30 marca 2019Inglesssss pisze: Łatwo da się przekonać lekarza do medycznej mj ?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
No ale co , zły tok myślenia ? Zawsze to jakiś argument w razie przypału, jeszcze jakby to nasze czarnorynkowe palto wyglądało porządnie a nie sam miał i łodygi to może i by przeszło takie tłumaczenie na psiarni i nikt by się nie skapnął że to nie jest Lemon Skunk apteczny.
Zawsze to lepiej niż dać się złapać z 5 palenia zawiniętą w folie aluminiową xD
30 marca 2019jezus_chytrus pisze: Nie wiem czemu, ale sporo osób ma taki tok myślenia - jeśli załatwię na legalu palenie, to potem mając pudełko / paragon mogę bez przypału palić czarnorynkowe. Psy już zacierają ręce...
O ile dobrze pamiętam tak właśnie wyglądały początki legalizacji marihuany w niektórych stanach USA, od wypisywania najpierw faktycznie chorym, później coraz bardziej liberalnie, aż do całkowitej legalizacji.
Inna sprawa, że u nas bagiety po złapaniu faktycznie chorego na cokolwiek człowieka z marihuaną z paragonem i pudełkiem na pewno nie puszczą go do domu, a zawiozą na dołek, po czym zrobią przeszukanie mieszkania
30 marca 2019Inglesssss pisze: Czy lekarz rodzinny ma możliwość wypisania recepty na medyczna mj ? Wprawdzie mam dostęp do dobrej jakości mj czarnorynkowej ale miło by było mieć podkładkę w razie przypalu z psiarnią, że to niby medyczna w pudełku jest . Łatwo da się przekonać lekarza do medycznej mj ?
Natomiast zwykły posterunkowy zanim spojrzy na papierek już skuje i od kurew wyzwie. Dlatego w razie kontroli od razu kazać wołać oficera - bo ten jest po przeszkoleniach i po studiach. Większa szansa, że zrozumie. Tak czy siak sprawa będzie rozpoczęta (bo muszą sprawdzić, czy papier wystawiony przez lekarza jest prawdziwy, a nie jest podróbka) Najgorzej wpaść w piątek wieczorem. Wtedy do poniedziałku prawie nic się nie da zrobić.
Czy jest możliwośc zapytania sie przed wizytą u prywatnego lekarza, że potrzebuje recepty w tym wypadku na medyczną mj np. na jakieś bóle i czy mi wypisze. Nie chce wtopić ponad 100 pln by recepty nie dostać.
A co do paragonu i opakowania to na samym początku gdy dopiero co weszła tylko te rzeczy były potrzebne, nie były wydawane żadne zaświadczenia. Widać coś się zmieniło w temacie, a ja nie dopytywałem.
Póki kosztuje jak za złoto średniej próby (absurd, który nie mieści mi się w głowie biorąc pod uwagę koszt wyprodukowania), to nawet o tym nie myślę...
W Urugwaju 1 g kosztuje ok 1 $... to jest 20 x mniej, niż u nas...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.