Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 663 / 13 / 0
13 sierpnia 2017Dextem pisze:
2 dni temu
Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nie licząc krótko działającego DMT nie spotkałem się z tryptaminą, która codziennie działałaby z taką samą mocą. Raczej każda długo działająca tryptamina będzie nabijać standardową tolerkę. Gdzie przeczytałeś, że w tym przypadku jest inaczej?
  • 987 / 38 / 0
[mention]Tryptaminek[/mention] No nie do końca codziennie, bo brałem ją w czwartek o 23. Następny raz brałem w sobotę o 24. Ja rozumiem spadek mocy, ale ona wręcz nie zadziałała. Na psychikę w ogóle, wizuale może 5% tego co ostatnio, tylko mi trochę się obraz faluje (nawet to przyjemne, ale o tej porze wolałbym spać już). Długo działająca tryptamina? Na mnie działała wcześnie z 2-3 godziny i byłem trzeźwy, ale za to jak działała! A teraz to w sumie nic :(

[mention]neurobiolog[/mention], On nie raz napisał, że nawet codziennie branie nie powodowało u niego spadku w działaniu.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 663 / 13 / 0
A no widzisz, wypowiedziami neurobiologa w kwestii tolerancji bym się nie sugerował, bo jeżeli to co pisze jest prawdą, to jest to niezmiernie rzadko spotykany ewenement. W jakimś innym temacie rozkminialiśmy co mogłoby być przyczyną jego braku tolerancji. W przypadku każdej nieodbiegającej od normy osoby zażycie jakiejkolwiek długo działającej tryptaminy powinno wywołać standardową tolerancję. Pisząc długo działającej, mam na myśli właśnie te parę godzin, chociażby nawet 2-3. Tryptaminy z reguły działają o wiele krócej niż takie lizergamidy, a w odniesieniu do DMT działającego paręnaście minut wydaje mi się to trafnym określeniem.
  • 987 / 38 / 0
Więc jak rozumiem wrzucanie nawet takiej miprocyny co 2 dzień mija się z sensem?
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 663 / 13 / 0
Tak, chyba że zwiększysz dawkę. Podejrzewam, że dwukrotne zwiększenie dawki zagwarantowałoby porządnego tripa.
  • 987 / 38 / 0
Czyli jednak byłem w błędzie. Myślałem, że Mirpcyna jest wyjątkiem i mogę ją z dnia na dzień zarzucać bez obawy o utratę mocy. Jak widzę, jednak to nie DXM nawet :) Czyli jutro ewentualnie w 50mg celować?
  • 610 / 29 / 0
A nie lepiej ochłonąć troszkę, zaczekać i zarzucić te 25mg za jakiś czas jak już sie zbije tolerka? Jak by na to nie patrzeć ta tolerancja w niektórych przypadkach to dobra rzecz, bo pozwala trochę ochłonąć od sajko, przemyśleć to i tamto i przysłowiowo zatęsknić za tym stanem. Zarzucane co pare dni spowoduje że za jakiś czas już nie będziesz tak samo czuć tej magii, przemyśl to ;)
  • 605 / 90 / 0
Mam miprocynę w prochu. Nie mam zamiaru jej wciągać :D
Pytanie: zrobić bombkę (lub umieścić w kapsułce żelatynowej) czy lepiej wsypać do napoju?
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 50 / 1 / 0
13 sierpnia 2017klawiatura pisze:
Mam miprocynę w prochu. Nie mam zamiaru jej wciągać :D
Pytanie: zrobić bombkę (lub umieścić w kapsułce żelatynowej) czy lepiej wsypać do napoju?
Odradzam połykanie prochu w kapsułce żelatynowej - tryptamina jakiś cudem traci na mocy, i to nie tylko moje doświadczenie - pare osób z otoczenia próbowało ten sposób podania i też zaobserwowali spadek mocy (w tym dużo dłuższe ładowanie). Już lepiej rozpuścić w napoju, chociaż najbardziej "wydajnym" sposobem podania zdaje się być wrzucenie prochu pod jęzor i połknięcie po 5 minutach.

PS. Sniff nie taki zły - spływ znośny a spadku mocy/czasu trwania nie zauważyłem.
Uwaga! Użytkownik FractalGrinder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
13 sierpnia 2017Dextem pisze:
Czyli jednak byłem w błędzie. Myślałem, że Mirpcyna jest wyjątkiem i mogę ją z dnia na dzień zarzucać bez obawy o utratę mocy. Jak widzę, jednak to nie DXM nawet :) Czyli jutro ewentualnie w 50mg celować?
Cholera, a ja Cię wczoraj na czacie zostawiłem z tą świadomością, że kilka dni pod rząd można brać. Przepraszam :(

Chyba już nie będę się wypowiadał w temacie brania psychodelików na ciągach, bo jak koledzy wcześniej napisali, jestem anomalią psychodeliczną :wall:

[mention]klawiatura[/mention]

Myślę, że spokojnie powinnaś wrzucić do kapsy. Rzeczywiście dłużej się ładuje, ale nie sądzę, że oralnie jest gorzej pod względem straty mocy.
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.