Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 374 / 152 / 0
@Son of the blue sky, rysowałam w photoshopie. Bardzo ładne muszelkowe bongo, piękne rzeczy niekoniecznie muszą być praktyczne.
Kolejny rysunek, im gorszy nastrój mam tym większa potrzeba bazgrolenia.
[ external image ]
  • 1587 / 11 / 0
Obrazek bardzo ładny, ale zmieniłabym twarz na bardziej delikatną.
Najbardziej podoba mi ta rozpływająca się, ognista sukienka.
rchiro the best
  • 3854 / 316 / 0
Co do twarzy, to się zgodzę. Jak na moje oko, to nadałbym jej bardziej delikatne rysy, i całość wyglądałaby całkiem zacnie.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
Jak dla mnie to jest coś w tej paszczy, co to kowadło przypomina %-D .
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 374 / 152 / 0
%-D Hm, to w weekend to poprawię.

Ja tu kowadła nie widzę, ale to może dlatego że jestem trzeźwa :P
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2013 przez aired, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 733 / 2 / 0
Twarz jest troszeczkę zbyt płaska, wydaję mi się, że powinno być trochę więcej policzka po jej lewej stronie twarzy. Nie wiem jak robisz, ale przed narysowaniem twarzy dobrze jest sobie zakreślić samą głowę, coby się później nie pogubić. Bo tak np u Ciebie głowa wydaje się być z (jej) prawej strony jakby ucięta u góry. Powinna być bardziej okrągła. Polecam przy rysowaniu buzi patrzeć się w lustro na swoją własną ;)

Ogólnie fajnie Ci to wychodzi, dla mnie rysowanie na komputerze to jakaś abstrakcja, próbowałam coś kiedyś ale to chyba nie dla mnie. Miałam kiedyś nawet tablet, ale nie mogłam go wyczuć, może był kiepski :(
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 703 / 40 / 0
@aired, masz tablet czy używasz myszki? Tak czy inaczej kolorystycznie te prace bardzo fajnie ci wychodzą, pozostaje popracować nad proporcjami.
@ifau, też nie bardzo radzę sobie z akwarelami. Kupiłam poradnik 'Jak malować akwarelą' i trochę próbowałam z niego korzystać, ale jako że efekt końcowy pozostaje daleki od obrazków przedstawionych w książce, to mi się odechciewa. Oddam w dobre ręce :-D
Ostatnia moja próba z farbami wodnymi wygląda tak (A3):
[ external image ]
  • 733 / 2 / 0
@s.o.t.b.s wiesz co, nie wiem jak Ty, ja nigdy nie potrafiłam się uczyć rysowania/malowania z książek. Mam ich mnóstwo i jeszcze trochę i nic mi nie dały, dopiero jak spotkałam swojego pierwszego i tak na prawdę jedynego nauczyciela to czegoś się nauczyłam. Taki kolega, jego prace są na prawdę świetne, może kiedyś zarzucę linkiem, raczej gdzieś wrzuca do netu swoje rysunki.
Ale on nie maluje akwarelami akurat niestety. Także muszę chyba zamotać sobie kogoś, kto potrafi. Jak ktoś tłumaczy, to jest o wiele łatwiej. :)
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 374 / 152 / 0
@s.o.t.b.s., rysuję tabletem.
Proporcje już poprawiłam i myślę że teraz jest lepiej. Do tamtego obrazka usunęłam już linka.
[ external image ]
  • 239 / 45 / 0
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.