Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Z kodeiną styczność mam w sumie niezbyt długi czas, wcześniej leciałam na stymulantach. Teraz gdy znalazłam inną miłość, długość moich snów się znacznie wydłużyła, zwłaszcza w dni, gdy robię sobie z nią przerwę. Nie wiem właściwie z czego to wynika, ale w czyste dni większą przyjemność czerpię ze świata spod zamkniętych powiek, aniżeli otwartych. Potrafię zasnąć o załóżmy czwartej rano, ktoś w ciągu dnia zbudzi mnie o dwunastej, wstanę, przywitam się i mówię, że idę dalej spać. Budzę się z głębokiego śnienia między szesnastą,a siedemnastą, co dalej mogłabym leżeć w łóżku, ale jestem umówiona. Muszę w tym miejscu zaznaczyć, że senny świat jest częściej, w większym stopniu przeze mnie zapamiętywany niż to było wcześniej. Nie prowadzę trybu życia w którym jest dużo wysiłku, temu ilość tych godzin jest dość nietypowa, dawniej sypiałam 1,5/3h i nie pragnęłam więcej, bo byłam wyspana (półtorej godziny trwa jedna faza snu). Przez kodę zakochałam się w objęciach Morfeusza. Tak zwane pół sny mam tylko z nią (każdy zapewne wie o co chodzi, gdy to jest się w stanie wszystko w nich układać, wyobrażenia stają się jakby realne). Nie wiem czy to ona jest głównym czynnikiem tego, jak się teraz ze mną dzieje i czy to dobrze, przecież będę musiała to poprawić, bo wykładowcy nie dostosują się do mnie, tylko ja muszę do nich. :-(
  • 520 / 8 / 0
Dla mnie kodeina to ulubiony środek nasenny, wyśmienicie mi się po niej zasypia. A co do koszmarów to mam je tak często, że nie pamiętam jakaś substancja ma na nie wpływ.
  • 71 / / 0
Nie wiem czy to po kodeinie bo jestem wjebany i biorę codziennie,ale od jakiegoś miesiąca mam pieprzone paraliże przysenne,to istne piekło. Czy to możliwe że to przez kodę?
  • 49 / 1 / 0
Z tego co mi wiadomo, to sporo osób tak miało na forum i może to być tym spowodowane. Ja sama miałam chyba dwa razy paraliż przysenny, już przy końcu ciągu.

Odsyłam do http://talk.hyperreal.info/parali-przys ... ml#p310632
  • 520 / 8 / 0
Wczoraj walnąłem 150 mg kody + 50 mg prometazyny i miałem dwa chu.... sny, a raczej koszmary. Jeden osobisty o rodzinie to nie będę opowiadał, a w drugim grałem/byłem w DOOM 3 tylko, że to nie była fajna gierka tylko walka o życie. Normalnie zapier... po tych ciemnych korytarzach z shotgunem i rozwalałem te je... zjawy, a one ciągle wyłaziły, ciągle mnie goniły. Bardzo realistyczny sen, ale czy to od kody nie wiem, po prostu często mam koszmary.
  • 232 / 1 / 0
Hm, mnie odkąd zaprzyjaźniłam się z kodeina nie śni się nic. Tzn śni, bo zawsze się cos śni, ale tego absolutnie nie pamiętam. Także, od 7 mcy snów jako takich nie uswiadczylam, nawet oo zmiksowaniu z DXM/etanolem/THC.
Może to i lepiej, kochany mózg.
Uwaga! Użytkownik Tifaa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 4 / 0
Paraliż parę razy się zdarzył.. Nie ma to jak obudzić się z niemożliwością ruchu, leżąc na brzuchu i słyszeć głos laleczki Chucky, która drze mi się do ucha i nie można nawet się odwrócić :D. Człowiek nagle odzyskuje 100% świadomości i ma spokój ze spaniem do następnej nocy.. :P.
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 742 / 9 / 0
Ja mam tak, że śni mi się dużo mniej niż kiedyś, za to jak już się coś przyśni to... JA PIERDOLĘ. Tak strasznie chore rzeczy mi się śnią czasami, najgorzej bywało jak szedłem spać ze stresem, że nie będzie się za co nagrzać. Akcje, że śni mi się że jestem za granicą i nagle się okazuje, że nie mam się czym danego dnia nagrzać i muszę szybko wracać to na palcach 2 rąk nie policzę... Z drugiej strony też często śnią mi się różne rzeczy z kobietami, seks, ale nie tylko też takie bardziej "miłosne" rzeczy.
  • 128 / 99 / 0
Nie wiem, czy to sprawka jedynie kody, jedynie amitryptyliny, czy też miksu obydwu, ale od dawna, moje sny są o wiele bardziej realistyczne i dużo więcej z nich pamiętam. Czasem są bardzo przyjemne, a czasem koszmarne, ale zawsze bardzo prawdziwe i długie. Mam wrażenie że wymienione przeze mnie substancje mają jeden, podstawowy efekt - sny pamięta się dużo lepiej. To dotyczy również samego czasu snu - przechodząc z jednego w drugi, ciągle pamiętam ten pierwszy, co prowadzi w rezultacie do nieprawdopodobnego wręcz sno-ciągu, w którym wielokrotnie mam wrażenie, ze już się obudziłem, a ciągle śpię, zaś granica między snem i rzeczywistością jest zupełnie zatarta...
Vis a vis z drzwiami
Od pokoju do planety
  • 742 / 9 / 0
Ja też zauważyłem, że co prawda rzadziej pamiętam sny, ale jak już się coś przyśni (potrafi być totalnie chora akcja a potrafi być coś co jak się budzę to łapię doła, ze się obudziłęm) to pamiętam w chuj szczegółów. Dużo jakby wyraźniejsze to jest. Jak po pobudce komuś opiszę dany sen to potrafię baaardzo długo go pamiętać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.