Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 633 / 154 / 0
Z tego, co kojarzę tramadol może coś tam zamieszać z prolaktyną.
Melatonina też. Do tego, czy melato może niekorzystnie wpływać na metabolizm tramca?
Z tego, co widzę tych substancji nie powinno się łączyć, ani też wyciszać na wieczór działania T poprzez wzięcie melato.

O tej porze, w długi weekend, jestem już lekko niedysponowany - czy istnieje szansa, by odpowiedzieć na moje pytania na podstawie tych publikacji? Tak z medycznego na normalny język?
I: https://phmd.pl/resources/html/article/ ... anguage=en
II: https://ggl.com.pl/tramadol-skutecznosc ... tosowania/
  • 645 / 122 / 0
Siema, niedlugo wpadnie mi tramadol w kroplach 100ml. Ile tego stosować jak mam tolerke na oxy okolo 120mg? Moge sobie to normalnie skroplić np do herbatki? Mam też oczywiście klony na podkładkę
:tabletki:
  • 2392 / 655 / 0
Nie znam się na kroplach ale mam taką samą tolerkę na oxy i mogę Ci powiedzieć ile ja biorę i jest good - ale podam Ci w mg ( są to rozkruszone tabsy ) i musisz se jakoś przeliczyć. Otóż jednorazowo walę 700mg ( chociaz wg obliczen niby powinienem walic 900 ale kuzwa nie radzę to się moze naprawdę źle skończyć ) także przy dawce 120/140 oXy jest to u mnie jednorazowo 700mg i czasami po 6H dojadam jeszcze 400sta. Oczywiscie wtedy musi być podkład z benzo - 2mg klona to niezbędne minimum.

Ale tak ogólnie to sram na tramal - jak go wczesniej nie brałeś a lubisz oxy to się strasznie zawiedziesz jakie to gówno i wątpie zeby Ci się spodobało więc jak serio pierwszy raz bierzesz to moze jednak mimo tolerki celuj w 400/500. A ja nie biorę bo poznałem buprę - W sumie daje podobny stan , nie rozpierdala tak organizmu , długo działa i jak mówię dawki terapeutyczne dają taki efekt jak chore dawki tramadolu a tak naprawdę nawet lepszy. Choć oczywiscie z Majką czy Oxy nie moze knkurować .
  • 402 / 69 / 0
Ja przy tolerce na tramca tak około 1g to jak raz poznałem oxy to ładowałem 120mg minimum do 200mg Będąc na oxy to też jestem zdania, że Tramal się nie spodoba/słabo zadziała bo to półka niżej . Ogólnie po długim ciągu na trampku, który skończyłem bo już mnie nie kopie i musiałbym wskoczyć wyżej co byłoby błędem. Będąc na buprze mam nadzieję, że zapomnę o Tramalu i wskoczę na antydepresant bo trampek fest rozpierdala serotoninę i noradrenaline tym bardziej jak ktoś jest podatny na depresję, lęki albo wcześniej chorował. Nie warto.
  • 16 / 1 / 0
Po jakim czasie od odstawienia paroksetyny moge ugrzać się Tramalem?
Chodzi mi o to, że nie chce dostać zespołu serotoninowego
  • 593 / 82 / 0
06 czerwca 2021allothers21 pisze:
Ja po jakichs 2 tyg przerwy od 1x20mg paro dziennie i bylo okej.
Jestem dość trudny.
  • 18 / 4 / 0
Jak już porównujemy do oksykodonu, pomijając różnicę w mocy, to ja chyba mimo wszystko łatwiej skusiłabym się na ciąg na tramadolu. Kiedy jeszcze go brałam, to porcja podana ok. południa wystarczała mi do godzin wieczornych, jeśli koło 18 wzięłam znowu, to jeszcze zasypiając po północy czułam wyraźne działanie. Oxy to dramat, co chwilę parcie na dorzutkę przez krótki czas trwania efektów, mnie to strasznie wkurwia. Za drogi interes, jeśli trzeba dokładać tyle razy. Chociaż tramal oczywiście brałam zawsze doustnie, a oxy przyzwyczaiłam się i.v., stąd też na pewno wynika ta różnica. To jest takie głupie myślenie, że szkoda mi mocniejszych opio na p.o.

Przy tolerancji na 120 oxy mimo wszystko też nie brałabym na pierwszy raz więcej niż 500 tramadolu, jednak profil działania jest trochę inny, może się nie spodobać. Po takiej próbie już w miarę łatwo dopasować sobie dawkę.
  • 16 / 1 / 0
06 czerwca 2021furyofpatientman pisze:
06 czerwca 2021allothers21 pisze:
Ja po jakichs 2 tyg przerwy od 1x20mg paro dziennie i bylo okej.
Przeciez paro ma okres poltrwania 24h, wiec czasem 3 dni nie wystarcza?
:extasy:
  • 319 / 42 / 0
06 czerwca 2021endwao pisze:
Jak już porównujemy do oksykodonu, pomijając różnicę w mocy, to ja chyba mimo wszystko łatwiej skusiłabym się na ciąg na tramadolu. Kiedy jeszcze go brałam, to porcja podana ok. południa wystarczała mi do godzin wieczornych, jeśli koło 18 wzięłam znowu, to jeszcze zasypiając po północy czułam wyraźne działanie. Oxy to dramat, co chwilę parcie na dorzutkę przez krótki czas trwania efektów, mnie to strasznie wkurwia. Za drogi interes, jeśli trzeba dokładać tyle razy. Chociaż tramal oczywiście brałam zawsze doustnie, a oxy przyzwyczaiłam się i.v., stąd też na pewno wynika ta różnica. To jest takie głupie myślenie, że szkoda mi mocniejszych opio na p.o.

Przy tolerancji na 120 oxy mimo wszystko też nie brałabym na pierwszy raz więcej niż 500 tramadolu, jednak profil działania jest trochę inny, może się nie spodobać. Po takiej próbie już w miarę łatwo dopasować sobie dawkę.
To prawda, chęć na ciągłe dorzucanie oksykodonu jest horrendalna, długość fazy też nie zachwyca, tylko przeliczając wg. tabel analgetycznych, nawet przy Twojej tolerce na oxy, to tego tramca trzeba zjeść pół ciężarówki.
I to jest problem. Bo padaczka. Pisali też o kardiotoksyczności. A nie będę brał benzo w ciągu dnia, bo to będzie kolejne uzależnienie, kolejny lek, który trzeba załatwić, senność od benzo, no i zapewne ma jeszcze jakieś mniej oczywiste długofalowe skutki uboczne, np. neurologiczne, jednak to psychotrop.

Jaka myślicie jest bezpieczna max dawka (na raz i w przeciągu 24h) tramadolu, żeby na 100% nie dostać padaczki, u osoby, która jej jeszcze nigdy nie miała (aczkolwiek ma dość duże mioklonie przy opio)?
Chodzi o Tramal Retard, niepogryziony, żeby trzymał jak najdłużej.
200mg? 300mg? 400mg?
  • 645 / 122 / 0
Do 400 mg bez ryzyka, ja jem dobowo w okolicach grama i nie spotkałem się narazie z żadnymi problemami. Na początku byłem zawiedziony substancja, ale dziś po wrzuceniu okolo 600mg fajne noddy zlapaly takze spoki
Przy każdej dorzutce dokładam również 1mg klona lub 2mg w zależności od dawki
:tabletki:
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.