Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
30 marca 2019Inglesssss pisze:
Łatwo da się przekonać lekarza do medycznej mj ?
Nie, Polska jest jeszcze zbyt zacofanym krajem, żeby tak łatwo dostać medyczna marihuanę :liść: .Prędzej dostaniemy już receptę na benzodiazepiny. :tabletki:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12759 / 2467 / 0
Nie wiem czemu, ale sporo osób ma taki tok myślenia - jeśli załatwię na legalu palenie, to potem mając pudełko / paragon mogę bez przypału palić czarnorynkowe. Psy już zacierają ręce...
  • 365 / 12 / 0
@jezus_chytrus
No ale co , zły tok myślenia ? Zawsze to jakiś argument w razie przypału, jeszcze jakby to nasze czarnorynkowe palto wyglądało porządnie a nie sam miał i łodygi to może i by przeszło takie tłumaczenie na psiarni i nikt by się nie skapnął że to nie jest Lemon Skunk apteczny.

Zawsze to lepiej niż dać się złapać z 5 palenia zawiniętą w folie aluminiową xD
GG 51489250 %-D
  • 948 / 279 / 2
30 marca 2019jezus_chytrus pisze:
Nie wiem czemu, ale sporo osób ma taki tok myślenia - jeśli załatwię na legalu palenie, to potem mając pudełko / paragon mogę bez przypału palić czarnorynkowe. Psy już zacierają ręce...
No dobra, ale co poza paragonem i pudełkiem jest jeszcze potrzebne? To na co jesteś chory, to sprawa twoja i lekarza, nic bagietom do tego. PiS jak zwykle wprowadził ustawę, która jest bublem i nikt nie wie właściwie jak ma to wyglądać w razie kontroli, pacjent kupujący w aptece medyczną nie dostaje niczego poza paragonem i pudełkiem z suszem.

O ile dobrze pamiętam tak właśnie wyglądały początki legalizacji marihuany w niektórych stanach USA, od wypisywania najpierw faktycznie chorym, później coraz bardziej liberalnie, aż do całkowitej legalizacji.

Inna sprawa, że u nas bagiety po złapaniu faktycznie chorego na cokolwiek człowieka z marihuaną z paragonem i pudełkiem na pewno nie puszczą go do domu, a zawiozą na dołek, po czym zrobią przeszukanie mieszkania
30 marca 2019Inglesssss pisze:
Czy lekarz rodzinny ma możliwość wypisania recepty na medyczna mj ? Wprawdzie mam dostęp do dobrej jakości mj czarnorynkowej ale miło by było mieć podkładkę w razie przypalu z psiarnią, że to niby medyczna w pudełku jest . Łatwo da się przekonać lekarza do medycznej mj ?
Teoretycznie każdy lekarz ma prawo wypisania recepty na medyczną, konieczne jest posiadanie numerowanych recept rpw (narkotyczne), ale praktycznie na początku pewnie żaden rodzinny na to nie pójdzie, nie mając podbitki od neurologa, albo innego specjalisty, że faktycznie na coś chorujesz, bo przypał z policją to jedno, a kontrole z WIF-u, NFZ-u i tym podobnych instytucji to drugie, a początkowo jest to bardzo pilnowane. Obiło mi się o uszy, że apteki posiadające w ofercie mj, mogą się spodziewać częstszych kontroli, trzeba przeczekać, aż sprawa się uspokoi.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 995 / 104 / 0
W takiej sytuacji dolek jest nieunikniony wjazd na chate po czym przeprosiny i zwrot suszu.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Paragon na nic się nie zda ( bo jest na nim tylko napisane - lek recepturowy) Więc może być to cokolwiek. Pudełko też niedługo będzie tylko wspomnieniem (bo apteki już mają nakaz przekładania z pudełek do innych pojemników ze względu na to, że na allegro pojawiły się pierwsze oferty ich odsprzedaży - już je cofnięto). Kluczowe jest zaświadczenie od lekarza który wypisuje jakie leki (red2) zaleca jakiemu pacjentowi itd.
Natomiast zwykły posterunkowy zanim spojrzy na papierek już skuje i od kurew wyzwie. Dlatego w razie kontroli od razu kazać wołać oficera - bo ten jest po przeszkoleniach i po studiach. Większa szansa, że zrozumie. Tak czy siak sprawa będzie rozpoczęta (bo muszą sprawdzić, czy papier wystawiony przez lekarza jest prawdziwy, a nie jest podróbka) Najgorzej wpaść w piątek wieczorem. Wtedy do poniedziałku prawie nic się nie da zrobić.
  • 211 / 12 / 0
Głupie pytanie , ale nie chodzę po prywatnych lekarzach.

Czy jest możliwośc zapytania sie przed wizytą u prywatnego lekarza, że potrzebuje recepty w tym wypadku na medyczną mj np. na jakieś bóle i czy mi wypisze. Nie chce wtopić ponad 100 pln by recepty nie dostać.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 948 / 279 / 2
Zrób tak:

A co do paragonu i opakowania to na samym początku gdy dopiero co weszła tylko te rzeczy były potrzebne, nie były wydawane żadne zaświadczenia. Widać coś się zmieniło w temacie, a ja nie dopytywałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
31 marca 2019kavakawa pisze:
Głupie pytanie , ale nie chodzę po prywatnych lekarzach.

Czy jest możliwośc zapytania sie przed wizytą u prywatnego lekarza, że potrzebuje recepty w tym wypadku na medyczną mj np. na jakieś bóle i czy mi wypisze. Nie chce wtopić ponad 100 pln by recepty nie dostać.
tak to nie działa, to nie hipermarket
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12759 / 2467 / 0
Ja czekam, aż wprowadzą coś na "problemy ze snem" - marzy mi się taki Blueberry Kush oraz obniżą ceny choć do poziomu 500 zł 10 g.

Póki kosztuje jak za złoto średniej próby (absurd, który nie mieści mi się w głowie biorąc pod uwagę koszt wyprodukowania), to nawet o tym nie myślę...

W Urugwaju 1 g kosztuje ok 1 $... to jest 20 x mniej, niż u nas...
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.