Zwłaszcza że wszystko za pieniążki mamusi.
U mnie pierwsza mj przed 18, ale jakoś mnie nie pociągało i kolejny raz zapaliłam dopiero ze dwa lata później. I to pierwsza używka, delikatnie poszerzam zainteresowania ale raczej w "bezpieczny" sposób.
14-15 lat eksperymenty z alko i fajkami oraz próby jarania ale wtedy jakoś ta kapa mi nie podchodziła
15 -16 zaczęłam brać amfetaminę i towarzyszyła mi przez lata
17-18 poleciał kryształ itp substancjece: 3 CMC, MDMA, mefedron, koka itd... No i tony jarania - głównie zioło.
Mam 27 lat. Od 5 lat zioło kilka razy w roku i to by było na tyle... Ale ostatnio mnie coś nosi żeby popróbować nowych rzeczy
kwiecień - zaczęłam palić zioło i robiłam to tak często jak tylko mogłam, bo wydawało mi się, że bez tego nie wytrzymam, do momentu kiedy 1 raz spróbowałam twardych, wtedy ochota na bucha przeszła jak ręką odjął i teraz palę tylko okazjonalnie.
końcówka lipca - 1 styczność z twardymi, poszło chyba z grubej rury, bo zaczęłam od mefedronu, potem piguły, feta, raz meta, obecnie biorę to wszystko oprócz tej nieszczęsnej mety.
Z jednej strony dragi bardzo ubogaciły moje życie, a z drugiej bardzo je spłyciły. Kiedyś byłem gościem z zasadami, który potrafił produktywnie spędzać czas i jednocześnie dobrze się bawić, a teraz najfajniejsze jest dla mnie odrywanie się od rzeczywistości i dysputy filozoficzne, podczas których dochodzę do super odkrywczych wniosków, do których dochodzi każdy ćpun, któremu wydaje się, że jest inteligentny.
Narkotyki są cholernie podstępne pod tym względem. Pokazują Ci coś nowego, co wydaje się cholernie zachęcające, ale w rzeczywistości takie nie jest i w momencie, w którym zdajesz sobie z tego sprawę, nie ma już odwrotu. Mogę przestać cokolwiek brać, ale znając to uczucie już zawsze doświadczając różnych rzeczy na trzeźwo będę się zastanawiał, jak by to było doświadczyć ich na fazie
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.