszystko idzie do utylizacji. W każdym razie widziałem u siebie pojemniki gdzie ręka by sięgała. Tylko nie byłem nigdy tak zdesperowany ;)
  • 223 / 23 / 0
E jakbym miał pewność, że jakieś klony, lub rolki to nie wiem czy bym się oparł splądrowania.
Albo jakiś durogesic...
  • 569 / 19 / 0
Nie obrazcie się, ale moim zdaniem:

Trzeba juz nisko upaść, żeby szukać przeterminowanych leków w pojemnikach(śmietnikach)
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
^ bezproblemowo da się upaść jeszcze niżej, wszystko przed Tobą.
  • 569 / 19 / 0
Napisałem nisko a nie na samo dno :)
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...