Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
450mg po takiej przerwie i jak się domyślam wrzucone na raz
Pierwszy raz czy po długiej przerwie trzeba wyrobić sobie tolerancje, chociaż taką psychiczną, być przygotowany na to pierdolnięcie. Ja po 13 latach nie wrzuciłbym za nic w świecie więcej niż 300mg i to rozłożone w czasie po 150.
Odnośnie swędzenia to mi to nie przeszkadza, czasem celowo przerywam stosowanie cetyryzyny żeby mnie pomiziało. Ale jeśli to przekształca się w efekt uboczny to nie można się drapać, po chwili samo przejdzie. No albo w tym dniu zażyć 10mg cetyryzyny, będzie najlepiej działać do ok. 12h więc można rano a wieczorem DXM i będzie komfortowo.
DXM
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.