probowal ktos tego czarodziejskiego olejka?
-ja kupilem jakis czas temu pociety tatarak ze swiezych dosc zbiorow
-nie mial nawet pol roku od zebrania, wiec powinien byc ok
-heh
-robilem wywary, napary, dodawalem do herbaty i palilem
-smaku nie bede komentowal, bo wszyscy reagujemy na niego pewnie tak samo
-gdybym cos po nim zauwazyl - smak nie stanowilby problemu, bo mozna sie przemeczyc
tylko problem tu jest tego typu, ze po co sie meczyc dla niczego....?!
bleeeeeeh
-w zadnej postaci mnie nei wzial a mam go jeszcze troche
-bede testowal dalej z innymi rzeczami, ale rewelacji sie nie spodziewam
-aaaaaaaa
-a do wywaru, naparu gdzies sie naczytalem, ze 5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
-bralem dawki odpowiadajace ponad 25cm z olowka i nic - to tak na marginesie - tytulem jakiegos odpowiednika dla porownia skali "fazy"
-jestem z Wami od wielu miesięcy - ujawniam dopiero dziś....
Wyobrażam sobie ćpuna jak klęczy i pije wodę z oczka ogrodowego, potem się uśmiecha i zębów wystaje tatarak.
5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
-kolego....takich stron jak wymieniles jest duzo albo wiecej - na ogol jedne sciagaja teksty od drugich, w konsekwencji kazdy cos dorzuci, kto inny sciagnie i w konsekwencji wszsytkie pseudo stronki maja podobna tresc
-na mojej stronce jest taki opis:
Surowiec: kłącza wysokiej, aromatycznej rośliny o mieczowatych liściach występującej na bagnach i brzegach jezior oraz strumyków w Europie, Azji, Ameryce Północnej od Nowej Szkocji po Minnesotę, na szerokościach geograficznych od Florydy do Teksasu.
Zastosowanie kłącza są zbierane późną jesienią lub wiosną, myte, obrywane z mniejszych korzeni i suszone w umiarkowanej temperaturze. Kłącza mogą być żute lub pite w postaci naparu z rozdrobnionych fragmentów. Dawką jest od 2 do 10 cali (od 5 do 25cm - przyp. DziQa). Korzeń z czasem traci swoje właściwości. Zazwyczaj nieaktywny po roku.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym i ciemnym miejscu.
Aktywne składniki: azaron i beta-azaron
Efekty: Kawałek korzenia grubości ołówka i długości 2 cali wywołuje uczucie stymulacji i zadowolenia. Kawałek długości 10 cali działa psychedelicznie i halucynogennie.
robilem wywar, napar i jaralem to bez wiekszych efektow
-zuc tez probowalem, ale z racji na dosc egzotyczny smak i aromat - dalem spokoj
-aaaaaaaaaaaaaaa - ale lykalem to w mysl zasady, ze zoladek zrobi reszte - heh........podraznilem sobie tylko przelyk tym gownem - rowniez bez efektow
-ale - mysle, ze sproboje to jeszcze kiedys palic, bo kostki akurat w lufe pasuja a do faji wodnej mozna tez zarzucic z czyms lzejszym - kocimietka moze?
-zobacze
-poki co - cierplowosc lekko mi sie konczy na eksperymenty bez krainy czarow - chyba w weekend sprobuje benzy...
Dlatego podałem Legal Higs jako bazę Twoich informacji, bo własnie na jej podstawie powstało:
takich stron jak wymieniles (...) duzo albo wiecej
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
;)
stron zatrzesienie i na kazdej to samo
-ktos wczesniej pisal o waporyzacji tego tatka
-no fakt, dosc w gardlo gryzie, dlatego pisalem wczesniej, zeby to z czyms dopalic - kocimietka, albo damiana
-jeszcze tak nie probowalem
-a moze mi ktos powiedziec jak zrobic ta waporyzaje? :o)
2 pilo wodke
2 rzygalo
1 krwia
efektow brak aby zamula na drugi dzien u mnie ale nie wiem czy to moglo byc spowodowane tatarakiem
sa lepsze rzeczy..
pić wódkę pod zioło używane ludowo do leczenia alkoholizmu i powodujące wstręt do alkoholu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.