Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Wzmożony lęk, stymulacja jest ale zamiast na pracę to chęć na coś innego, srać się chce, po 2 godzinach zaczyna głowa boleć.
Kawa tylko dla korposzczurów i klasy robotniczej.
  • 47 / 3 / 0
Ja mam coś ala mysle ze zrobie klocka ale go nie robie. Serio to chore odczucie ma ktoś jeszcze takie odczucie? Wypijam z 7-8 kaw
  • 37 / / 0
Jak masz takie odczucia, to znaczy, że układ trawienny pracuje na pełnych obrotach. Za pewne wypijasz kawę mieloną? Ta tak właśnie działa.
  • 63 / 4 / 0
kawa, hmm moje paliwo, bez niej ani rusz. ale dopiero kołatanie serca, przyspieszony puls i nieźle zjechany żołądek uświadomiły mi, że kawa to nie jest zwykła woda, i tak samo jak uzależnia, tak samo ma skutki uboczne. jak je zniwelować? mi wystarczyła przerzutka na kawę rozpuszczalną, ale taką 50/50 mieszaną ze zbożówką, fakt piję tego trochę więcej, ale nie zjeżdża tak żołądka, albo tak mi si,e tylko wydaje ;)
Uwaga! Użytkownik adi112 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 41 / 0
Jak za dużo wypije co się praktycznie nie zdarza bo tolerke na pewno jakąś mam już teraz to ewentualnie małe rozdrażnienie i może lekko podwyższony puls oraz ciśnienie.
  • 36 / / 0
Swego czasu piłem bardzo dużo herbaty (1 - 1.5 litra) i minimum 2 kawy dziennie, często łapały mnie skurcze na łydach :) Teraz już tylko 1 kawka na rozbudzenie i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych
  • 207 / 16 / 0
Na mnie kawa zawsze jakoś dziwnie działała. Owszem, dawała stymulację, ale to była stymulacja bardziej fizyczna niż mentalna. Gdy piłem mocną kawę, tj. 4+ łyżeczki, to dosyć chujowo działała na żołądek no i serce przyspieszało trochę. Teraz nie pijam w ogóle.
  • 115 / 4 / 0
Ogólnie jakoś nie czułem nigdy poprawy nastroju czy tam zwiększenia pobudzenia. Tylko zawsze od razu na kibel mnie ciągneło(może to też przez mleko) . Od jakiegoś czasu kupuje w żabce i niektórych sklepach takie clic(aktywność-niebieski taki) do picia z guaraną, kofeiną, źeń szeniem i witaminami. Pięknie stawia rano na nogi
  • 48 / 6 / 0
Powiem szczerze, że piję sporo kawy, ale skutki uboczne pokroju zajechanego żołądka, kręcenia w brzuchu i słabe samopoczucie wyeliminowałem zmieniając rozpuszczalną z mlekiem i cukrem na dobrą mieloną, czarną - bez niczego.
Dodatkowo zarzucam tylko magnez, bo faktycznie skurcze mogą dawać o sobie znać.
Z własnych obserwacji widzę też, że znacznie się zwiększa potencjał kawy pod kątem umysłowym, gdy się ją łączy właśnie z magnezem.
  • 3732 / 45 / 0
Od kilku lat nie piję kawy i wystrzegam się kofeiny w innych formach. We wrześniu raz zapomniałam dlaczego... Miałam z lekka kaca i przez noc wypiłam prawie dwa litry Pepsi (czego też nigdy nie robie, ale w alternatywie miałam kranówkę i piwo), a rano do tego słabą kawę. Przespałam może godzinę przez całą noc (zanim zbudziłam się z kacem), przez resztę czasu piłam i sikałam na zmianę, nie zdając sobie sprawy, co jest tego przyczyną. Dopiero nad ranem, po wypiciu kawy rozjaśniło mi się na tyle, że w pepsi też była kofeina. ADHD, nadpotliwośc i przede wszystkim - parcie na pęcherz, ałłł. Miałam kiedyś chore nerki i jestem mocno przeczulona, od tamtej pory nie piję kawy - właśnie dlatego
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.