Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
korzystał ktoś z waporyzatora x-max ace'a i może podzielić się opinią w jakich temp. najlepiej wapować mm chodzi o fobie, nerwica itp. żeby nie było jakiejść mocnej bani hehe
  • 4603 / 2213 / 1
Im wyższa temperatura +180 stopni tym więcej "silnych" frakcji się spala. 210-213 to bodajże optymalna dla maksymalnego wykorzystania surowca. Jednakże z własnego doświadczenia mogę polecić już temperaturę 165-170 jako działającą bardzo dobrze. Działą wtedy dobrze uspokajająco, natomiast brak jest tego haju marihuanowego.
Zresztą, sam przetestuj i znajdź dla Siebie odpowiednią temperaturę. Ja bym jednak zaczynał do najniższych i dopiero potem podnosił.

https://www.getmyster.com/blogs/blog/wh ... aping-weed
Tutaj masz artykuł gdzie opisano poszczególne temperatury dla terpenów itd.
  • 22 / 2 / 0
Ja gdzie wyczytałem, ze aby dobrze odparować THCV potrzeba 220°C, choć ze zdrowotnego punktu widzenia nie powinno sie przekraczac 210°C. Odnośnie temperatury waporyzacji natrafiłem na taki artykulik https://vaporroom.pl/rodzaj-haju-zalezy ... marihuany/
  • 311 / 54 / 0
Tyle że thcv jest cały chuj. Gdzieś ktoś opisywał coś takiego że wapowal ciągle na średniej temperaturze, aż wpadł na pomysł żeby przywalic max i bucha pustą komorę z Typem tym samym się upalając parującym thcv. Może coś pokręciłem w tej historii, ale istota jest zrozumiał. Powinno wisieć to gdzieś na hajpie w starszych posta ch.
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 8 / 0
A mi sie chyba zjebal x max v2 pro kurwaaaaa wrrrrrrr robi sie tak : chwile po wlaczeniu wapka i pierwszym buszku towar jest duszacy, otwieram komore a susz jest totalnie zweglony, czarny, nigdy takiego nie mialem nawet po kilkukrotnym wapowaniu tego samego materialu a co dopiero po minucie wapowania. Testowalem na 2 roznych odmianach, swoich. Jakis termoregulator/termostat sie spierdolil i daje temp duzo wieksza niz powinien czy co jest? ma ktos pomysl? drogi nie byl ale na nowy teraz nie mam a jak pomysle o powrocie do lufki to az mnie wzdryga.
  • 12631 / 2442 / 0
Mi starry 3.0 czasem robi dziwne rzeczy. Mianowicie nie będąc włączonym czasem zawibruje... Do tego kilka dni temu sam się włączył.
  • 54 / 8 / 0
Wczoraj probowalem na sredniej temperaturze. Zdjalem tylko jednego bucha, wylaczylem, zagladam do komory - susz prawie zweglony. Probolwaem rozlozyc wapka ale sie nie da. Do wyjebania :( niestety
  • 5 / / 0
Serdecznie każdemu polecam zbieranie do jakiegoś pojemniczka suszu po waporyzacji. Odkładałem z półtora roku i uzbierało się około 7g. Na 1 raz spróbowałem 3g i było ok, niedawno wysypałem resztę do jogurtu i po 2h miałem zajebistą bombę która utrzymywała się około 5h %-D waporyzacja i jedzenie to jedyne najlepsze metody spożywania zioła
  • 142 / 27 / 0
Byłem użytkownikiem V2 i jestem V3, są to dość tanie wapki, więc ich żywotność nie będzie zadziwiająca. V2 wytrzymał koło 3,5 roku, po 2 wymieniałem baterię, dolna klapka po tym czasie nie trzymała baterii. Osobiście nabijam komorę mocno pokruszonym materiałem i sesja od 185 stopni do 195 - pierwsze 5 min, potem drugie 5 min do 202 stopni.
Na chwile obecną najlepszym urządzeniem z jakiego miałem okazję korzystać jest stor... & ( aby nie było reklamy), lecz dalej szkoda mi wydać 1500 zł :(
Susz nigdy nie był ciemny/czarny po sesji, więc mniemam , iż w waszym przypadku jest dużo większa temp.
  • 25 / 4 / 0
29 czerwca 2021DexPL pisze:
Im wyższa temperatura +180 stopni tym więcej "silnych" frakcji się spala. 210-213 to bodajże optymalna dla maksymalnego wykorzystania surowca. Jednakże z własnego doświadczenia mogę polecić już temperaturę 165-170 jako działającą bardzo dobrze. Działą wtedy dobrze uspokajająco, natomiast brak jest tego haju marihuanowego.
Zresztą, sam przetestuj i znajdź dla Siebie odpowiednią temperaturę. Ja bym jednak zaczynał do najniższych i dopiero potem podnosił.

https://www.getmyster.com/blogs/blog/wh ... aping-weed
Tutaj masz artykuł gdzie opisano poszczególne temperatury dla terpenów itd.
napisz prosze co sie spala w +180*C.
temp. wrzenia THC - 157*C - waporyzacja w 170, a brak haju marihuanowego (glownie efektu THC)? troche nielogiczne.
Uwaga! Użytkownik anoano jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.