Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 3265 / 927 / 5
@awonor
Nie tylko jakość haju ale też walory smakowe i zapachowe. Ja ze swoim Flowermate w robocie koncentraty waporyzowałem %-D chwila na załadunek i jeszcze krótsza żeby się zajebać elegancko. Jako że to początki wapo były to czasem przesadzałem i chiński zwiad się pojawiał %-D
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 473 / 29 / 0
Dokładnie tak jak mówi Pan jezus chrystus wapo zaczynamy od najniższych temperatury ja bym proponował od 170° C kilka zaciągnięć zwiększamy o 5° to jest kwintesencja i czystość marihuany i działanie jest na dobre kilka godzin i to prawda lekko slabiej niz palenie poniewaz po paleniu masz szybkie i krotsze dzialanie ale troche mocniejsze z tego wzgledu ze dziala wtedy krocej. I to jest racja to tak jakbyś się przesiadł ze słabego samochodu najlepszy samochód a to dlatego że tym gorszym samochodem też pojedziesz ale krócej a tym lepszym samochodem pojedziesz dłużej takie porównanie do palenia i do waporyzacji
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 66 / 0
no i chyba namówiliście, tym bardziej że przeprowadzka się szykuje i coś podręcznego będzie bardzo wskazane na ten okres. flowermate widzę że jest jedną z tańszych opcji co jest dla mnie dużym plusem, mowicie ze taki sprzet wystarczy na poczatek? warto dobrać do niego jakies wkłady, cos takiego od razu na zapas?
z bonga bardzo mnie męczy to, że większość palenia to po prostu pizda - niuanse sativa/indica się zacierają na rzecz po prostu ukurwienia :D
  • 3265 / 927 / 5
Ta Flowermate będzie git. Nic dodatkowo nie potrzebujesz, może ewentualnie chusteczki z alkoholem do dokładnego czyszczenia pieca. Taki noobtip: po całkowitym zwapowaniu od razu (po ostygnięciu w miarę) czyść piec (komorę) tym wyciorem co masz w zestawie i chusteczkami. Zwłaszcza jeżeli będziesz bawił się w hasz/koncentraty.
@jezus_chytrus
A takie stopniowe wapowanie nie skutkuje mniej pełnym działaniem? Gdzieś coś kiedyś widziałem o uwalnianiu się różnych kannabinoidów w poszczególnych temperaturach. Ja na 210 waporyzuję. 220 było zbyt drapiąco w gardło i smak/zapach słabiej.
  • 473 / 29 / 0
Wiecie co wam powiem przerwa nie tylko daje to że wracacie na większą fazę ale przez ten okres możecie się zastanowić nad swoimi błędami w życiu i nad tym co robicie dobrze ja właśnie robię sobie tydzień przerwy i nic na tym nie tracę
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12757 / 2466 / 0
Ten patent poznałem w wielu poradnikach i faktycznie było lepiej, niż na stałej 190 C temperaturze.
Nie dam sobie uciąć głowy, ale te temperatury są chyba minimalnymi, w jakich dany związek się uwalnia. Przecież nie jest raczej tak, że micren odparuje tylko i wyłącznie w 168 C (przykładowo - nie pamiętam konkretnie).
Ale w sumie spróbuję jeszcze kilku sesji tylko na niskich oraz tylko na wysokich, to będę miał porównanie.

Waporyzacja ma jeszcze tą zaletę, że działając nawet w zamkniętym pokoju, prawie nie czuć zapachu. A jeśli czuć, to jest on przyjemny - zupełne przeciwieństwo palenia.

Czyścić polecają wszędzie alkoholem izopropylowym. Niestety w takiej Castoramie, Auchan - nie ma czystego. Znalazłem tylko jakiś spray oraz 67% z czymś jeszcze. Trzeba będzie zamówić z neta, bo próżno szukać tego w sklepach.
  • 819 / 142 / 0
IPA Czysty alkohol Izopropylowy 99% jest na allego.
Niektórzy mówią, że najlepiej waporyzować na 190-210, albo w ogóle zaczynać od 210 bo komora i tak stopniowo sie nagrzewa. Faza będzie mocniejsza gdy organizm otrzyma więce kanna w jednej chmurze. Gdy zaczynamy od 160 stopni materiał może uledz degradacji i przy 200-210 stopniach już praktyczne nie bedzie pary. Nie wiem czy to prawda, słyszałem takie opinie. Ja waporyzuję chyba tak jak wiekszość czyli zaczynam od 180 i kończe na 210, wychodzi jakieś 12 chmur. Faza jest zadowalającca.
  • 3265 / 927 / 5
No i teraz pytanie czy zaczynając od niższych temperatur nie sprawiamy, że te późniejsze waporyzacje nie są mniej pełne. Też dlatego na wyższej cały czas jadę, bo wcześniej zaczynałem bodajże od 180? i było słabo, a jak leciałem "systemem" po 5 to potem było tak, no nie wiem, nie teges, nie to %-D w sumie może dzisiaj spróbuję jeszcze raz taki start i porównam.
Tak nota bene to mi się owoce uprawy skończyły prawie. Przynajmniej zarobiłem trochę no i jaram już kilka miesięcy, w dechę.
  • 473 / 29 / 0
Po prostu jak chcecie trochę lżejsza fazę to Wa uję cię no niższych temperaturach a jak chcecie pizdę to wy pójdziecie na maksymalnych ale nie zgodzę się z tym że nie ma w ogóle zapachu bo jest zapach ale tak jest to zapach przyjemny Sory za błędy ale się z pizgałem 200 ml Żubrówki i chyba z pół grama zioła ale jest dobrze ha ha od jutra przerwa
  • 180 / 11 / 0
wie ktos czy 5http-tryptofan przed paleniem wzmacnia i zmienia cos dzialanie mj ? jakie jest zdanie co takie cos probowali
Zablokowany
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.