Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: The Cane »
kodziarz pisze:
większa dawka (a 10 mg to duża dawka) i ludzie lubią wyczyniać różne dziwne rzeczy i ich nie pamiętać.
Zgadzam się. Ja popijałem tego rzędu dawki trzema, czterema tanimi winami i zapominałem cały dzień. Inaczej było z alprą: zapominałem tylko około 30m przed zaśnięciem.
za mną, zapraszam, pierdol głosy tłumu.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Czy Lrafen może przepisać lekarz rodzinny jak go ładnie poproszę? Przepisuje zawsze wszystko o co poproszę, tylko pytanie czy może mi wypisać? Bo do psychiatry nie pójdę...
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 139 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hopek »
Moze przepisac. Powiedz, ze na sen chcesz. Zazwyczaj rodzinnym wlasnie z tym kojarzy sie Lorafen, ze jest na sen, chociaz to gowno prawda :D
Takiego świata ja nie chce, wiec go sobie ulepsze....
  • 1743 / 26 / 0
Idź do lekarza i powiedz : "Panie w Marcu rodzina z Zabrza ze Śląska mi się zwala na głowe, pełno głupich pytań i ich zachowań, na stole tłuste jedzenie i wódka, pan doktor mi przepisze Heparegen na wątrobe i Lorafen na lepszy sen"

Efekt murowany %-D %-D %-D
Non omnis moriar.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Nie ja poprostu powiem, że chcę Lorafen i tyle. Bez zbędnego gadania, bez tłumaczenia po co i dlaczego pan weźmie do ręki długopis receptę, przywali pieczątke i do widzenia. Chociaż niejednego pewnie do grobu wpędził, ale ja mam to gdzieś.
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 143 / 23 / 0
Gdybym ja był lekarzem, to za Chiny bym nie zapisał nikomu lorafenu :D Zbyt dobrze zdaje sobie sprawę z jego "potencjału do nadużyć. :P
  • 312 / 2 / 0
OpenYourMind pisze:
Lorazepam to jednak lek głównie przeciwlękowy, więc tym bardziej odczujesz jego działanie im większy odczuwasz normalnie lęk.
(Jadłam Lorafen, żeby nie było że coś :rolleyes: )
Zgodzę się z OpenYourMind. I nie tyczy to się wyłącznie lorazepamu.
W momencie, kiedy nie czujemy (jeszcze) lęku - przykładowo alk jest jeszcze w organizmie albo wcześniej zażyliśmy dawkę długo działającej benzo - to działanie będzie się - przynajmniej w moim przypadku - diametralnie różnić od tego, kiedy już ten lęk się pojawia.
I właśnie, czym bardziej się lęk odczuwa tym to ukojenie bo właściwie niemalże dowolnej benzo jest silniej odbierane. Wówczas nawet nie trzeba dużych dawek danego benzo (chyba, że są skrajne przypadki) żeby "poczuć".
Takie są moje doświadczenia.

A co do lorazepamu - mocne. Mocne i nie za bardzo dla mnie. Kiedy się boję to po prostu nie chcę się bać i tyle. Nie chodzi mi o to, żeby łazić jak "nawalona". Chodzi o to, żeby w danym dniu wyciszyć lęk.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 143 / 23 / 0
No właśnie ja byłem zaskoczony jak pierwszy raz wziąłem lorafen, że on tak rekreacyjnie trochę działa. Bo alprazolam jak brałem to działał tak "w tle", niezauważalnie. A lorafen jak wezmę to czuje się lekko naćpany.
  • 1743 / 26 / 0
Dlatego lekarze tak często wypisują alpre, a nie lora, żeby z ludzi nie robić "zewnętrznych ćpunów"...
Non omnis moriar.
  • 312 / 2 / 0
nutella-cole pisze:
Dlatego lekarze tak często wypisują alpre, a nie lora, żeby z ludzi nie robić "zewnętrznych ćpunów"...
Chm, tak nawet na logikę - czym droższy lek lekarz przepisze tym lepiej na tym wychodzi.
Ale. Jeżeli te dane są aktualne (?) http://www.depresja.webpark.pl/lekicena.html to lorafen od zomirenu nie różni się specjalnie. Złoty-dwa?
No ale, przede wszystkim, współpraca z firmami farmaceutycznymi, że właśnie ten a nie inny lek zapisze pacjentowi...
Może producenci alpra mocniej zaingerowali w rynek aniżeli lorazepamu?

Coś mi się tu nie zgadza, cholewa.
Jak mi trzy lata temu z haaaakiem (prawie 4) lekarz przepisał Lexotan (bromazepam) to wiem, że był drogi jak skurczysyn.
Teraz za Sedam płacę 23 z hakiem a w internetowej aptece patrzę: Lexotan za 25 zł z hakiem!
Co jest? :huh:
Przez ten czas producenci Sedamu tak bardzo podbijali cenę czy też producenci Lexotanu tak obniżali? Bulwa, szkoda, że nie śledziłam...
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Tue, 03 Feb 2026 03:39:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770089892'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.