Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Nie wiem, jak można być gdzieś poza ziemią jak ziemia ci się wpierdala zewsząd do świadomości. oO
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ayayay »
nic, tylko pogratulować. chylę czoła
that he not busy being born
is busy dying
  • 334 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: xaviivax »
Na kwasie czułem się na ziemi, a właściwie też byłem nią. Cudowna jedność. Inny wymiar to szałwia i ayahuasca.
"Wieczność jest mgnieniem oka, w sam raz długim na żart"
Hermann Hesse
  • 174 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: popierdolino »
Po psychodelikach, jestem jednoczesnie najmniejszymi zyjatkami ,kwantami i atomami, bedac jednoczesnie samym krancem wszechswiata. jestem wszytskiemu bratem. Jesetem madroscia i glupota w jednym.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
kwas czasami wysyła w kosmos, zazwyczaj wewnątrz siebie, mocnego symbolizmu, dzikich konstruktów myślowych i absurdów itp.
grzyby zazwyczaj wysyłają w kosmos, niewysłowione wymiary, niewypowiadalne myśli, czasami na ziemię

substancją najbardziej ziemską, "tu i teraz", współodczuwanie istnienia to MDMA, jednak czasami również potrafi przenieść w inne wymiary (zwłaszcza już po peaku, gdy zejdzie euforia i zostanie sama psychodela - CEVy potrafią być niesamowite, "opowieści" i coś w rodzaju filmów)
  • 76 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: exT »
Doświadczenia życiowe, a psychodeliczne? Nie widzę różnicy. Kwas nigdzie mnie nie wysłał, byłem tam gdzie byłem, tyle że z mózgiem sprawnym inaczej. Czy sprawniejszym, czy głębszym, czy płytszym, nieistotne dla tematu. Tak samo jest z deksem, mj itd. Jak dla mnie zbiór "doświadczenia psychodeliczne" zawarty jest zbiorze "doświadczenia życiowe". Co za różnica, czy jestem pod wpływem strachu, podniecenia seksualnego, lsd czy powietrza? I tak wszystko zamyka się we mnie.
Wszyscy dybia na rydza; ten wzrostem skromniejszy
I mniej slawny w piosenkach, za to najsmaczniejszy,
Czy swiezy, czy solony, czy jesiennej pory,
Czy zima. Ale Wojski zbieral muchomory.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Poziom leci, na łeb na szyję...
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
feydewey pisze:
szyja leci na łeb, na poziom...
Hidden mefedron User
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
feydewey pisze:
Stara, nudna śpiewka ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.