Nie tylko jakość haju ale też walory smakowe i zapachowe. Ja ze swoim Flowermate w robocie koncentraty waporyzowałem
Podziel się posiłkiem, chamie
z bonga bardzo mnie męczy to, że większość palenia to po prostu pizda - niuanse sativa/indica się zacierają na rzecz po prostu ukurwienia :D
@jezus_chytrus
A takie stopniowe wapowanie nie skutkuje mniej pełnym działaniem? Gdzieś coś kiedyś widziałem o uwalnianiu się różnych kannabinoidów w poszczególnych temperaturach. Ja na 210 waporyzuję. 220 było zbyt drapiąco w gardło i smak/zapach słabiej.
Nie dam sobie uciąć głowy, ale te temperatury są chyba minimalnymi, w jakich dany związek się uwalnia. Przecież nie jest raczej tak, że micren odparuje tylko i wyłącznie w 168 C (przykładowo - nie pamiętam konkretnie).
Ale w sumie spróbuję jeszcze kilku sesji tylko na niskich oraz tylko na wysokich, to będę miał porównanie.
Waporyzacja ma jeszcze tą zaletę, że działając nawet w zamkniętym pokoju, prawie nie czuć zapachu. A jeśli czuć, to jest on przyjemny - zupełne przeciwieństwo palenia.
Czyścić polecają wszędzie alkoholem izopropylowym. Niestety w takiej Castoramie, Auchan - nie ma czystego. Znalazłem tylko jakiś spray oraz 67% z czymś jeszcze. Trzeba będzie zamówić z neta, bo próżno szukać tego w sklepach.
Niektórzy mówią, że najlepiej waporyzować na 190-210, albo w ogóle zaczynać od 210 bo komora i tak stopniowo sie nagrzewa. Faza będzie mocniejsza gdy organizm otrzyma więce kanna w jednej chmurze. Gdy zaczynamy od 160 stopni materiał może uledz degradacji i przy 200-210 stopniach już praktyczne nie bedzie pary. Nie wiem czy to prawda, słyszałem takie opinie. Ja waporyzuję chyba tak jak wiekszość czyli zaczynam od 180 i kończe na 210, wychodzi jakieś 12 chmur. Faza jest zadowalającca.
Tak nota bene to mi się owoce uprawy skończyły prawie. Przynajmniej zarobiłem trochę no i jaram już kilka miesięcy, w dechę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.