Nie tylko jakość haju ale też walory smakowe i zapachowe. Ja ze swoim Flowermate w robocie koncentraty waporyzowałem
Podziel się posiłkiem, chamie
z bonga bardzo mnie męczy to, że większość palenia to po prostu pizda - niuanse sativa/indica się zacierają na rzecz po prostu ukurwienia :D
@jezus_chytrus
A takie stopniowe wapowanie nie skutkuje mniej pełnym działaniem? Gdzieś coś kiedyś widziałem o uwalnianiu się różnych kannabinoidów w poszczególnych temperaturach. Ja na 210 waporyzuję. 220 było zbyt drapiąco w gardło i smak/zapach słabiej.
Nie dam sobie uciąć głowy, ale te temperatury są chyba minimalnymi, w jakich dany związek się uwalnia. Przecież nie jest raczej tak, że micren odparuje tylko i wyłącznie w 168 C (przykładowo - nie pamiętam konkretnie).
Ale w sumie spróbuję jeszcze kilku sesji tylko na niskich oraz tylko na wysokich, to będę miał porównanie.
Waporyzacja ma jeszcze tą zaletę, że działając nawet w zamkniętym pokoju, prawie nie czuć zapachu. A jeśli czuć, to jest on przyjemny - zupełne przeciwieństwo palenia.
Czyścić polecają wszędzie alkoholem izopropylowym. Niestety w takiej Castoramie, Auchan - nie ma czystego. Znalazłem tylko jakiś spray oraz 67% z czymś jeszcze. Trzeba będzie zamówić z neta, bo próżno szukać tego w sklepach.
Niektórzy mówią, że najlepiej waporyzować na 190-210, albo w ogóle zaczynać od 210 bo komora i tak stopniowo sie nagrzewa. Faza będzie mocniejsza gdy organizm otrzyma więce kanna w jednej chmurze. Gdy zaczynamy od 160 stopni materiał może uledz degradacji i przy 200-210 stopniach już praktyczne nie bedzie pary. Nie wiem czy to prawda, słyszałem takie opinie. Ja waporyzuję chyba tak jak wiekszość czyli zaczynam od 180 i kończe na 210, wychodzi jakieś 12 chmur. Faza jest zadowalającca.
Tak nota bene to mi się owoce uprawy skończyły prawie. Przynajmniej zarobiłem trochę no i jaram już kilka miesięcy, w dechę.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.