Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 663 / 13 / 0
13 sierpnia 2017Dextem pisze:
2 dni temu
Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nie licząc krótko działającego DMT nie spotkałem się z tryptaminą, która codziennie działałaby z taką samą mocą. Raczej każda długo działająca tryptamina będzie nabijać standardową tolerkę. Gdzie przeczytałeś, że w tym przypadku jest inaczej?
  • 987 / 38 / 0
[mention]Tryptaminek[/mention] No nie do końca codziennie, bo brałem ją w czwartek o 23. Następny raz brałem w sobotę o 24. Ja rozumiem spadek mocy, ale ona wręcz nie zadziałała. Na psychikę w ogóle, wizuale może 5% tego co ostatnio, tylko mi trochę się obraz faluje (nawet to przyjemne, ale o tej porze wolałbym spać już). Długo działająca tryptamina? Na mnie działała wcześnie z 2-3 godziny i byłem trzeźwy, ale za to jak działała! A teraz to w sumie nic :(

[mention]neurobiolog[/mention], On nie raz napisał, że nawet codziennie branie nie powodowało u niego spadku w działaniu.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 663 / 13 / 0
A no widzisz, wypowiedziami neurobiologa w kwestii tolerancji bym się nie sugerował, bo jeżeli to co pisze jest prawdą, to jest to niezmiernie rzadko spotykany ewenement. W jakimś innym temacie rozkminialiśmy co mogłoby być przyczyną jego braku tolerancji. W przypadku każdej nieodbiegającej od normy osoby zażycie jakiejkolwiek długo działającej tryptaminy powinno wywołać standardową tolerancję. Pisząc długo działającej, mam na myśli właśnie te parę godzin, chociażby nawet 2-3. Tryptaminy z reguły działają o wiele krócej niż takie lizergamidy, a w odniesieniu do DMT działającego paręnaście minut wydaje mi się to trafnym określeniem.
  • 987 / 38 / 0
Więc jak rozumiem wrzucanie nawet takiej miprocyny co 2 dzień mija się z sensem?
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 663 / 13 / 0
Tak, chyba że zwiększysz dawkę. Podejrzewam, że dwukrotne zwiększenie dawki zagwarantowałoby porządnego tripa.
  • 987 / 38 / 0
Czyli jednak byłem w błędzie. Myślałem, że Mirpcyna jest wyjątkiem i mogę ją z dnia na dzień zarzucać bez obawy o utratę mocy. Jak widzę, jednak to nie DXM nawet :) Czyli jutro ewentualnie w 50mg celować?
  • 610 / 29 / 0
A nie lepiej ochłonąć troszkę, zaczekać i zarzucić te 25mg za jakiś czas jak już sie zbije tolerka? Jak by na to nie patrzeć ta tolerancja w niektórych przypadkach to dobra rzecz, bo pozwala trochę ochłonąć od sajko, przemyśleć to i tamto i przysłowiowo zatęsknić za tym stanem. Zarzucane co pare dni spowoduje że za jakiś czas już nie będziesz tak samo czuć tej magii, przemyśl to ;)
  • 605 / 90 / 0
Mam miprocynę w prochu. Nie mam zamiaru jej wciągać :D
Pytanie: zrobić bombkę (lub umieścić w kapsułce żelatynowej) czy lepiej wsypać do napoju?
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 50 / 1 / 0
13 sierpnia 2017klawiatura pisze:
Mam miprocynę w prochu. Nie mam zamiaru jej wciągać :D
Pytanie: zrobić bombkę (lub umieścić w kapsułce żelatynowej) czy lepiej wsypać do napoju?
Odradzam połykanie prochu w kapsułce żelatynowej - tryptamina jakiś cudem traci na mocy, i to nie tylko moje doświadczenie - pare osób z otoczenia próbowało ten sposób podania i też zaobserwowali spadek mocy (w tym dużo dłuższe ładowanie). Już lepiej rozpuścić w napoju, chociaż najbardziej "wydajnym" sposobem podania zdaje się być wrzucenie prochu pod jęzor i połknięcie po 5 minutach.

PS. Sniff nie taki zły - spływ znośny a spadku mocy/czasu trwania nie zauważyłem.
Uwaga! Użytkownik FractalGrinder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 998 / 2
13 sierpnia 2017Dextem pisze:
Czyli jednak byłem w błędzie. Myślałem, że Mirpcyna jest wyjątkiem i mogę ją z dnia na dzień zarzucać bez obawy o utratę mocy. Jak widzę, jednak to nie DXM nawet :) Czyli jutro ewentualnie w 50mg celować?
Cholera, a ja Cię wczoraj na czacie zostawiłem z tą świadomością, że kilka dni pod rząd można brać. Przepraszam :(

Chyba już nie będę się wypowiadał w temacie brania psychodelików na ciągach, bo jak koledzy wcześniej napisali, jestem anomalią psychodeliczną :wall:

[mention]klawiatura[/mention]

Myślę, że spokojnie powinnaś wrzucić do kapsy. Rzeczywiście dłużej się ładuje, ale nie sądzę, że oralnie jest gorzej pod względem straty mocy.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.