...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1854 / 216 / 37
Nieprzeczytany post autor: wildwolf »
Jak jesteś w jednym z krajów UE to masz czym się przejmować.
  • 4 / / 0
trudno jest szablonowo podejść do oceny jakiegokolwiek ośrodka,
jako że potrzeby każdego pacjenta są różne. Dlatego lepiej trzymać się
z daleko od oceny programów terapeutycznych ośrodków.
Jedno można powiedzieć z całą pewnością. MONAR-y to archaizm.
Myśli i idei Kotańskiego juz tam nie ma...( o ile kiedykolwiek była).
Szukasz szablonu, gdzie będziesz częścią systemu, który dyktuje Ci każdy
Twój krok? MONAR jest dla Ciebie! ale jeśli pragniesz terapii z indywidualnym podejściem, gdzie system będzie na tle elastyczny by Cię zauważyć, wybierz ZOZ. Ot i tyle.
  • 123 / 5 / 0
belejaki pisze:
Bede sie inetesowal Nowym Dworkiem jak tam jest?
Dużo było tu pisane o Dworku, ale dołożę swoje trzy grosze. Spędziłam tam 18 miesięcy i żadnego dnia nie żałuję. Kompetentny personel, dość przyjemne warunki mieszkalne (byłam na Glińsku), fajna okolica. Łatwo się oswoić z programem ośrodka. Nie wiem czy to samo można powiedzieć o filiach w ND i Jordanowie - ale Glińsk jest najbardziej ludzki. Mój turnus nie obfitował w totalną patologię, ale tam chyba zazwyczaj tak jest, zdecydowanie zachęcam do starań aby trafić do Glińska :-D
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 2 / 0
Czy kojarzy ktoś z Was żeby był gdzieś w Polsce ośrodek podobny do Gwanu ? Chodzi mi oczywiście o zasady a nie wygląd podwórka
  • 11 / / 0
Ktoś coś na temat Monaru Jaktorów-Budy Zosine? Atmosfera, przedział wiekowy, kadra?
  • 172 / 11 / 0
Misie, jest już źle, wręcz tragicznie. Jutro wjeżdża do mnie kolejna dawka trucizn, szansa, że to wyrzucę jest 0, ale chciałbym rozpocząć koniec z tym.
Jestem psychopatą i politoksykomanem.
Gdzie najlepiej się udać. Przede wszystkim skuteczność. Moja matka mowi, zeby iść do Gliwic do ośrodka Familia. Oczywiście leczenie zamknięte. Co sądzicie?
Uwaga! Użytkownik Aiz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3197 / 385 / 0
Poczytaj ten wątek, dużo ludzi poleca Nowy Dworek ale też inne ośrodki.
I raczej nie jesteś psychopatą, bo gdyby był to byś nie pisał takich postów jak wyżej. Bardziej prawdopodobne, że dragi wyżarły cię emocjonalnie i tylko tak ci się wydaje. Powodzenia.
  • 172 / 11 / 0
Stwierdzono u mnie cechy osobowości dyssocjalnej, zainteresowałem się artykułami psychologicznymi i wynika z tego, że spełniam wszystkie kryteria (brak kontaktu z ojcem, brak zainteresowania przyszłością, popadanie w skrajności, używki, nie liczenie się ze zdaniem innych, brak powiązania przyczynowo-skutkowego, żerowanie na uczuciach innych, wybielanie swojej osoby). Nie mam praktycznie przyjaciół w miejscu aktualnego zamieszkania, raptem 3 numery telefonu, gdzie mogę zadzwonić, życie ogranicza się do pójścia na uczelnie, odbębnienia roboty, czekania na rpzesyłkę, naćpania się i tak w koło. Przeczytam, przeczytam.
Dzwoniłem do Famili i powiedziano mi, abym pojawił się w przyszły czwartek.
Uwaga! Użytkownik Aiz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12686 / 2456 / 0
"brak zainteresowania przyszłością, popadanie w skrajności, używki, nie liczenie się ze zdaniem innych, brak powiązania przyczynowo-skutkowego, żerowanie na uczuciach innych, wybielanie swojej osoby"

To są cechy osoby mocno uzależnionej, a nie psychopaty : )
  • 1854 / 216 / 37
W każdej poradni leczenia uzależnień dostaniesz listę ośrodków.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.