probowal ktos tego czarodziejskiego olejka?
-ja kupilem jakis czas temu pociety tatarak ze swiezych dosc zbiorow
-nie mial nawet pol roku od zebrania, wiec powinien byc ok
-heh
-robilem wywary, napary, dodawalem do herbaty i palilem
-smaku nie bede komentowal, bo wszyscy reagujemy na niego pewnie tak samo
-gdybym cos po nim zauwazyl - smak nie stanowilby problemu, bo mozna sie przemeczyc
tylko problem tu jest tego typu, ze po co sie meczyc dla niczego....?!
bleeeeeeh
-w zadnej postaci mnie nei wzial a mam go jeszcze troche
-bede testowal dalej z innymi rzeczami, ale rewelacji sie nie spodziewam
-aaaaaaaa
-a do wywaru, naparu gdzies sie naczytalem, ze 5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
-bralem dawki odpowiadajace ponad 25cm z olowka i nic - to tak na marginesie - tytulem jakiegos odpowiednika dla porownia skali "fazy"
-jestem z Wami od wielu miesięcy - ujawniam dopiero dziś....
Wyobrażam sobie ćpuna jak klęczy i pije wodę z oczka ogrodowego, potem się uśmiecha i zębów wystaje tatarak.
5 cm dlugosci olowka styka do stymulacji, 25 wywoluje haluny
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
-kolego....takich stron jak wymieniles jest duzo albo wiecej - na ogol jedne sciagaja teksty od drugich, w konsekwencji kazdy cos dorzuci, kto inny sciagnie i w konsekwencji wszsytkie pseudo stronki maja podobna tresc
-na mojej stronce jest taki opis:
Surowiec: kłącza wysokiej, aromatycznej rośliny o mieczowatych liściach występującej na bagnach i brzegach jezior oraz strumyków w Europie, Azji, Ameryce Północnej od Nowej Szkocji po Minnesotę, na szerokościach geograficznych od Florydy do Teksasu.
Zastosowanie kłącza są zbierane późną jesienią lub wiosną, myte, obrywane z mniejszych korzeni i suszone w umiarkowanej temperaturze. Kłącza mogą być żute lub pite w postaci naparu z rozdrobnionych fragmentów. Dawką jest od 2 do 10 cali (od 5 do 25cm - przyp. DziQa). Korzeń z czasem traci swoje właściwości. Zazwyczaj nieaktywny po roku.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym i ciemnym miejscu.
Aktywne składniki: azaron i beta-azaron
Efekty: Kawałek korzenia grubości ołówka i długości 2 cali wywołuje uczucie stymulacji i zadowolenia. Kawałek długości 10 cali działa psychedelicznie i halucynogennie.
robilem wywar, napar i jaralem to bez wiekszych efektow
-zuc tez probowalem, ale z racji na dosc egzotyczny smak i aromat - dalem spokoj
-aaaaaaaaaaaaaaa - ale lykalem to w mysl zasady, ze zoladek zrobi reszte - heh........podraznilem sobie tylko przelyk tym gownem - rowniez bez efektow
-ale - mysle, ze sproboje to jeszcze kiedys palic, bo kostki akurat w lufe pasuja a do faji wodnej mozna tez zarzucic z czyms lzejszym - kocimietka moze?
-zobacze
-poki co - cierplowosc lekko mi sie konczy na eksperymenty bez krainy czarow - chyba w weekend sprobuje benzy...
Dlatego podałem Legal Higs jako bazę Twoich informacji, bo własnie na jej podstawie powstało:
takich stron jak wymieniles (...) duzo albo wiecej
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
;)
stron zatrzesienie i na kazdej to samo
-ktos wczesniej pisal o waporyzacji tego tatka
-no fakt, dosc w gardlo gryzie, dlatego pisalem wczesniej, zeby to z czyms dopalic - kocimietka, albo damiana
-jeszcze tak nie probowalem
-a moze mi ktos powiedziec jak zrobic ta waporyzaje? :o)
2 pilo wodke
2 rzygalo
1 krwia
efektow brak aby zamula na drugi dzien u mnie ale nie wiem czy to moglo byc spowodowane tatarakiem
sa lepsze rzeczy..
pić wódkę pod zioło używane ludowo do leczenia alkoholizmu i powodujące wstręt do alkoholu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.