Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Melatonina też. Do tego, czy melato może niekorzystnie wpływać na metabolizm tramca?
Z tego, co widzę tych substancji nie powinno się łączyć, ani też wyciszać na wieczór działania T poprzez wzięcie melato.
O tej porze, w długi weekend, jestem już lekko niedysponowany - czy istnieje szansa, by odpowiedzieć na moje pytania na podstawie tych publikacji? Tak z medycznego na normalny język?
I: https://phmd.pl/resources/html/article/ ... anguage=en
II: https://ggl.com.pl/tramadol-skutecznosc ... tosowania/
Ale tak ogólnie to sram na tramal - jak go wczesniej nie brałeś a lubisz oxy to się strasznie zawiedziesz jakie to gówno i wątpie zeby Ci się spodobało więc jak serio pierwszy raz bierzesz to moze jednak mimo tolerki celuj w 400/500. A ja nie biorę bo poznałem buprę - W sumie daje podobny stan , nie rozpierdala tak organizmu , długo działa i jak mówię dawki terapeutyczne dają taki efekt jak chore dawki tramadolu a tak naprawdę nawet lepszy. Choć oczywiscie z Majką czy Oxy nie moze knkurować .
Chodzi mi o to, że nie chce dostać zespołu serotoninowego
06 czerwca 2021allothers21 pisze: Po jakim czasie od odstawienia paroksetyny moge ugrzać się Tramalem?
Przy tolerancji na 120 oxy mimo wszystko też nie brałabym na pierwszy raz więcej niż 500 tramadolu, jednak profil działania jest trochę inny, może się nie spodobać. Po takiej próbie już w miarę łatwo dopasować sobie dawkę.
06 czerwca 2021furyofpatientman pisze:Ja po jakichs 2 tyg przerwy od 1x20mg paro dziennie i bylo okej.06 czerwca 2021allothers21 pisze: Po jakim czasie od odstawienia paroksetyny moge ugrzać się Tramalem?
06 czerwca 2021endwao pisze: Jak już porównujemy do oksykodonu, pomijając różnicę w mocy, to ja chyba mimo wszystko łatwiej skusiłabym się na ciąg na tramadolu. Kiedy jeszcze go brałam, to porcja podana ok. południa wystarczała mi do godzin wieczornych, jeśli koło 18 wzięłam znowu, to jeszcze zasypiając po północy czułam wyraźne działanie. Oxy to dramat, co chwilę parcie na dorzutkę przez krótki czas trwania efektów, mnie to strasznie wkurwia. Za drogi interes, jeśli trzeba dokładać tyle razy. Chociaż tramal oczywiście brałam zawsze doustnie, a oxy przyzwyczaiłam się i.v., stąd też na pewno wynika ta różnica. To jest takie głupie myślenie, że szkoda mi mocniejszych opio na p.o.
Przy tolerancji na 120 oxy mimo wszystko też nie brałabym na pierwszy raz więcej niż 500 tramadolu, jednak profil działania jest trochę inny, może się nie spodobać. Po takiej próbie już w miarę łatwo dopasować sobie dawkę.
I to jest problem. Bo padaczka. Pisali też o kardiotoksyczności. A nie będę brał benzo w ciągu dnia, bo to będzie kolejne uzależnienie, kolejny lek, który trzeba załatwić, senność od benzo, no i zapewne ma jeszcze jakieś mniej oczywiste długofalowe skutki uboczne, np. neurologiczne, jednak to psychotrop.
Jaka myślicie jest bezpieczna max dawka (na raz i w przeciągu 24h) tramadolu, żeby na 100% nie dostać padaczki, u osoby, która jej jeszcze nigdy nie miała (aczkolwiek ma dość duże mioklonie przy opio)?
Chodzi o Tramal Retard, niepogryziony, żeby trzymał jak najdłużej.
200mg? 300mg? 400mg?
Przy każdej dorzutce dokładam również 1mg klona lub 2mg w zależności od dawki
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.