Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
i co....?
probowal ktos tego czarodziejskiego olejka?
-ja kupilem jakis czas temu pociety tatarak ze swiezych dosc zbiorow
-nie mial nawet pol roku od zebrania, wiec powinien byc ok
-heh
-robilem wywary, napary, dodawalem do herbaty i palilem
-smaku nie bede komentowal, bo wszyscy reagujemy na niego pewnie tak samo
-gdybym cos po nim zauwazyl - smak nie stanowilby problemu, bo mozna sie przemeczyc
tylko problem tu jest tego typu, ze po co sie meczyc dla niczego....?!

bleeeeeeh
-w zadnej postaci mnie nei wzial a mam go jeszcze troche
-bede testowal dalej z innymi rzeczami, ale rewelacji sie nie spodziewam

-aaaaaaaa
-a do wywaru, naparu gdzies sie naczytalem, ze 5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
-bralem dawki odpowiadajace ponad 25cm z olowka i nic - to tak na marginesie - tytulem jakiegos odpowiednika dla porownia skali "fazy"
.....naiwnie, infantylnie wierzę, że ktoś z Was ma jeszcze gdzieś u siebie sadzonki boskiej szałwii, którą mógłby się podzielić w celach poznawczych...... ;)

-jestem z Wami od wielu miesięcy - ujawniam dopiero dziś....
  • 145 / 1 / 0
aHahahahahaha
Wyobrażam sobie ćpuna jak klęczy i pije wodę z oczka ogrodowego, potem się uśmiecha i zębów wystaje tatarak.
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
A żułeś? Tam gdzie przeczytałeś o
5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
czyli w Legal Higs było o żuciu tataraku :)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 14 / / 0
hehe
-kolego....takich stron jak wymieniles jest duzo albo wiecej - na ogol jedne sciagaja teksty od drugich, w konsekwencji kazdy cos dorzuci, kto inny sciagnie i w konsekwencji wszsytkie pseudo stronki maja podobna tresc

-na mojej stronce jest taki opis:
Surowiec: kłącza wysokiej, aromatycznej rośliny o mieczowatych liściach występującej na bagnach i brzegach jezior oraz strumyków w Europie, Azji, Ameryce Północnej od Nowej Szkocji po Minnesotę, na szerokościach geograficznych od Florydy do Teksasu.
Zastosowanie kłącza są zbierane późną jesienią lub wiosną, myte, obrywane z mniejszych korzeni i suszone w umiarkowanej temperaturze. Kłącza mogą być żute lub pite w postaci naparu z rozdrobnionych fragmentów. Dawką jest od 2 do 10 cali (od 5 do 25cm - przyp. DziQa). Korzeń z czasem traci swoje właściwości. Zazwyczaj nieaktywny po roku.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym i ciemnym miejscu.
Aktywne składniki: azaron i beta-azaron
Efekty: Kawałek korzenia grubości ołówka i długości 2 cali wywołuje uczucie stymulacji i zadowolenia. Kawałek długości 10 cali działa psychedelicznie i halucynogennie.

robilem wywar, napar i jaralem to bez wiekszych efektow
-zuc tez probowalem, ale z racji na dosc egzotyczny smak i aromat - dalem spokoj
-aaaaaaaaaaaaaaa - ale lykalem to w mysl zasady, ze zoladek zrobi reszte - heh........podraznilem sobie tylko przelyk tym gownem - rowniez bez efektow

-ale - mysle, ze sproboje to jeszcze kiedys palic, bo kostki akurat w lufe pasuja a do faji wodnej mozna tez zarzucic z czyms lzejszym - kocimietka moze?
-zobacze

-poki co - cierplowosc lekko mi sie konczy na eksperymenty bez krainy czarow - chyba w weekend sprobuje benzy...
.....naiwnie, infantylnie wierzę, że ktoś z Was ma jeszcze gdzieś u siebie sadzonki boskiej szałwii, którą mógłby się podzielić w celach poznawczych...... ;)

• 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
na palenie szkoda gardła, waporyzuj ;-)
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
constantine - Legal Higs to nie stronka, tylko książka. Napisana w dodatku w 1970r. Więc większość informacji zapisanych w ten sposób jak zacytowałeś (w takim schemacie) pochodzi z niej. W dodatku praca polegająca na przetłumaczeniu tego opracowania na język polski jest bezczelnie na chama kopiowana i wklejana na różne raczkujace stronki etnobotaników-amatorów.

Dlatego podałem Legal Higs jako bazę Twoich informacji, bo własnie na jej podstawie powstało:
takich stron jak wymieniles (...) duzo albo wiecej
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 14 / / 0
tak jak mowisz kolego
;)
stron zatrzesienie i na kazdej to samo

-ktos wczesniej pisal o waporyzacji tego tatka
-no fakt, dosc w gardlo gryzie, dlatego pisalem wczesniej, zeby to z czyms dopalic - kocimietka, albo damiana
-jeszcze tak nie probowalem

-a moze mi ktos powiedziec jak zrobic ta waporyzaje? :o)

• 608 / 9 / 0
najprościej załadować do szklanej fajki z dużym cybuchem i podgrzewać od dołu. z czym byś nie palił gryźć będzie, jedyna opcja na palenie to imho bongo dwukomorowe albo dodanie niewielkiej ilości przed filtrem lolka na aromat
  • 757 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: blueberry »
we 3 pilismy tatarak
2 pilo wodke
2 rzygalo
1 krwia
efektow brak aby zamula na drugi dzien u mnie ale nie wiem czy to moglo byc spowodowane tatarakiem

sa lepsze rzeczy..
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
sprytnie
pić wódkę pod zioło używane ludowo do leczenia alkoholizmu i powodujące wstręt do alkoholu
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.