Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
heroina została zsyntezowana, bo jakiś chemik bawił się morfiną.

Została wstępnie przebadana (błędnie) i wprowadzona przez Bayer.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / / 0
The point is, została dopuszczona do obrotu w innym celu niż dla użytku rekreacyjnegp.
usunięto - surv
  • 351 / 8 / 0
A KURWA ACODIN MOZE NIE?
totalny popierdoleniec ze mnie jest generalnie
  • 433 / 2 / 0
Zawsze mnie zastanawiało jaki % sprzedawanego akodynu jest używany zgodnie z przeznaczeniem do leczenia kaszlu, zapewne nikły hehe.

Co do tematu, swoje lata już mam, gimbazę opuściłem nie wczoraj ani nawet nie przedwczoraj niemniej akodyn zdarza mi się zjeść aczkolwiek nie ukrywajmy, nie z takim smakiem jak za młodszych lat, ochota na dekszenie nachodzi mnie nieczęsto, czasem jest to po prostu spowodowane ochotą zarzucenia czegoś pomieszaną z brakiem pieniędzy czy możliwości ogarnięcia ciekawszej opcji. Ale nie powiedziałbym że DXM to kinderdrug, fakt faktem jest dużo fajniejszych substancji, DXM wygrywa często tylko ceną i dostępnością, niemniej ma nadal spore grono całkiem ogarniętych użytkowników, pechem deksa jest to że został zaklęty w magiczne tabletky akodyn które każdy zły narkoman z gimnazjum może łatwo szybko i co ważne tanio (mamo daj na czipsyyy) kupić. A tacy potem robią przypał i kreują kiepską opinię tej w sumie przyzwoitej substancji. Ale tak już się utarło, gimbusy pożywiają się DXM i huy.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 351 / 8 / 0
vombat, dokladnie tak jak piszesz.
najgorsze ze nie przychodzi mi do glowy jakas sensowna opcja "zeby tak nie bylo".. rozwazajac, nikt z nas nie chcialby zareckowania.
wiec musimy po prostu byc dyskretni jak zawsze, moze z czasem z gimbazy przestana wychodzic historie takie jak na duckduckgo typu "mialam jazde po 10 tabletkach a kolezanka widziala smoki" i moze zaden bahor juz nie narobi halasu lykajac kilka opakowan, ladujac w szpitalu..

my nie robimy szumu, MOZE dzieciakom sie znudzi.. na aktualny stan rzeczy nasza reakcja moze byc tylko bezradnosc lub przejecie akcji spolki SANOFI AVENTIS i miec kontrole nad tonami dekstrometorfanu %-D niejeden gimbus spierdolil by sie w majty gdyby potrafil sobie wyobrazic taka wizje hehe

z reszta , jesli ostatecznie ktos narobi szumu i dojdzie do zareckowania, tragedii nie ma, z braku DXM nie zlapiesz drgawek, paranoi i potow a twoja watroba odetchnie pewnie z ulga %-D
  • 433 / 2 / 0
Z tego co widzę po okolicznej gimbazie, moda na DXM raczej minęła.

• 8103 / 914 / 0
U mnie wprost przeciwnie,pełno pustych opakowań po Acodinie.Ja się kurde pytam co za problem wyrzucić do śmietnika !?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 433 / 2 / 0
W moich stronach właśnie to wszystko jakoś ucichło, nawet zachodząc okazyjnie po aco do apteki nie spotykam się już ze zdegustowanym spojrzeniem pani farmaceutki, szczyt mody na DXM był jakoś ze dwa lata temu, wtedy znajoma gimbaza w komplecie robochodziła po podmiejskich pustkowiach, obecnie powyrastali już z tego czy coś a młodsze roczniki jakoś nie szturmują aptek.

• 351 / 8 / 0
tez mam takie wrazenie ze to wszystko ucichlo.. ale nie chce wykrakac, co do smietnika to fakt, sieja przypal male niedorozwoje
  • 3309 / 22 / 0
Dopalacze ich otworzyły na rynek narkotyków - tych legalnych i w mniejszej części nielegalnych. Starszy kolega może zamówić przez neta coś i mają ćpanie do wyboru.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.